Şimdi Ara

Marksist ve Leninist Fikirle İlgili (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dostum artık sağ sol kavramı hızla geçerliliğini yitiriyor.

Kavramlar birbirine karışıyor . Yani gelecekte belki bütün ideolojilerin iyi yönleri toplanıp karma biz çözüm gelebilir. Bu kadar keskin konuşmamak gerek. Dünyada saf kapitalizm veya saf komünizm uygulayan bir yer kalmadı artık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Yanılıyorsun
    İdeolojilerin iyi yönü kötü yönü olmaz. Ya iyidir yada kötü.

Komünizm hiç bir zaman iktidara gelmedi . Sosyalizm mücadelesi var.
    Dünyada saf kapitalizm çoğunlukta.
    Sosyalist denilen ülkelerde saf sosyalist değil dersen haklısın.
    Ancak Marksist ideolojiyi tanımak için en azından 10-15 kitabı altını çizerek, okumadan değerlendirme yaparsan yanılırsın.

Sosyalizm mücadelesi hiçbir zaman sönmez.
  • Komünizm değil,bireysel teknolojik anarşizm

Komünizm der ki insan yer,içer,sosyalleşir.Hayır ben yemem,içmem,sosyalleşmem.İndirgeme yapılamayacak kadar karmaşık meseleler var

Ontolojik değerde yemem,içmem,sosyalleşmem.Yakında transhümanizm sağ olsun gerçekte de yemeyeceğim,içmeyeceğim,sosyalleşmeyeceğim
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Ciddi meselelerde yazmış olmak için yazma.
    Komünist terminolojide "Komünizm der ki insan yer,içer,sosyalleşir." senin söylemine benzer bir yazı ne okudum nede duydum.
    Ayrıcada genel anlamda cümlelerini anlamak için ne olmak lazım bilemedim.Yakında @HADO ya benzeyeceksin.
    Bu kadar kasma kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatior

Ciddi meselelerde yazmış olmak için yazma.
    Komünist terminolojide "Komünizm der ki insan yer,içer,sosyalleşir." senin söylemine benzer bir yazı ne okudum nede duydum.
    Ayrıcada genel anlamda cümlelerini anlamak için ne olmak lazım bilemedim.Yakında @HADO ya benzeyeceksin.
    Bu kadar kasma kendini.
    Terminolojik olarak açıklarsak marx komünizmi insan ihtiyaçlarını karşılamak için öne sürmüştür.Ekonominin doğurduğu ihtiyaçlar.Ve gene marx toplumsallığa çok önem biçmiştir

Klasik terminolojik konuşmalar bana ekşici köşe başı entellerini hatırlatıyor.Her hatırladığımda da sıkıntı basıyor. ''Kasıntılık'' bundan yani

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Marks hem toplumsal hemde hümanist kişilik ve iyi bir ekonomist ideolog.

Marksın ele düşüncelerini tek başına ele almak yeterli değil Engels ile kaleme aldığı Komünist manifesto düşüncelerinin kısa bir özeti. Diğer ustalarla harmanlanması gerek.

Ekşici entellerin hiç birini bilmem. Sosyal medyada tartışmak adetim değildi.
    İçinde bulunduğum gurup diyeyim seminerler vs. derken 68-80 kuşağı ile de çok tartışmaya girmedim. Zor koşullarda gözlerimi kapadım vazifemi yaptım. 90 dan sonrada hiç kitap okumadım desem yeridir.
    Esasen DH gibi forumda neden yazıyorum bilmiyorum

Bir şeyler bildiğiniz açık. Ancak ilk çağ felsefesinden kendinizi kurtarmanız gerek.
    Ateizm düşüncelerinizi de bir ideolojik temele oturtmanız lazım. Ateizm son planda.
    Biz din bir afyondur der geçeriz.
    Manyak gibi teistlere de neden cevap veriyorsam. Dayanamıyom yaaa

• Hatior kullanıcısına yanıt
    Helal be yiğidim. Sevdim seni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İçeriğiyle ilgili yorum yapmayacağım.

Fakat bu fikirlerin hedef kitlesi olan işçi sınıfı için yaptıkları bu mücadele ve kafa patlatmalar çok gereksiz olmuş. Çünkü insanların çoğu bu düzeni istiyor ve bunu hak ediyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.