Fransız araçlarında tasarım sorunu Renault hadi biraz neyse ama Citroen(DS4 harici) ve Peugeot(eski 206 harici) tasarımlarını görünce gıcık oluyorum. Tepki çekeceğimi biliyorum ama Bugatti'nin bile tasarımlarını cidden beğenmiyorum. Sorun bende mi Fransızlarda mı çözemedim.
Sonuçta renkler ve zevkler tartışılmaz konusuna geliyoruz, sizde de sorun yok, beğenende de. Herkes herşeyi beğenmeyebilir.
Tasarım konusunda fransızlar bence iyiler, sıradışı çizgilere sahip araçlar yapıyorlar.
Bana da VW tasarımları hiç çekici gelmiyor mesela, dümdüz ve sıkıcı görünüyorlar gözüme (Passat CC hariç). Toyota da aynı şekilde, çok düz, çok sade, bana hitap etmeyen bir tarz, yeni Auris'te birşeyler yapmaya çalıştılar, fena da olmadı.
Korelilerin tasarımları da son zamanlarda birşeye benzedi.
İtalyanlar istisnalar hariç zaten hep güzeldi (Alfa )
vs.
Güzellik göreceli bir kavram.
Konuya gelince de;
Ben de Fransız aracından örnek vereyim; 217.000km'yi geçmiş durumda, bu güne kadar ufak tefek sıkıntıları oldu elbet fakat bu süre zarfında kronik olarak bozulan tek şey CD changer ve bagaj açma düğmesi oldu. Ciddi bir arıza yaşamadım desem yeridir, yolda kalma durumları falan hiç olmadı zaten. Bozuk yolda kabinde ufak tefek tıkırdayan yerler de mevcut. Radyoyu açınca sorun kalmıyor
Opel Corsa için konuşayım. Bozuk yollarda kapı aralarından cart curt sesler geliyor. Bazen arabayı açıyorsun arka kapıları açılmıyor. Önden girip içeriden açmak zorunda kalıyorsunuz. Ama şuna katılıyorum arabanın hızlandığını anlamıyorsunuz. Hani 140 la giderken farketmiyorsunuz araba hızlanıyor ama siz anlamıyorsunuz. Araba stabil bir şekilde hızlanıyor. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilemiyorum.
2003 model fabia 68 bg comfort aracım 1 kışta 3 kez termostat bozmuştu.özel servis kronik demişti. 2010 octavia da ise kışın soğuklarda ,kasislerden geçerken ,önden gelen bir gıcırtı vardı. aynı aracın optimal 2011 ine biniyorum,gacırtı gucurtu yok.birazda şanstan. 2004 octavia elegance da 3 yıl boyunca,ne bir tık ne bir sorun yaşamadım. 2011 imzamdaki araçta da 2 yıldır ne bir sorun ,nede bir tıkırtı yaşamadım. hiç otomatiğini kullanmadım.ama düz vites benzinli skodalar ,kesinlikle sorunsuz diyebilirim.
PSA nın son dönemde ürettiği araçlar gayet sorunsuz. İmzamdaki araç 2007 model ve hiç bir sıkıntısı, sorunu veya iddia edildiği gibi tıkırtı falan yok.
İşçilik konusunda söyleyeceğim şey konuyu açan arkadaş 2000 lerin başında kalmış. Güncel C4 Golf le birlikte sınıfının en iyi yalıtımına sahip aracı. Malzeme kalitesi konusunda da güncel PSA araçları çok iyi. _____________________________________________________________
Kronik sorunlara gelecek olursak 207 de yolcu airbag inin kabarması gibi bir durum söz konusu. Kendi aracımda olmadı fakat Antakya Günay Otomotiv adındaki rezalet servis aracımın konsolunu yaktıklarında değiştirdiler fakat servis tutunağında değişme nedeni ''yolcu tarafı airbag inin kabarması'' şeklindeydi.
Şimdi birisi bi arabanın sorununu yazar.Sonra o markanın fanboyu gelir yok öyle bişey ne diyon sen falan filan der diğeri haliyle cevap verir. Tartışmalar başlar. Velhasıl kelam bu konu da amacından kısa sürede çıkar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme