Şimdi Ara

Marksizm-komünizm hakkında (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
0
Favori
7.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HIGHER

mrjk'nın komünist versiyonu nerde diyordum ben de.

Alıntıları Göster
    Sen mrjk Emperyalizmin ajanı versiyonu olabilirsin.
    üç yılda 16000 mesaj atmışsın.

Benim mesaj ortalamam senin onda birin değil.Sizin elinize su dökemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

Sen mrjk Emperyalizmin ajanı versiyonu olabilirsin.
    üç yılda 16000 mesaj atmışsın.

Benim mesaj ortalamam senin onda birin değil.Sizin elinize su dökemem.

Alıntıları Göster
    Bir insan bir insana bu kadar benzer herhalde.

Atatürkçüyüm diyorum emperyalist diyor hala

• quote:

Bir insan bir insana bu kadar benzer herhalde.

Atatürkçüyüm diyorum emperyalist diyor hala

Alıntıları Göster
    Senin her tarafın atatürkçü olsa ne olacak.
    Ağzınla Atatürkçü kafa yapınla Emperyalizmin ajanı.

RTE atatürkçü olduğunu iddia ediyor.

Edit : Ayrıca Sosyalist Maduroyu destekliyor. 3 varil petrol için. (ABD emperyalizminin müsade ettiği ölçüde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 19 Mayıs 2019; 1:49:36 >

• quote:

Senin her tarafın atatürkçü olsa ne olacak.
    Ağzınla Atatürkçü kafa yapınla Emperyalizmin ajanı.

RTE atatürkçü olduğunu iddia ediyor.

Edit : Ayrıca Sosyalist Maduroyu destekliyor. 3 varil petrol için. (ABD emperyalizminin müsade ettiği ölçüde)

Alıntıları Göster
    Emperyalizme biri hizmet ediyorsa o da pkk gibi pisliklerdir.
    Norveç emperyalist bir ülke mi?

• quote:

Emperyalizme biri hizmet ediyorsa o da pkk gibi pisliklerdir.
    Norveç emperyalist bir ülke mi?

Alıntıları Göster
    Bak dostum senin kafan iyice dağılmış Şengör takıntılı olmuşsun.
    Şimdide Norveç pkk.
    Kafayı bir topla Oslo-Norveç mit pkk. sana ne çağrıştırıyor.
    Norveç gibi ülkeler burjuva demekratik devrimini tamamlamış ülkeler.Saygım vardır.Sosyalizme en yakın ülkeler.

Boxu açarsam ortaya bütün boklar saçılır.
    Atatürk Bir burjuva demokratı idi ama ülkeye burjuva demokrasisini dahi getirmeyi başaramadı.

Tüm bunları senin anlamanı beklemiyorum Teorik bilgin sıfır.
    Birazcık şengör dışında kitap oku.
    Türlerin kökeninden başla Diyalektik ile devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 19 Mayıs 2019; 2:9:9 >

• quote:

Bak dostum senin kafan iyice dağılmış Şengör takıntılı olmuşsun.
    Şimdide Norveç pkk.
    Norveç gibi ülkeler burjuva demekratik devrimini tamamlamış ülkeler.Saygım vardır.Sosyalizme en yakın ülkeler.

Boxu açarsam ortaya bütün boklar saçılır.
    Atatürk Bir burjuva demokratı idi ama ülkeye burjuva demokrasisini dahi getirmeyi başaramadı.

Tüm bunları senin anlamanı beklemiyorum Teorik bilgin sıfır.
    Birazcık şengör dışında kitap oku.
    Türlerin kökeninden başla Diyalektik ile devam et.

Alıntıları Göster
    quote:

Bunu öğrendiğim iyi oldu.

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Senin atatürkçü olduğunun farkındayım.ancak siyasi konular şengörü aşıyor.
    70li 80li yıllarda şu on yılda bu olacak diyebiliyorduk.
    Bugün yarın ne olacak bilemiyoruz.

Yemişim pkk sını karnını kaşıyan adamı zerre kadar sevmem.
    Ancak kürt sorunu ülke gerçeği.
    pkkyı komünizme veya emperyalizme bağlayarak kürt sorununu çözemeyiz.
    500 yıldır asimele etmeye çalışarak çözemedik. Bırakalım kendi sorunlarını kendileri çözsünler.
    Bizi aşıyor.
  • quote:

Senin atatürkçü olduğunun farkındayım.ancak siyasi konular şengörü aşıyor.
    70li 80li yıllarda şu on yılda bu olacak diyebiliyorduk.
    Bugün yarın ne olacak bilemiyoruz.

