Şimdi Ara

MAREA'DA HANGİ YAĞ KULLANMAK LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
29.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben aracın ilk sahibiyim 2003 Marea dolumda selenia ile geldi. Servis ilk değişimden itibaren Castrol magnatec 10/40 Yarı sentetik kullanmaya başladı. Motor kaputunun altında Selenia yazısını gördüğümden beri merak edip dururdum. Servisteki ustaya sordum neden magnatec kullanıyorsunuz, Tofaş gönderiyor onlar ne verirse onu kullanmak zorundayız dediler. Ağustos/2012 de Selenia 10/40 aldım. Yağ filtresini değiştirdim. Sonra da İstanbul^dan Fethiye'ye uzandım. Kütahya yolu üzerinde göstergelerin orada solda ki sarı (yada turuncu) motor ışığı birkaç kez yanp sönmeye başladı. 10 gün sonra İstanbul'a gelirken hiç ışık yanmadı, Kasım ayında Edirne'ye giderken yine ışık yanıp sönmeye başladı şimdiye kadar ustaya gitmedim nette araştırdım ve Magnatec'ten sonra Selenia kullanan birkaç kişi daha aynı sorundan muzdarip olmuş. Bu da demek ki artık kesinlikle Selenia yağ kullanmak yok

Şimdi gelelim asıl soruna...
    Castrol'ün sitesine girdim. Orada aracınıza göre yağ bölümü var. Marea 2002 ve sonrası yok (Bravo-Brava da yok) yani yağın hangisi olduğu yok.
    2002 öncesinde ise magnatec 10/40 öneriliyor. Ancak düşündüm bizim aracın motorları Stilo'da da kullanılmıştı ve yağına baktım 5/40 yazıyor. Bana göre de 2002 sonrasında ki Marea'ların yağı Castrol Edge 5/40 olmalı ancak başka sitelerde yorum yapanlar vw-honda-audi vs gibi araç sahipleri Castrol çok reklam az kalite denip Mobil 1 kullanılmasını önermiş.
    Mobilin sitesinde ise yağımız mobil 1 - 0/40 olarak çıkıyor.

Sizce hangi yağı kullanmak lazım kullanım kılavuzu yada ben sorun görmedim diyenleri değil yağını başka marka yada vizkosite ile değiştirenlerden cevap bekliyorum.

Aşağıdaki link castrolün
    http://www.castrol.com/castrol/sectionbodycopy.do?categoryId=9041330&contentId=7074757

Bu linkte Mobilin

http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_which-oil.aspx

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Marea Hangi Yağ Kullanmalı?

Fiat Marea araçlarında kullanılması gereken motor yağı türü ve miktarı, aracın modeline, üretim yılına ve motor hacmine göre değişebilir.

• Fiat Marea 1.6 Motoru İçin Hangi Yağ Kullanılır?

Fiat Marea 1.6 litre motorlu araçlar için genel olarak 10W-40 veya 5W-40 viskoziteli, sentetik veya yarı sentetik motor yağı önerilmektedir.

• Fiat Marea Motor Yağı Kaç Numara Olmalı?

Motor yağı viskozitesi, SAE (Society of Automotive Engineers) standardına göre belirlenir ve bir sayı ve bir harften oluşur. Örneğin, 10W-40 viskozitesine sahip bir yağ, -25°C soğukta 10 numaralı akışkanlık değerine ve 100°C sıcakta 40 numaralı akışkanlık değerine sahiptir.

• Fiat Marea Ne Kadar Yağ Alır?

Fiat Marea araçlarının yağ kapasitesi genellikle 3,5 ila 4 litre arasında değişmektedir. Ancak kesin miktar, aracın modeline ve motor hacmine göre farklılık gösterebilir. Doğru yağ miktarını öğrenmek için aracınızın kullanım kılavuzuna başvurmanız önerilir.

