Çok güzel olmuş cidden. Kasa yeniden doğmuş. Tebrikler.
quote:
TheTimesOfTR38 Tarih 28 Nisan 2011; 20:35:23 hacı abi bana da o saçaklardan lazım adı ney nerelerden bulunur bende fan yuvası açtım orayı kapatmak için aklıma yattı bu babama anlatmayı başardım o anladı ama ustalar anlayamıyor ismi nedir şu meretin?
''hacı abi'' valla babana anlatmıssın ama ben anlamadım kardeşim saçaklardan derken nereyi kastettin ön taraftaki fanın önündeki delikli saçdanmı bahsediyorsun?
quote:
Şehr-i Hüzün Tarih 28 Nisan 2011; 20:46:50 Çok güzel olmuş cidden. Kasa yeniden doğmuş. Tebrikler.
teşekkürler elimden geldiğince yapmaya çalıştım kafamda tasarladığım gibi yapmayı başardım ama biraz parça sıkıntısı yaşadığımdan eksikleri var biraz
yok potansiyemetlerinkini sordum evt o 5 12 volt luk olanı normal düğme ile yaptım ama potansiyemetrelergerçekten devresiz çalışıyormu
quote:
Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu
yok potansiyemetlerinkini sordum evt o 5 12 volt luk olanı normal düğme ile yaptım ama potansiyemetrelergerçekten devresiz çalışıyormu
ok. potansiyemetreler devresiz çalışıyor ve oldukça verimliler istediğim sekilde devirleri ayarlıyabiliyorum ve memnunum 5v veya 7v düşürme ihtiyacı duymadım 12v la çalıştırıyorum tavsiye ederim
evet yorumunda saçak dediğin için ben de öyle tabir ettim hacı abi Delikli metal.
quote:
Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38
evet yorumunda saçak dediğin için ben de öyle tabir ettim hacı abi Delikli metal.
hacı abi koptuuum yaaaw.... saçak değill yaa saç :) delikli saç hoparlorlerin önünde bulunan parçadan valla onu ben tesadufen buldum araştırman lazım nerden bulunur bilmiyorum yada bi hoparlor bulup parçalıcaksın bide hoparlorculere falan sor onlarda bulman mümkün
potansiyemetreler kaçlık peki :) :)
quote:
valla hiç bilmiyorum yarın senin için söküp bakıcam bende merak ettim şimdi :)
:) sağol :) :)
quote:
potansiyemetrenin arkasında 1k yazıyor sanırım sorduğun buydu :)
1 k mı =D arkadaşım ben 20 k almıştım bir ara onlardan bi tanesi kömür oldu fanlara aynen senin bağladığın gibi bağladım :) ama diğeri ise çalışıyorud fakat son ayarındayken sadece çalıştıyordu :D anlayamadım yaw ben şimdi
quote:
1 k mı =D arkadaşım ben 20 k almıştım bir ara onlardan bi tanesi kömür oldu fanlara aynen senin bağladığın gibi bağladım :) ama diğeri ise çalışıyorud fakat son ayarındayken sadece çalıştıyordu :D anlayamadım yaw ben şimdi
:) aslına bakarsan 1k yazmıyor arkasında yazan ''CHERKFAN R1610NY'' ama internette araştırdım 1k diye buldum ondanda 1k yazdım ama aslınıda bende merak ediyorum netten bu modeli araştırdığımda çince yazılar çıkıyor sadece kesin bir sonuç değil anlıyacağın
buldum buldum bütün herşeyini buldum çindeki başka bi sitesinden :) ehehehe 1k yazıyor ordada
quote:
Orijinalden alıntı: paco_ct
buldum buldum bütün herşeyini buldum çindeki başka bi sitesinden :) ehehehe 1k yazıyor ordada
=D ardaşım iyi güzelde şu k ları v çevriecek oln yokmu :D: D
quote:
=D ardaşım iyi güzelde şu k ları v çevriecek oln yokmu :D: D
YOK NİYE İHTİYACIN VARKİ ONA :)
Hocam bu kasayi modifiye icin kac para harcadin =?
volt için yani alırız sonra kömür olur yada çalışmaz :) :)
kaçlık kullanmak gerekiyor fanlar için?
quote:
xdorukx Tarih 2 Mayıs 2011; 16:37:14 Hocam bu kasayi modifiye icin kac para harcadin =?
ilk olarak kıbrısda yaşadığımdan türkiyeye göre biraz daha pahalıya mal olduğunu belirtmeliyim kesinlikle türkiyede daha ucuza yapılabilir..
hiç hesaplamadım şimdi buraya yazarak çıkarıcam bende ayrıntılı olarak
fanlar nanoxia fx 12 tanesi 40 TL x 4= 160 TL
ön carbon+kaplama 50 TL
ön plexiler+lazer yazılar 40 TL
boyalar 18 TL
yan plexi 17 TL
anahtar (swich) tanesi 1 TL x 6= 6TL
florasan kalem tanesi 2 TL x 2= 4 TL
şerit led metresi 10 TL 1 M kullandım
TOPLAM 305 TL fanlar hariç 145 TL mod işlemine gitmiş +power supply var ama fiyatını unuttum 150 civarında olması lazımdı bide gelecek olan işlemci soğutucu var onunda fiyatını bilmiyorum............
Kaçıksinoplu Tarih 2 Mayıs 2011; 19:49:16 volt için yani alırız sonra kömür olur yada çalışmaz :) :)
doğru söylüyosun ama kullandığım potansiyemetreler max 12 v 1 amper lik senin aldığın potansiyemetrenin bir tanesine bi kaç fan bağlamadın dimi çünkü benimkilerde ısınma bile yokda ondan yani yada aldıkların çok kalitesizdi dayanamadılar :) bir tane al elektronikçiye sor o ne tavsiye ediyor yada sende benim gibi yanında potansiyemetre olan bi fan al :)) kafan rahat olsun :)
TheTimesOfTR38 Tarih 2 Mayıs 2011; 19:52:33 kaçlık kullanmak gerekiyor fanlar için?
aslına bakarsan fanlar için direnç gerekmiyor ama Kaçıksinoplu arkadaşımızın daha önce aldığı potansiyemetrelerin yanmasından dolayı gerek olduğunu düşünüyor bana görede hiç gerek yok ama kesin bi sonuca ulaşmış değiliz yani bu konuda daha iyi bilgisi olan arkadaşlar varsa bizi aydınlatırsa seviniriz
Hocam bu mod isinin asi astarini gecmis bence o paraya super kasalar alinir. ama bu sizin zevkiniz karisilmaz tabi,,guzel proje