Yemişim pkk sını karnını kaşıyan adamı zerre kadar sevmem.
    Ancak kürt sorunu ülke gerçeği.
    pkkyı komünizme veya emperyalizme bağlayarak kürt sorununu çözemeyiz.
    500 yıldır asimele etmeye çalışarak çözemedik. Bırakalım kendi sorunlarını kendileri çözsünler.
    Bizi aşıyor.
    PKK emparyalist uşağı ve marxcı bir terör örgütüdür.
    Kürtlerin asimile olmasına gelince, kadınların mal gibi satılmasına izin verilemez.
    Ülkemden, insanımdan, toprağımdan bir parça istemesinler ve nasıl çözerlerse çözsünler.

• Herkeze Ücretsiz Eğitim ücretsiz yatacak yer, devlet her ay gıda ihtiyaçlarının %40’nı karşılayan bir karne, eğitim ve sağlık hizmeti ücretsiz olması çok güzel aslında. Pirinç, şeker, yumurta gibi gıdalar çok ucuz.
    ev kirası, yiyecek, içecek, giyecek, ilaç, yakacak gibi zorunlu ihtiyaçları karşılayamama durumu YOK, YANİ YOKSULLUK YOK ve bu güzel birşey.

Düşünsene sen eski püskü arabanla yolda kalırken yanında FERRARİ GEÇİYOR. keşke benimde olsa diyorsun;
    Düşünsene sen okuyup büyük adam olamadın diye HAKARET EDEREK EMİR VERİYOR. sinirleniyorsun ama ağzını açamıyorsun;
    Düşünsene mahalledeki sevdiğin kız sen fakirsin diyor seni reddediyor, VE ZENGİNLE EVLENİYOR. Batsın bu dünya diyorsun;
    Düşünsene okula çocuğunu gönderiyorsun ayakkabısı delinmiş ama KREDİ KARTLARIN DOLU DİYE ALAMIYORSUN.

KAPİTALİZM'in İŞÇİ OLANLARI EZDİĞİ DÜNYA GÜZEL diyelim biz EVET...

• quote:

PKK emparyalist uşağı ve marxcı bir terör örgütüdür.
    Kürtlerin asimile olmasına gelince, kadınların mal gibi satılmasına izin verilemez.
    Ülkemden, insanımdan, toprağımdan bir parça istemesinler ve nasıl çözerlerse çözsünler.

Alıntıları Göster
    Denize düşen yılana sarılır.
    amma Marxcı terör örgütü dedinmi işler değişir.
    Marx Engels Lenin Mao Stalin hiç bir zaman anarşist veya terörist olmadılar.

emperyalizm RTE yi neden iktidara getirdi.Diğerleri arenayı neden terketti sanıyorsun.?
    CHP iktidara neden gelmek istemiyor.?
    Trabzondan Mersine kadar bir çizgi çek. Bu planı 70-80 yıllarda biz biliyorduk.
    Adım adım emperyalizm uygulamasını yapıyor.
    Üzgünün bu koyun halkla bizde kürtleri kuyruklu sanarak bu işin sonunu hazırladık.
    Yapacak bir şey yok.Üzgünüm.
    Ülkeyi savunacak tek bir asker kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

Herkeze Ücretsiz Eğitim ücretsiz yatacak yer, devlet her ay gıda ihtiyaçlarının %40’nı karşılayan bir karne, eğitim ve sağlık hizmeti ücretsiz olması çok güzel aslında. Pirinç, şeker, yumurta gibi gıdalar çok ucuz.
    ev kirası, yiyecek, içecek, giyecek, ilaç, yakacak gibi zorunlu ihtiyaçları karşılayamama durumu YOK, YANİ YOKSULLUK YOK ve bu güzel birşey.

Düşünsene sen eski püskü arabanla yolda kalırken yanında FERRARİ GEÇİYOR. keşke benimde olsa diyorsun;
    Düşünsene sen okuyup büyük adam olamadın diye HAKARET EDEREK EMİR VERİYOR. sinirleniyorsun ama ağzını açamıyorsun;
    Düşünsene mahalledeki sevdiğin kız sen fakirsin diyor seni reddediyor, VE ZENGİNLE EVLENİYOR. Batsın bu dünya diyorsun;
    Düşünsene okula çocuğunu gönderiyorsun ayakkabısı delinmiş ama KREDİ KARTLARIN DOLU DİYE ALAMIYORSUN.

KAPİTALİZM'in İŞÇİ OLANLARI EZDİĞİ DÜNYA GÜZEL diyelim biz EVET...
    Biz sosyalizmin kolay inşa edileceğini sandık. Birazcık yorulmak gerekiyor.
    Kimse kimseye açımıyor.İşçilerde haklarını almanı yolunu bulmak zorunda.

• quote:

Al işte ne dediği belirsiz bir tip daha . Hangi birine laf yetiştireceksin.

Kardeşim sana MÖ çağlardan başlayarak toplumsal sistemleri sırala desem.Eline yüzüne bulaştıracaksın.
    Bari susda molla sansınlar.

Alıntıları Göster
    Öyle bir yorum yazdın ki bütün forum aydınlandı mr ergenus karşim. Biz meğer ne cahilmişiz sayende uçuyoruz şu an.

Mö kurulmuş sistemler ve cehalet üzerine bu yorumunla yaptığın doktoranı bütün dünyaya ilan ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Naci_Balkavan

Öyle bir yorum yazdın ki bütün forum aydınlandı mr ergenus karşim. Biz meğer ne cahilmişiz sayende uçuyoruz şu an.

Mö kurulmuş sistemler ve cehalet üzerine bu yorumunla yaptığın doktoranı bütün dünyaya ilan ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.

Alıntıları Göster
    Birde deden yaşındaki adama ergen demezmisin tamam oldu

Oku kardeşim oku.Marksizmi,sosyalizmi,komünizmi oku. emperyalizmi,kapitalizmi sonra ukalalık yaparsın.

Senin 10 sayfa bu konularda kitap okumadığına kalıbımı basarım.
    Anlayarak kuranı dahi okumamışsındır.
    Hadi seninle işim yok. Bas git.

• Reavero kullanıcısına yanıt
    Kardeş ne yazdın bulamadım da

Foucault'un sosyalizme ve marksizme dair muhteşem bir tespiti var. Toplumu Savunmak Gerekir kitabını al sindire sindire oku. Sana burada tespiti yazamam. Neden? Çünkü bilgi birikim seviyeni bilmiyorum. Foucault'un metnini okumadıysan da sıfırdır. Sıfır olan adamla neyi tartışacaksın. Laf dalaşı olur en fazla ondan da ne sana ne bana hayır gelir anca vakit kaybı.

Ama biraz kışkırtmak gerekirse Foucault sindire sindire ağır ağır sana şunu diyecek:

Ha kapitalizm ha marksizm, ikisinin de öncülünde duran mekanizma aynı, yönetimsellik.

Ha eğer diyorsan benim derdim öğrenmek değil ben ideolojik olarak bunu her koşulda savunma ihtiyacım var zaten o zaman tartışmaya da lüzum yok zira misyoner ile ne tartışmak mümkün olur ki :) adam misyoner.

• Arkadaşlar size de tavsiyem:

Ideolojik olarak bakmayın. Marx'in dediği bazı şeyler var ki çoluk çocuk dahi güler. Bazı şeyler var ki çirkin, etno-sentrik. Bazı şeyler var ki adam dahi diyorsunuz. Yani ne siyah var ne beyaz.

Yahu bu adamlar bir de tarihin kör bir noktasında yaşamış. Biz bugün yeni bir dünyanın içinde yaşıyoruz. Bunun da farkına varın.

Boşuna genç Marx olgun Marx diye işi kurtarmaya çalışmıyorlar, herkes aşağı yukarı farkında. Tarihten kopamazsın.

Bugün mesela on beş sene önce vefat eden zeki bir insan düşünün. 2004 yılında kim bilebilirdi dünyanın bu denli teknoloji altında kalacağını, savaşların dronlarla yapılacağını, askeri operasyonlarla işlerin gideceğini ve terörün bütün dünyaya yayılacağını?

Peki biraz daha geriye gidin ve 2000 senesinin başında kalın, kim bilebilirdi 11 Eylül olacak ve dünyada terör daima güvenlikçi politikalar eşliğinde artacak, büyük bir göçmen krizi olacak ve Avrupa'da yeniden sınırlar doğacak ve İngiltere ayrılmak isteyecek?

Halbuki o yıllarda tarihin sonu konuşuluyordu. Ne demek bu? Küreselleşme altında üniter düşünceler içinde bir yapı. Ne oldu? Tam ama tam zıttı.

Bu nedenle Marx da bazı konularda bir aptal gibi bazı konularda bir deha gibi duruyor. Kendi tarihine bağımlı.

Bunu hazmettikten sonra bir de şunu göz ardı etmeyin. Engels geç dönem metinlerinde neden ekonomi alt yapı olduğu sorusuna cevap veremiyor. Daha doğrusu o zaman öyle bir ruh vardı diyor. Çok doğru. O zamanın dünyası ekonomi temelliydi. Bir yüzyıl önce ortak insanlık görüşü ve ahlak yasası temelliydi. Bir yüzyıl sonra teknik temelli olacaktı. Bu çağ? Henüz başındayız söz etmesi güç.

