Şimdi Ara

Marksizm-komünizm hakkında (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
0
Favori
7.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yürü git işine kabak çiçeği.
  • Reavero kullanıcısına yanıt

Hocam siz daha neye nasıl itiraz ettiğinizi bilmiyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Free Man. kullanıcısına yanıt
    Senin ideoloğun "michel foucault" yavşağı 1984 yılında AIDS den ölmedimi.
    Boş yapma hocam hayatına sadece bela, kaza, sıkıntı, dert getirir bu tavrın. Insanları sokmaya çalıştıkça döner o iğne seni bulur. Ömrünü bir kez yaşıyorsun böyle parça parça edip belaya derde olmadık işlere yontma. Dilini doğru, zihnini berrak, sevgini insana karşı diri tut. Allah hidayet versin (:

Bir de hocam sabaha kadar hakaret diz şuraya güler geçerim, yorma kendini çünkü kendini bilen insana başkasının sözü masal gelir

• Communist kullanıcısına yanıt
    Komünizmi hakkında yüzeysel bilgiye sahip biriyim daha çok anti kapitalistim diyebilirim. Asıl bildiğim şey kapitalizm insanlık dışı insanlar alemini hayvanlar alemine çevirien bir sistem olduğu.

İnsan hayvandır zaten.

Doktor olmayı daha çok para kazanmak gibi görüyorsan sen yıllarca çalışma çalışacak çok kişi var. Nice parlak zekalı fakir çocuğu var okuması için imakanı olsaydı üstte bahsettiğin tipi 5 e katlardı, malesef şimdi bu bahsettiğin tiplerin ayak işlerini yapıyorlar.

Bize yıllardır yanlış öğretilen bir ifade var: "İnsan düşünen bir hayvandır.". Doğrusu şu: "İnsan düşünebilen, fakat aktif olarak düşünmeyi reddeden, tembel bir hayvandır.". Düşünmek sancılı bir süreç. Bu bilişsel tembelliğin altında yatan şey ise, düşünmenin vücutta acı ile çok benzer bir fizyolojik tepki ile sonuçlanması. Tabii ki gerçek düşünme süreci. Gerçekten düşünüyorsan acı çekersin. Gerçekten düşünüyorsan başın ağrır. Konuşmakta zorlanırsın. Kolayca anlatamazsın kafandaki şeyi, yavaş konuşursun. Eğer nispeten hızlı konuşuyorsan düşünmüyorsundur. Düşündüğünü sanıyor olabilirsin belki. Ama düşünülmüş ve beyninde bir şekilde yer bulmuş bir şeyi anlatıyorsundur aslında.

Hal böyleyken, Almanya gibi herkesin aşağı yukarı aynı significant figure üzerinden para kazandığı, ve sosyal statülerinin aşağı yukarı aynı olduğu bir yerde, insanların büyük bir çoğunluğunun mühendislik vb zor bölümlere yönelmemesi bilişsel tembellik ile açıklanabilir.

Sosyal devleti robot devlet olarakmı görüyorsun?

Marx'a göre bir toplumun bütün bireyleri üst insan olduğunda, devlet denilen kuruma gerek kalmaz. Bu durumda, sosyal ya da komünist bir devlete ihtiyaç olduğunda, mantık bize bütün bireylerin üst insan olmadığını söyler. Buradaki problemi görüyor olmalısınız.

Bilgi seviyesi arttıkça büyük baş dediğimiz kesim insanları sömürmenin insanca olmadığını düşünmeye başlayacak elbet. Yarışmamız gereken kocaman bir evren var şu küçük dünyada kendi kendimizle yarışıyoruz.

Yetişkin insan, hırsızlığın kötü olduğunu bilmediği için çalmaz. Empati kurabilmesi kendini diğer insanlarla eşit görmesini gerektirmez. 8 milyar kişilik bir yarışmada, hiçkimse çalmadığında herkes kazanacak, fakat çalan olduğunda sadece çalanlar kazanacaksa, bu yarışmada çalabilecek konumdayken çalmamak, en hafif ifadeyle naifliktir.

Masraflarımı karşılarsan 2 ay yaşayabilirim

Uzay çağına geldiğimizde para zaten kendi kendini imha edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enJr -- 19 Mayıs 2019; 8:0:7 >

• Adam dogru soylemis. Bir Doktor 8-10 senede asgari yetisiyor. Bircok insan daha iyi kazananilmek icin doktor oluyor. Hic kafa yormayan copcu kafasini yillarca kitaptan cikarmayan doktorla neden ayni maasi alsin? Elestirileriniz gercekci degil. Birde gordugum kadariyla kaptilaizm zirvede komunizmle ayni kapiya cikiyor. Tek fark birinde herseyin sahibi devletken digerinde ozel sirketler oluyor. Metodlar farkli olsada varacaklari son durak ayni. Sonucta her ikiside insanlari daha iyi kontrol ve yonetmeye odaklilar. Birinde sirketlerin kolesi digerinde devletin kolesisin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free Man.

Boş yapma hocam hayatına sadece bela, kaza, sıkıntı, dert getirir bu tavrın. Insanları sokmaya çalıştıkça döner o iğne seni bulur. Ömrünü bir kez yaşıyorsun böyle parça parça edip belaya derde olmadık işlere yontma. Dilini doğru, zihnini berrak, sevgini insana karşı diri tut. Allah hidayet versin (:

Bir de hocam sabaha kadar hakaret diz şuraya güler geçerim, yorma kendini çünkü kendini bilen insana başkasının sözü masal gelir
    Boş yapan şahsın.
    Ben sana gülmeye başladım neden mi?
    Sözlerimi neden üzerine alındın ?
    Amerikanı Emperyalizminin kullandığı "michel foucault" aslında zavallı bir kalemşor.
    Emperyalizmin nasıl zavallı insanları kullanabileceğini göstermesi için çok iyi bir örnek.
    Emperyalizm akıllı insanları kolayca kullanamaz.
    Emperyalizm kolay sömürebilmek için ülkelerin ahlakende çökmesini ister.
    "michel foucault" bu konuda en güzel örneklerinden biridir.
    Ahlaken çökmüş bir adam,Pisliğin içinde bir adam bir dizi kitabı var acı hemde çok acı.

Fahişelik ilkel komünal toplumun hemen sonunda ortaya çıkan bir meslek.Cinselliğin bir meta karşılığı alınıp satılması günümüze kadar gelmiş insan onurunu en fazla aşağılayan bir olgu.

Kapitalden, Türlerin Kökenine,Komünist Manifestosuna ,Hitlerin Kavgamından,Türkeşin Milli Doktirin Dokuz ışığına kadar,Yüzlerce cilt kitabı altını çize çize defalarca okudum.

foucault gibi birini tavsiye etmen bana komik geldi.
    Sosyalizmi SSCB de bizzat yaşayarak biliyorum.Savaşarak pratiğinide yaptım.
    Emperyalizmin zibidi kalemşoru onlarca kişinin yazılarınında okudum.
    Bilimi nasıl çarpıtıklarınıda gördüm.
    Emperyalizm acımasızdır. İnsanların emeğini çalmak ülkeleri içten içe çökertmek için her yolu dener.
    foucault bunun en güzel örneklerinden birisi.

• Marksizm-komünizm hakkında

Ülkesini para karşılığı satan Gorbacov gibi bir adamı protesto eden gençlerimizin oluşu bana gelecek için umut veridi.
    Bu gün Rusyayı sefalete düşürenler Emperyalizm ile iş tutan geçmişin burjuva polit büro hainleridir.

O günlerde geleceği gören devrimci gençlerin Gorbaçovu protesto etmelerini alkışlıyorum.
    Halkın Kurtuluşu SSCB sosyal emperyalist bir ülke olarak görüyordu.
    Hatta Komünist Arnavutluğun Enver Hocası, SSCB'ni sosyal faşist olarak niteliyordu

Sizin gibilerin o günlerin analizini yapabilme kabiliyeti olduğunu düşünmüyorum.

Marx ın fikirleri sonsuza kadar gündemde kalacak çürütemeyeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Adam dogru soylemis. Bir Doktor 8-10 senede asgari yetisiyor. Bircok insan daha iyi kazananilmek icin doktor oluyor. Hic kafa yormayan copcu kafasini yillarca kitaptan cikarmayan doktorla neden ayni maasi alsin? Elestirileriniz gercekci degil. Birde gordugum kadariyla kaptilaizm zirvede komunizmle ayni kapiya cikiyor. Tek fark birinde herseyin sahibi devletken digerinde ozel sirketler oluyor. Metodlar farkli olsada varacaklari son durak ayni. Sonucta her ikiside insanlari daha iyi kontrol ve yonetmeye odaklilar. Birinde sirketlerin kolesi digerinde devletin kolesisin.
    Defalarca söyledik sosyalizmde yani komünizmin ilk aşamasında Doktor ve Çöpçü aynı ücreti almaz. Sınıflı toplumdur.
    Burjuvazi yok edilmemiştir.
    Eşit işe eşit ücret alır. Bunu bazı embesillerin anlaması zordur.

Burjuva ve proletaryanın yok olduğu sınıfsız toplumda yani Komünizmin üst aşamasında kazançlar ve üretim arttıktan sonra refah seviyesi yükseldikçe doktor ve çöpçü eşit ücret alabilir.