Önerilen Motor Yağı Markaları

Fiat Marea araçlarında kullanılabilecek güvenilir motor yağı markaları arasında şunlar sayılabilir:

• Shell
    • Castrol
    • Mobil 1
    • Motul
    • Liqui Moly

Uygun motor yağı türünü ve miktarını kullanmak, aracınızın motorunun sorunsuz çalışmasını, verimliliğini ve ömrünü uzatmasını sağlar. Bu nedenle, aracınızın bakım kılavuzunda belirtilen yağ özelliklerini ve değişim aralıklarını dikkatle takip etmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mobil 10/40 super 2000 veya shell helix 10/40
  • quote:

Orijinalden alıntı: narec

mobil 10/40 super 2000 veya shell helix 10/40

Kullandın mı birilerine sordun mu verdiğim linke göz attın mı öğrenmek için soruyorum. Yanlış anlama dalga geçmek gibi bir niyetim yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KenMar

quote:

mobil 10/40 super 2000 veya shell helix 10/40

Kullandın mı birilerine sordun mu verdiğim linke göz attın mı öğrenmek için soruyorum. Yanlış anlama dalga geçmek gibi bir niyetim yok.

Alıntıları Göster
    kendi aracımda ( 2001 hlx ) selenia 20k 10/40 kullanıyordum. son ekletmemde mobil 10 40 koydurdum. Sivas'ta yaşıyorum. buradan daha soğuk yerlerde daha ince yağ konabilir.

• quote:

kendi aracımda ( 2001 hlx ) selenia 20k 10/40 kullanıyordum. son ekletmemde mobil 10 40 koydurdum. Sivas'ta yaşıyorum. buradan daha soğuk yerlerde daha ince yağ konabilir.

Yazdıklarımı yanlış okumuşsun 2003 ve sonrası araçlar diye bahsettim ama sen kendi aracından bahsediyorsun. Bu yüzden dikkat etmeni öneririm.
  • quote:

quote:

Yazdıklarımı yanlış okumuşsun 2003 ve sonrası araçlar diye bahsettim ama sen kendi aracından bahsediyorsun. Bu yüzden dikkat etmeni öneririm.

Alıntıları Göster
    dikkat ettim. herhangi bir ayrıma gerek yok diye biliyorum. kulüp sayfasına göz atabilirsin, uzun uzadıya bunlar konuşulmuştu.

• quote:

dikkat ettim. herhangi bir ayrıma gerek yok diye biliyorum. kulüp sayfasına göz atabilirsin, uzun uzadıya bunlar konuşulmuştu.

1996-2002 arası mareaların motor ve şanzımanları 2002 ve sonrası marealar ile aynı değil Stilo'yu baz alarak araştırdım, çünkü stilo ile 2002 sonrası mareaların motorları aynıdır. Bazı şeyleri araştırmak lazım servis ne derse o diye kabul edersek bir araba parası kadar daha servise ödeme yaparız. Mesela şu anda serviste 4 lt yağ 140 TL iken(+işçilik) aynı yağ dışarda 60 TL Arabanın elektroniğinde bir problem olursa ilk önce servise git examıner a bağlat 4 farklı kontrol bölümü var hataları okuttur bunu bugüne kadar bilmeyen servisler bile var. Bir iki şey sorduğumda abi sen bunları nerden biliyorsun bizim bilgimiz yok diyenler var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

1996-2002 arası mareaların motor ve şanzımanları 2002 ve sonrası marealar ile aynı değil Stilo'yu baz alarak araştırdım, çünkü stilo ile 2002 sonrası mareaların motorları aynıdır. Bazı şeyleri araştırmak lazım servis ne derse o diye kabul edersek bir araba parası kadar daha servise ödeme yaparız. Mesela şu anda serviste 4 lt yağ 140 TL iken(+işçilik) aynı yağ dışarda 60 TL Arabanın elektroniğinde bir problem olursa ilk önce servise git examıner a bağlat 4 farklı kontrol bölümü var hataları okuttur bunu bugüne kadar bilmeyen servisler bile var. Bir iki şey sorduğumda abi sen bunları nerden biliyorsun bizim bilgimiz yok diyenler var.

Alıntıları Göster
    servis bunu dedi demedim. her neyse.. ben yazmadım sen okumadın say.

• quote:

servis bunu dedi demedim. her neyse.. ben yazmadım sen okumadın say.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yukarda kullandığım yağları yukarda yazmıştım. Sonunda yağ değiştirme gelip çattı ve mobil 1 0/40 tam sentetik aldım. Arabanın ilk çalıştırmada ki o zorlanarak çalışması kayboldu, gaza tepkisi daha hızlı oldu diyebilirim.
  • quote:

Arkadaşlar yukarda kullandığım yağları yukarda yazmıştım. Sonunda yağ değiştirme gelip çattı ve mobil 1 0/40 tam sentetik aldım. Arabanın ilk çalıştırmada ki o zorlanarak çalışması kayboldu, gaza tepkisi daha hızlı oldu diyebilirim.

Alıntıları Göster
    Castrol gtx 10w40 nasıldır?Üzerinde yarı sentetik yazıyor iyi mi kötü mü kalite olarak.İnternet üzerinden castrol bayi ismini bulup gidip aldım?Yağ filitresini Bosch hava filitresini opar aldım.Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

Castrol gtx 10w40 nasıldır?Üzerinde yarı sentetik yazıyor iyi mi kötü mü kalite olarak.İnternet üzerinden castrol bayi ismini bulup gidip aldım?Yağ filitresini Bosch hava filitresini opar aldım.Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Bende Castrol 10/40 kullanıyordum, neredeyse 2003 ten beri 9 yıl olmuş ancak 2013 yılında 0/40 tam sentetik kullanmaya başladım. iki kez kısa mesafe kullandım çalışırken zorlanmıyor motorda sanki kasmalar azaldı biraz daha ince olmasından kaynaklanıyor ama bana göre motor çok daha rahat performansını veriyor. Uzun mesafeli kullandıktan sonra tekrar bilgi veririm.

• quote:

Bende Castrol 10/40 kullanıyordum, neredeyse 2003 ten beri 9 yıl olmuş ancak 2013 yılında 0/40 tam sentetik kullanmaya başladım. iki kez kısa mesafe kullandım çalışırken zorlanmıyor motorda sanki kasmalar azaldı biraz daha ince olmasından kaynaklanıyor ama bana göre motor çok daha rahat performansını veriyor. Uzun mesafeli kullandıktan sonra tekrar bilgi veririm.

Alıntıları Göster
    2001 hlx kullanıyorum antepte oturuyorum 0/40 tam sentetik yağ kullansam nasıl olur. hava çok soğuk olmuyor. genelde kısa mesafe kullanıyorum. sizce ne kullanmalıyım ?

• quote:

Bende birdaha ki yağ değişiminde 5W40 veya 5W30 tam sentetik yağ kullanmayı düşünüyorum.Motor yağını nereden almıştınız 0W40 ve markası nedir?
  • quote:

quote:

Bende birdaha ki yağ değişiminde 5W40 veya 5W30 tam sentetik yağ kullanmayı düşünüyorum.Motor yağını nereden almıştınız 0W40 ve markası nedir?

Motor yağını mobil 1 bauhausdan aldım 119 TL ye ancak piyasada yaklaşık 20-25 Tl altına verenler varmış ancak peşin fiyata veriyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Motor yağını mobil 1 bauhausdan aldım 119 TL ye ancak piyasada yaklaşık 20-25 Tl altına verenler varmış ancak peşin fiyata veriyorlar.

Taksitli olması fiyatını artırıyor birçok üründe taksit varsa fiyatta artıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Taksitli olması fiyatını artırıyor birçok üründe taksit varsa fiyatta artıyor.

Ben yağları sadece yağ satan yerlerden almayı uygun bulurum. Bunun dışında araç yedek parçası ve yağ satanlara pek güvenmem sahte dolum yapıp arabaya uygun olmayan yağlar satıldığını biliyorum. Son aldığım selenia aracın orijinal fabrika dolum yağı ancak Türkiye de sahteleri çok üretilmiş bunu bana tamirci ve yağ satışı yapan yer söylemişti. Almakla hata ettim daha sonra da mobil 1 in 0/40 tam sentetik ile değiştirdim ince olması sebebiyle yağ kaçağı oluşurmu diye devamlı kontrol ediyorum. Ancak hem mobil hemde Castrol'ün sitesinde 2003 sonrası Marea ile ilgili bilgi yok ancak aynı motor 2003 de üretilen Stilo da var ve onların yağı 0/40 tam sentetik olarak geçiyor. Ya servis eski marea ile yenileri karıştırıyor yada bizim bilmediğimiz birşeyi onlar biliyor. Ancak benim bildiğim ince olması sebebiyle ilk çalıştırmada kalın yağa göre çok daha kolay çalıştığı ve motor soğukken 2000 devrin üzerine çıkmayın dedikleri olayı da yaşatmadğı ben bunları gördüm.

