İlk aracım Brava ydı,o zamanlar Corolla lardan özellikle asfalt sesi konusunda daha iyi ve yumuşak bir araçtı.
Marea bence eski Corolla lara göre iç mekan genişliği ve konfor konusunda daha iyi özelliklere sahip+servisi çok daha yaygın,problemsizlik konusundaysa Corolla kadar iyi olmasada yinede çoğu rakibinden iyidir.
Corolla ise daha seridir ve daha iyi yakıt ekonomosine sahiptir. Servisleri daha kalitelidir.
Mazda kullanıyorum fakat kardeşimde marea var ama odun gibi direksiyon, süspansiyonlar öyle, gaz-fren-debriyaj pedalları desen onlar da takoz gibi.
Toyota'nın yanında mareanın esamesi okunmaz sen Toyota'dan şaşma derim...
Alabiliyorsan 2004 gibi Mazda 3 tavsiye ederim...
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
İlk aracım Brava ydı,o zamanlar Corolla lardan özellikle asfalt sesi konusunda daha iyi ve yumuşak bir araçtı.
Marea bence eski Corolla lara göre iç mekan genişliği ve konfor konusunda daha iyi özelliklere sahip+servisi çok daha yaygın,problemsizlik konusundaysa Corolla kadar iyi olmasada yinede çoğu rakibinden iyidir.
Corolla ise daha seridir ve daha iyi yakıt ekonomosine sahiptir. Servisleri daha kalitelidir.
Şimdi arkadaşım yaptığın kıyaslama yanlış model yılı itibariyle şu anki teknolojideki Toyotayla Marea'yı kıyasla bakalım iç dizayn, donanım, konfor vs. Yani toyota her şartta fark atar...
quote:
Orjinalden alıntı: Bülent Erguvan
Mazda kullanıyorum fakat kardeşimde marea var amaodun gibi direksiyon, süspansiyonlar öyle, gaz-fren-debriyaj pedalları desen onlar da takoz gibi. Toyota'nın yanında mareanın esamesi okunmaz sen Toyota'dan şaşma derim...
Direksiyonu serçe parmağımla çevirmekteyim.Pedallardan da şikayetim yok yumuşak gayet.Kullanım ve bakıma göre değişir.
quote:
Orjinalden alıntı: jok3r_88
quote:
Mazda kullanıyorum fakat kardeşimde marea var amaodun gibi direksiyon, süspansiyonlar öyle, gaz-fren-debriyaj pedalları desen onlar da takoz gibi. Toyota'nın yanında mareanın esamesi okunmaz sen Toyota'dan şaşma derim...
Direksiyonu serçe parmağımla çevirmekteyim.Pedallardan da şikayetim yok yumuşak gayet.Kullanım ve bakıma göre değişir.
o zaman hiç toyota kullanmamışsın bilader ne diyeyim veya mazda... bize mi öyle geldi acaba...
quote:
quote:
quote:
o zaman hiç toyota kullanmamışsın bilader ne diyeyim veya mazda... bize mi öyle geldi acaba...
Dediğim gibi kullanım ve bakıma bağlı.
dostum marea çok rahat bir araba uzun yolda benzinle 180 bin yaktım fakat biraz fazla geldi ve sıralı sistem tüp bağlattım arabayı denemek için muğlaya gittim izmirden toplamda galiba 18 ytl yaktı yani km de 81 bin lira çok komik bi rakam eğer gaza basmassan bu arabalar çok az yakıyor marea al derdin tasan olmasın
quote:
Orjinalden alıntı: comanderr
corollada hararet kesinlikle yok geçenki 40 derecelik çöl sıcaklarında yaylaya çımak içinçok dik yaklaşık 35derecelik ve yarım saatlik yolda corollam ın hararet göstergesi milim oynamadı be oysa önceki araçlarım fiat tı oraya çıkarken hep aracı dinlendirerek çıkardım.yav meğerse corolla da motor yağını da soğutan radyatör varmış be ben bunu önceden bilmiyodum.HER ZAMAN TOYOTA derim.
