2006 marea 16v liberty 3 aydır peşinde koştuğum bir parça var. adı "klape motoru" (bazı yerlerde kalorifer kapak motoru diye de geçiyor ve dijital klimada sıcak ve soğuk hava arasında geçiş yapmaya yarıyor). "peşinden koşmak" diyorum çünkü hiçbir yerde yok. inanın buna; "TOFAŞ parçası, Türkiye'de yok". Avrupa'dan getirmeye çalışıyor çıkmacılar. gittim kapı kapı çıkmacı gezdim. en ucuz diyen 270 lira dedi. bunun dışında 700, 800 ve 1100 diyen de var. söz konusu parça 7x7 cm bir kareden oluşuyor ve içinde jenerik 12v DC motor var. akıl alır gibi değil. 3 ay ve klimada takılı kalmış bir arabadan sonra kışın da iyice bastırmasıyla sinirlenip 150 tl'ye bir doblo klape motoru aldım. sıfır parça ve çalıştığından eminim. içini açtım ve doblo klapesindeki parçalar, marea klapesindeki parçalarla BİREBİR uyumlu. şu anda müsait değilim o yüzden fotoğraf paylaşamıyorum (video sitelerinde klapenin nerede olduğuna dair ayrıntılı videolar var); ama aşırı zengin değilseniz ve tornavidaya yatkınlığınız varsa 270 lirayı (o da şanslıysanız) vermez, gider 150 liraya her şeyi çözersiniz. NOT: en son çare "usta"mı aradım, "yapacak bir şey yok, çıkmacıdan alacaksın" demişti. he he aldım çıkmacıdan. |
Bildirim