Şimdi Ara

Marmara Hukuk İÖ mü DEÜ PDR mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki bölüm arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.

Marmara Hukuk İkinci Öğretim mi yoksa Dokuz Eylül Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mi, çok kararsızım.

Judith arkadaşın yaptığı tarzda artıları ve eksileri diye yazacağım, yorumlarınızı bekliyorum.

MARMARA HUKUK

ARTILARI:
    - Hukuk olması, dolayısıyla da iş alanının çok geniş olması
    - Ailede hukukçu sayısının fazla olması
    - 3 yıldır istediğim bölüm olması

EKSİKLERİ:
    - İstanbul gibi yaşanması zor bir şehir olması
    - Harç parasının yüksek olması (İÖ olması dolayısıyla)
    - Maddi olarak bütçeyi zorlaması

DEÜ PDR

ARTILARI:
    - Bulunduğum şehirde çok rahat bir şekilde yaşanması
    - Arkadaş çevremin İzmir'de olması

EKSİLERİ:
    - Çok fazla bilgim olmaması (bölüm ve dersler hakkında)
    - Mezun olunca ne iş yapacağımın bilinmemesi (öğretmenlik mi özel sektör mü vs.)
    - Derslere ilgimin olup olmamasının bilinmemesi (dersler çok fazla sıkıcı gelir korkusu var açıkçası)

Bu noktada sizlerden yardım istiyorum. Yorumlarınızı benimle paylaşırsanız sevinirim. Kendinizi benim yerime de koyarak yorumlarınızı yazmanız benim için çok önemli. Teşekkürler.

• bende bu ikilemi yaşıyodum sınav zamanından beri ben sonradan pişman olmamak için kendi istediğim bölümleri sırayla yazdım.bende marmara hukuk iö üst sırada kaldı dokuz eylül pdr de hemen onun bir altına geldi:Dsonucu yakında göreceğiz.ama bence sende istek sırana göre bir yol izle.sonuçta hukukta okusan pdr de okusan insanın başına ne gelicegi belirsiz.yarın Türkiye'de hangi sektör gelişir belirsiz.ama isteğin ve kendi tercihinle hareket edersen gelen bölümün sorumlulugunu omuzlarında taşırsın zaten.şimdi buraya yok hukukçu ol parası iyi yok pdr ci ol rahat biter gibisinden yorumlarda yazılabilir.onlara hiç kulak asma iki kuzenim hukuk mezunu gözlerimle gördüm sınavlara sadece son hafta çalışıyorlar:)pdrcide az para kazanmıyor kuzenimin arkadaşı ozelde pdrci geçen onların yıllık kazancını döktük kagıda pdrci olan ark daha fazla kazanıyor:)yani seveceğin meslegi seçersen herşey daha rahat olur.ben iki bölümüde seviyorum ikisinide istiyorum:)o yüzden tercihleri karısık yaptım piyango sonucunu merakla bekliyorum:D

• Marmara Hukuk , her koşulda..
  • hukuk tabiki. düşünürsen pdrcilerin öğretmen olarak atamaları kolay ayda 1800 alırsın
  • hukuk varken pdr'yi düşünenlere hayret ediyorum
  • hocam neden eziyosunuz ki pdr yi takipçisi olunursa çok iyi para kazanılan bir bölüm.:)hukukla aynı kriterlere sahip degil çok farklı yollar oldugu dogrudur ama pdr kötü bölüm degil.öğretmenlık dediginiz ise en son şansı yani pdr mezununun yapabilecegi alt seviye(yanlış anlaşılmasın ögretmenlık alt seviye bir iş demek istemiyorum.demek istedigim hızlıca atanabileceğin direk para kazanmaya başlayabilecegin durum.foruma yeni üye olup yazı yazmak gibi.) işlerden biri.
  • kimi hukukla pdr kıyaslanır mı demiş, kimi öğretmenlik pdr'ci için alt seviye demiş :)
    hukuk'u ne zannediyorsunuz siz? tıp gibi popüler bir bölüm değil. hukuk'un ayrıcalığı eskidendi, şimdi birçok üniversitede var ve orta derece bir puanla kazanılabilecek bir bölüm.
    http://forum.memurlar.net/konu/241491/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MARMARA TIP VS YEDİTEPE TIP
    3 yıl önce açıldı
    Cbü tıp VS Trakya tıp
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yalnız konu bir yıl öncesinin
    eGowiCh'in tercihi ne oldu acaba merak ediyorum, gerçi bayadır hukukla ilgili postlarını bu bölümden takip ediyorum o zaman Marmara'da olma olasılığı daha yüksek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.