Yani tarihi göz önüne alın. Ayrıca gri alanlarda kalın. Marx mi okudun aç Gramsci oku ve onun Marx'a eleştirisine bak. Yahut al Althusser oku ve onun Marx devletten anlamıyordu sözünü anlamaya çalış. Sonra gel Schmitt oku ve bambaşka bir şey düşünme imkanını bul.

Foucault oku, Freud oku, Derrida oku ve tüm bu tartışmaları silip atacak bir zeminde daha doğrusu olmayan sonsuz çoğalan ve anlamın ertelendiği bir devinen zeminde kal.

Ama oku, ezbere değil, inanmak için değil, anlamak için.

• quote:

Birde deden yaşındaki adama ergen demezmisin tamam oldu

Oku kardeşim oku.Marksizmi,sosyalizmi,komünizmi oku. emperyalizmi,kapitalizmi sonra ukalalık yaparsın.

Senin 10 sayfa bu konularda kitap okumadığına kalıbımı basarım.
    Anlayarak kuranı dahi okumamışsındır.
    Hadi seninle işim yok. Bas git.

Alıntıları Göster
    Genelde böyle söylerler. Yani yıllardır böyle, bu ülke insanının internet ortamıyla tanıştığı yıllardan beri.

Ülkenin medeni-bilgili insan sayısında gittikçe gerileme sebeplerini merak ediyordum, son 3-4 senedir artık etmiyorum. İnternette yazılan çizilenler buna çok yardımcı oldu. Sonuncusu olma örneğinden ötürü yürekten teşekkürü borç bilirim mr ergenus yazı stilli dedem.

Ben emekliliğimin tadını çıkarırken internet ortamında bulunan insanlarımızın genel kalite ve özelliklerini firmalara raporlama işini yapmak ayrı bir zevkti. Son raporum yarına tamamlanıyor e artık bize de dinlenmek şart. Forumda profil silme seçeneği olmamasına şaşırdım geçen ama neyse yıllar yılı öyle dursun. Yaz güzel geldi bu sene.

Umarım bu ülkenin insanları bir gün konuşma, yazma ve tartışma kültürünü edinerek medeniyete hem sanalda hem de gerçekte kavuşur ve bilginin aydınlığıyla kurtulur.

Meslektaşlarımın yaptığı tüm raporların genel analizlerinde en yüksek internet ortamında yazım medeniliği japonlarda. Dünya genelinde biz en sonuncuyuz. Üstümüzde bazı Afrika ülkeleri bile var, düşün artık. Şaşırma dede bey.

Ümit varsa

Gelişmeniz ümidiyle.

• michel foucault

bir filozofun düşündüklerini eyleme de aktarmasını savunan ve bu doğrultuda her türlü cinsel maceraya giren adam... kendisi paris'in gettolarındaki aidsli olma ihtimali zenci fahişelerle yatar kalkar...
    1984 yılında aids hastalığından dolayı ölmüştür. time dergisi paristeki evinin balkonunda mariuhana yetiştirdiğini yazmış. arkadaşları tüm uyuşturucu türlerini denediğini söylemiş. baba filozof.
  • michel foucault

bir filozofun düşündüklerini eyleme de aktarmasını savunan ve bu doğrultuda her türlü cinsel maceraya giren adam... kendisi paris'in gettolarındaki aidsli olma ihtimali zenci fahişelerle yatar kalkar...
    1984 yılında aids hastalığından dolayı ölmüştür. time dergisi paristeki evinin balkonunda mariuhana yetiştirdiğini yazmış. arkadaşları tüm uyuşturucu türlerini denediğini söylemiş. baba filozof.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free Man.

Kardeş ne yazdın bulamadım da

Foucault'un sosyalizme ve marksizme dair muhteşem bir tespiti var. Toplumu Savunmak Gerekir kitabını al sindire sindire oku. Sana burada tespiti yazamam. Neden? Çünkü bilgi birikim seviyeni bilmiyorum. Foucault'un metnini okumadıysan da sıfırdır. Sıfır olan adamla neyi tartışacaksın. Laf dalaşı olur en fazla ondan da ne sana ne bana hayır gelir anca vakit kaybı.

Ama biraz kışkırtmak gerekirse Foucault sindire sindire ağır ağır sana şunu diyecek:

Ha kapitalizm ha marksizm, ikisinin de öncülünde duran mekanizma aynı, yönetimsellik.

Ha eğer diyorsan benim derdim öğrenmek değil ben ideolojik olarak bunu her koşulda savunma ihtiyacım var zaten o zaman tartışmaya da lüzum yok zira misyoner ile ne tartışmak mümkün olur ki :) adam misyoner.
    michel foucault

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.