• quote:

Ben yağları sadece yağ satan yerlerden almayı uygun bulurum. Bunun dışında araç yedek parçası ve yağ satanlara pek güvenmem sahte dolum yapıp arabaya uygun olmayan yağlar satıldığını biliyorum. Son aldığım selenia aracın orijinal fabrika dolum yağı ancak Türkiye de sahteleri çok üretilmiş bunu bana tamirci ve yağ satışı yapan yer söylemişti. Almakla hata ettim daha sonra da mobil 1 in 0/40 tam sentetik ile değiştirdim ince olması sebebiyle yağ kaçağı oluşurmu diye devamlı kontrol ediyorum. Ancak hem mobil hemde Castrol'ün sitesinde 2003 sonrası Marea ile ilgili bilgi yok ancak aynı motor 2003 de üretilen Stilo da var ve onların yağı 0/40 tam sentetik olarak geçiyor. Ya servis eski marea ile yenileri karıştırıyor yada bizim bilmediğimiz birşeyi onlar biliyor. Ancak benim bildiğim ince olması sebebiyle ilk çalıştırmada kalın yağa göre çok daha kolay çalıştığı ve motor soğukken 2000 devrin üzerine çıkmayın dedikleri olayı da yaşatmadğı ben bunları gördüm.

Bende sizin söylediğiniz gibi sahte yağ satıldığını duyduğum için castrol'ün internet sitesinden sadece yağ satan bayi ismini telefon numarasını alıp gittim yağı aldım fiş aldım arkasına kaşesini bastı sattığına dair imzaladı sonra ben aldığım yağı adamın yanında açtırdım emniyet kilidi vardı zor açıldı ve açılınca altında hologram gibi etiket basılıydı ağzında kapağı açınca onuda gördüm daha sonra yağı kullanmadan önce seri numarasını ve üretim tarihini castrol'e verdim kontrol ettirdim kendi üretimleriymiş.Elimden geldiğince dikkat etmeye gayret gösterdim.Arkadaşlara tavsiyem hangi yağı alacaklarsa o markanın sitesine girip veya müşteri hizmetlerinden yetkili satıcılarını öğrenip oralardan almalarıdır.Bir daha ki değişimde bende tam sentetik yağ almayı düşünüyorum inşallah 5W40 olabilir veya sizin söylediğiniz gib 0W40 da olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: deneme123

2001 hlx kullanıyorum antepte oturuyorum 0/40 tam sentetik yağ kullansam nasıl olur. hava çok soğuk olmuyor. genelde kısa mesafe kullanıyorum. sizce ne kullanmalıyım ?

Eğer motorun yağ sızdırmıyor veya fazla yağ yakmıyorsa kullanabilirsin. Bu sene biraz soğuk oldu G.Antep, bana göre kısa mesafe kullanıyorsan biraz ince yağ kullanabilirsin ama 2001 hlx ile bizim motorlar biraz farklı, ilk sahibi isen motoru sen bilirsin 0/40 yerine 5/40 da kullanabilirsin ancak dediğim gibi yukarda verdiğim linklerden aracın motoruna göre yağ seçimi yapabilirsin. Bizim araçlar ne mobil de ne de castrolun sitesinde görünmüyor, 2002 ve öncesi var. İlk kez İnce yağ koyduğun zaman yağ kaçağı veya yağın yakılması gibi eksiltme sorunları olabilir bunları da devamlı kontrol etmen gerekir.

• quote:

quote:

Eğer motorun yağ sızdırmıyor veya fazla yağ yakmıyorsa kullanabilirsin. Bu sene biraz soğuk oldu G.Antep, bana göre kısa mesafe kullanıyorsan biraz ince yağ kullanabilirsin ama 2001 hlx ile bizim motorlar biraz farklı, ilk sahibi isen motoru sen bilirsin 0/40 yerine 5/40 da kullanabilirsin ancak dediğim gibi yukarda verdiğim linklerden aracın motoruna göre yağ seçimi yapabilirsin. Bizim araçlar ne mobil de ne de castrolun sitesinde görünmüyor, 2002 ve öncesi var. İlk kez İnce yağ koyduğun zaman yağ kaçağı veya yağın yakılması gibi eksiltme sorunları olabilir bunları da devamlı kontrol etmen gerekir.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar iyiakşamlar bence hiç yağ numaralarıyla falan oynamayın 10w40 numaralı üzerinde belirtilen veya herhangibir marka yağ işinizi fazlasıyla görür hiç macera aramaya gerek yok zaten numara değiştirmeylede bize fazla bir getirisi olmaz ama aksine götürüsü olabilir aman dikkat edin....

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    hmm anladım tşk ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.