Haaa Doktorun çok para aldığını mı sanıyorsun.
    Senin ülkende Bir aile hekimi yoksulluk sınırının azıcık üstünde ücret alır.

Hakimlerde öyle ayran budalası gibi Avukatların aldığı ücrete bakarlar.
    en ufak bir gayrimenkul davasında bir avukat 4000 TL alır ayrıca bir izalei şu davası diyelim yer 400.000 TL satıldı. %20 üçret alır 80.000 TL bir senet tahsili veya icrada satılan mülk %20 alır.

Hakim yutkunarak Avukatlara bakar. Davasına baktığı avukat malı götürürken Bu Hakim rüşvet yemeyip de ne yapacak.

Kapitalizmin sosyal adaleti bu işine gelirse malı sende götürürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 19 Mayıs 2019; 10:46:5 >

Komünizmin en bilinen sloganlarından biri ve özeti olan "Herkese ihtiyacı kadar, herkesten yeteneği kadar" sözü bile baştan sona beyinsizlik.
    Neden Amerikan Emperyalizmi? Emperyalist olan sadece Amerika mı? Rusya'nın emperyalizmine neden bir şey söylemiyorsunuz? Aynı şekilde işçi sınıfının en kötü şartlarda çalıştığı Çin'e laf söyleyen komünist görmedim şimdiye kadar.
  • erco35coast kullanıcısına yanıt
    İyi de bunları bir şeymiş gibi anlatıyorsun. Aç karnını doyur, yatacak yer bul tamam. Prinç, şeker yumurta diyor bir de Eğitim, sağlık burda da ücretsiz. Bizde bile iki kişinin asgari ücretle çalıştığı bir aile kübadan çok daha refah içinde yaşıyor. Batıdaki hayat standardına özenseniz anlarım da Küba'ya özenmek için deli olmak lazım.
    Söylediklerinin hiçbiri koyu renkli yazılanlara cevap değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Neden Amerikan Emperyalizmi? Emperyalist olan sadece Amerika mı? Rusya'nın emperyalizmine neden bir şey söylemiyorsunuz? Aynı şekilde işçi sınıfının en kötü şartlarda çalıştığı Çin'e laf söyleyen komünist görmedim şimdiye kadar.
    Neden mi amerikan emperyalizmi. Ben yaşadığım ülkeye bakarım. Beni kim sömürüyor.
    Benim İktidarımı kim ele geçirmiş kukla gibi oynatıyor.

Elimizde bir oyuncak var.Yazılımından işlemcisine kadar kim bu sistemi kurdu.
    Uzaydan bizi kim gözetliyor.Evimizi kim dinliyor.

f35 diye yalvardığımız sistemin son tahlilde kumandası yazılımsal olarak kimde.

Bizi arkamızdan kim beceriyor. haa kim beceriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reavero -- 19 Mayıs 2019; 13:22:11 >

çözmüşsün dünyanın sırrını

Bilimin nasil carpitildigi konusunu biraz acarmisiniz? Bu konudaki goruslerinizi bilmek isterim, bundan benimde bazi suphelerim vardi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • komunism dedigimiz sey suanda sadece cennette var oldugunu sandigimiz bi olgudur.

Sosyalism cok farkli bir seydir.

Emperyalism ve hegomanyada farkli terimlerdir her biri farkli konu acilmayi hak eden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Bilimin nasil carpitildigi konusunu biraz acarmisiniz? Bu konudaki goruslerinizi bilmek isterim, bundan benimde bazi suphelerim vardi.
    Hocam ben Bilim adamı değilim ki. Nacizane kafamın almadığı bazı gerçekler var.

Benim düşündüğüm bazı metafizik olayların pozitif bilim gibi nitelenmesi.
    40-50 yıllardan itibaren ufo masalı ortaya attılar. Nasa eliyle binlerce görüntü servis edildi.
    Şimdilerde zamanda yolculuk kavramı üzerine bir takım hipotezler ileri sürülüyor.Gaye nedir bilemiyorum. Biliyorum da bilemiyorum.
    Bu konuda gerçek dışı photoshop lu görüntüler servis ediliyor.

70-80'li yıllar SSCB'nin son zamanlarında bir takım falcılar,bakışları ile kaşığı eğen bir takım biyoenerji uzmanları türedi Politbüro da dahi konuşulur oldu.Biz o zamanlar tıfıldık, bir anlam verememiştik.Kokusu 89'da rejim devrilince ortaya çıktı.

Lise kitaplarından Evrim teorisi çıkartıldı.
    Evrim konusunda hiçbir tereddüdüm yok.Ayakları yere basan bir teori.

Daha fazlası konu dışı olacak DH konunun tartışılabileceği bir ortam değil.Benden bu kadar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.