Kardeşim böle diosun ama daha önce kullanmış oldukların Şahin,Doğan, Kartal..vs miydi. Hiç Marea ile karşılaşıp kullandınmı bence bi dene derim 2004 model Marea kullanıcısıyım şeytan kulağına kurşun bi aksilik olmadı Arkadaşımda 97 XEI var denemiş 4. viteste 180 i geçememiş oysa ben 2.5 km mesafede 4. viteste 200 e geldim bıraktım! Fren mesafesi yaklasık 50-60m de tamam durdurabilmiştim! Bi kere ABS bile yok 97 Corolla 'larda! Karşıma gelen nice Toyotaları devirdim! bende Mareanın Şanzumanını, Sesini, Ataklığını, Uzun yol olsun kısa yol olsun konforunu hiç bi arabaya değişmem! Kardeşim Eğer hala araba almadıysan Mareadan şaşma derim temizi dek gelirse kaçırma tam bi uzun yol arabası 75 YTL benzin ile 560 km yol yaptım otobanda 180 den inmedim oldukça rahat ve atak ısrarla tavsiye ederim hem donanım hemde konfor,donanım,özellik, model olarak oldukça yüksek Corolladan...
Ha şunuda söyleyim 97 Toyota Corolla kullanıcıları arabanın rahatsız edici şekilde sektiğini ve LPG çekişinin zayıf olduğundan şikayetçi Yılda 1 kere baskı balatası değiştiren arkadaşım bile var yani bunlarıda göz önünde bulundurarak 2 arabanında + ve - lerini araştır derim! Herkes kendi malını över ama benim de kanım bu...
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Sky_
herkez bi tutturmuş yok fiat böle yok fiat şöyle fiat marea brava bravo stilo gibi araçlarını millete tanıtamadan üretimden kaldırma hatası yapmasaydı eminimki buna çöğunuzun altında marea ve bravo olucaktı. tutturmuşsunuz fiat 2 elde satılmıyo satılmaz tabi KAÇ TANE MAREA BRAVA VAR KULLANANDA MEMNUN SATMIYOR KARDEŞİMMMM....
2001 model(ithal) 1.6 bravam var ve çok memnunum satmıyorum pert edene çürüyüp gidene kadar satmicam.
edit: Jok3r_88
Helal olsun şerefsizim başka bsy demiyorum...
quote:
Orjinalden alıntı: taşkafa
Marea neden tutulmadı ? Kimse yazmamış ? Çok güzel çok konforlu bir arabaysa fiyatıda uygun...Neden tutulmadı ? Bilenler yazsın okuyalım...Bir sorum daha var 98 TOYOTA GLİ macera yaşamamış, kazası belası yok bir tane satan varmı ? Neden kimse satmıyor?... Macera yaşamış lardan satılık var ama temiz mahrem yerlerine sanayide el atılmamış GLİ kimse satmıyor...Neden ?.. Satanlarda 15- 16 fiyat istiyorlar...9 yıllık araba.... Neden bu ilgi ? Bu sevgi ?.... Yazın okuyalım arkadaşlar...Saygılarımla..
Arkadaşım Marea neden tutulmadı biliomusun? Marea Fiat'ın kötü politikalarının kurbanı oldu! Reklamını dahi yapmadı araba reklamsız halde bu kadar satış yaptığına göre büyük başarı Toyotanın senede 1 reklamı çıkıyor her birinde farklı bi model ben Corollanın kaç modeli var sayamadım bi firma ne çıkarırsa kopyalayıp Corolla diye satıyorlar... Milletimiz bilmio Toyota dendimi Mercedes sanıolar, FIAT denildimi Dağan, Şahin, Kartal... vs. akıllarına gelioda ondan tutulmuo adam akıllı bi Marea ya bin Marea hastalığı sanada bulaşıomu bulaşmıomu görürürüz you tubeye bak bakalım videoları karşılaştır mareamı corollamı? yurt dışında hangisi daha çok tutuluo kullananlar eşekmi peki hepsinin bir bildiği varda ondan...
Herkese iyi günler. Bi araba buldum Bravo tek kapı 98 model 140000 km de benzinli 2, sahibiymiş
-cd - elektrikli cam -abs -hava yastığı 2 adet -sis farı -merkezi kilit arabanın özellikleri siz ne dersiniz. fiyatı 10,500 YTL. edrmi? Yorumlarınızı bekliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: shadow35
Herkese iyi günler. Bi araba buldum Bravo tek kapı 98 model 140000 km de benzinli 2, sahibiymiş
-cd - elektrikli cam -abs -hava yastığı 2 adet -sis farı -merkezi kilit arabanın özellikleri siz ne dersiniz. fiyatı 10,500 YTL. edrmi? Yorumlarınızı bekliyorum
Dh Marea Club başlığında cevapladım
metal68 senin torosla kişisel bir derdin mi var?
corolla 1.6 ysa oldukça ii kaçar. ama ben modelinin daha yeni olduğunuda düşünürsek marea derim.
quote:
Orjinalden alıntı: Patch
metal68 senin torosla kişisel bir derdin mi var?
Benim kişisel derdim yok.Sen anlama kıtlığı çekiyorsun herhalde.Ben örnekleme yaptım.Yoksa hacı murat örneğini mi verseydim.Piyasada hacı murat mı kaldı.......................
SOSYETE712 Arkadaşım ben marea lara hiç ilgi duymadım karşılaştırmalarınıda 2000 üzeri corolla ile yap ben brava modeline ilgi duydum 2000 2002 gibi 12-13 bin ytl ye vardı iyi donanımlı ama abs onlardada hepsinde yok klima çoğunda var brava için söylüyorum tabiki YANİ BEN 2000-2002 BRAVA ALABİLECEKKEN 97 COROLLA GLİ AC+LPG LİSİNİ+89000 ORİJİNAL KM DEN YANA KULLANDIM.VE ŞİMDİ ÇOK MEMNUNUM.KIYASLAMALARI 2000 ÜSTÜ COROLLALAR İLE YAPIN.
sosyete 712 Ha şunuda ben sana söyliyeyim lpg ye en uyumlu araç efsane kasa corollalardır üstelik bende yerli sıralı olmayan sistem kit var hem benzinden aşağı kalmıyor hem sorunsuz vede km de 11-12 kuruş yakıyor şehir dışı
Herkese merhabalar;
Türkiye'de mareanın tarihine bakarsanız 1996 sonlarında piyasaya girdiğini göreceksiniz. Bende 2006 modeli var. Şu ana kadar birkaç aksilik çıkarttı. Ancak hepsi garantiden ADANA BİRMOT ve MIÇILAR hariç Ankarada çözümlendi.
Toyota sınıfında çok tutulan bir araç. Sınıf özellikleri olarak birbirlerine çok yakınlar. 1994 sonrası corollalarda yol tutuş problemi olduğu, hız göstergesinin %10 fazla gösterdiği testelerde gösterilmiştir.
Marea 1996 dan beri kasa olarak ufak tefek değişiklikler dışında değişiklik yapmamıştır. Toyota 1996'dan beri benim bildiğim 3. kasa değişikliği yapmıştır. Marea özellikle 2000 yılında kasa değişikliği yapması gerekiyordu. ancak oldukça iyi satış rakamları nedeniyle sadece birkaç makyajla yetinmişti.
Özellikle kötü şöhretini yakıt tüketimine borçlu. Hele hele 2.0 olanları. Makul kullanımlarda şehir içi 12, şehir dışı 10 altına zor düşerdi. ancak her 2.0 arabalarda görülen bu durum maalesef mareada daha çok göze batıyordu.
Fiat motorları özellikle üretim tekniği gereği yüksek hararetli motorlardır. Soğukken aşırı yüklenmelerde ciddi motor arızaları yaratsalarda, ısınınca çok iyi performans verirler. Mesela Alfa'larda ciddi motor sorunları hep soğukken zorlamalardan kaynaklanmıştır. Hararet konusunda sürekli yüksek değerlerde çalışmaya göre dizayn edilmiş motorlardır.
2001 yılında motor ve şanzumanında değişikliğe gidilen marea, stroku bir miktar uzatılarak hacmi (1.6lar için) nispeten alt devirlerde daha etkili ve ekonomik hale gelmiştir. Ayrıca yazılımı özellikle 4000dev/dk dan sonra güç alınması, alt devirlerde ekonomi elde edilmesi için tıpkı japonlar gibi farklı karakterli yazılıma sahiptir.
tutulma konusunda ise bugün hangi aracı alırsanız alın satış konusunda ciddi kayıplar ve satış zorlukları yaşanacağı bir gerçektir.
Marea köklü bir geçmişe, iyi bir tecrübeye ancak kötü bir şöhrete sahiptir. 2006 yılında aksesuarsız chevrolet (koreli daewo) yerine tercih etmekte son derece memnun etmişitir. Uzun yolda klima ile birlikte 7lt, şehir içinde 9lt değerlerini elde etmektedir. Kesinlikle karşılığını veren bir araç olan marea ne yazıkki biraz gürültülüdür. Özellikle 140 sonrası motoru iyice kendini belli eder. Ama kullanıcıya yarış otomobili sürüyor hissi veren marea, kesinlikle uzun yolda "yavaş" gidilemeyen bir araçtır. Ancak havalandırma yönlendirme ızgaraları tam bir felaket. Kliması veya kalöriferi harika olan araç, ne yazıkki ya anlınıza, ya göğsünüze yada elinize havayı vermektedir.
Marea bakımları ucuz, yedek parça ve servis sorunu olmayan güzel bir araçtır