Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi İşletme mi, Marmara İşletme mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıllık İstanbul Üniversitesi işletme okudum. Dgs ile 4 yıllığa geçirmek istiyorum. Marmara işletme ya da İstanbul işletme. İkisi arasında kaldım. Mesafeler uzaklık olarak aynı gibi. Çok bir fark yok. Marmara nın kampüsü çok güzel, İ Ü nin ise eğitimi daha iyi ve köklü bir üniversite diye biliyorum. Ama çok kararsızım. Ben bir çok üniversite fakültelerinin bir arada olduğu, büyük kampüslü, geniş alandaki ve yeni yapılmış binalara sahip üniversiteleri beğeniyorum. İstanbul Üniversitesi binaları çok kötü, yemekhanesi çok kötü, yemekleri hem pahalı, hem de kalitesiz. İ Ü nin doğru düzgün kütüphanesi de yok.

Sizce hangisi daha iyi? Sizin fikirleriniz nelerdir.

• marmara bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sırf bu konuyu açmak için forum donanıma girdim. Ne zamandır girmiyordum. Çok önemli bir konu, yakında tercih yapıcam. Sebepleri nelerdir? Bu arada 251 puan aldım. Marmara tutmadı. Ek yerleştirmeyi bekliyorum. Genelde açılmıyor marmara işletme ek yerleştirmede. Ama ikinci öğretimi açılıyor bazı yıllarda. Geçen sene açılmış mesela. Bu sene açılır mı, açılmaz mı bilmiyorum.
  • Marmaranın avantajları nelerdir sence?
  • Google a ergun tuna yaz bi sen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara mezunuyum bu arada istedigin soruyu sorabilirsin

• Rammstein kullanıcısına yanıt
    Baktım şimdi okudum yazılanları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Marmaranın avantajları neler? Sen hangi bölümden mezun oldun ordan? Sevdiğin ve sevmediğin yönleri neler üniversitenin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

Marmaranın avantajları neler? Sen hangi bölümden mezun oldun ordan? Sevdiğin ve sevmediğin yönleri neler üniversitenin?
    Isletmeden mezun oldum.

Avantajlari;

Yemekhanenin yemekleri guzel ve ucuzdu.
    Essegi baglasan bile mezun olur bölümden.
    4. Sinif dersleri sadece proje uzerinsen isleniyor bu yuzden hem eglenceli hemde ögretici oluyor.
    Hocalarla istedigin gibi iletisim kurabiliyorsun.
    Devamsizligi genelde dert edilmiyor ama 10 hocadan 2 si devamsizliktan birakabilir.

Dezavantajlari;

1. Siniftan itibaren dersler ayni eksende gidiyor.
    Fakultenin burokrasisi insani deli edicek cinsten kotu
    Bazi hocalar cidden bos yapiyor

Ve burayi seciceksen sana tavsiyem mazeret sinavlarina ve butlere gir vizelere ve finallere girme. Ben boyle yaparak 3.31 ortama yaptim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rammstein -- 21 Eylül 2019; 21:4:33 >

Çan sistemi mi var yoksa puan sistemi mi? Bir de öğrenci kitlesi nasıl? Ben İstanbul Üniversitesinin 2 yıllığında okumuştum. Herkes çok bireysel genelde İstanbul Üniversitesinde. Not bile kimse kimseye vermez. Ayrıca çok dinci, muhafazakar bir öğrenci kitlesi var.

Derslerde hocalarla, öğretim üyeleri ile tartışamazsın bir konu üzerinde. Yani tartışırsın ama hocanın gözüne batarsın. Ya bu öğrenci öğretmene güvenmiyor düşüncesinde olur. Hoca ne bilgi veriyorsa ezberleyeceksin mantığında hocalar hep. Bir ara ingilizce hocasının hatasını düzelttim ve bir konu üzerinde farklı fikir belirttim. Hoca bayandı bu arada. Bana gıcık kaptı. Normalde 2 dönem BA gelen ingilizce notum, o dönem o hoca yüzünden DC gelmişti. Son gün ben gelmeyince özel notlar hazırlamışlar, onlardan sordu. Sorması gereken yerlerden sormadı. Ayrıca çok düşük notlandırmıştı sınav kağıdımı. Sınav kağıdımı görmek istiyorum deyince de göstermedi.
    Bir de sürekli hep yaşadığımız o fikir ayrılığından bahsediyordu. Kısacası İstanbul Üniversitesinin bu yönünü hiç sevmiyorum. Farklı fikirler bile konuşulmuyor. Bilgileri ezberlettirip, boşluk doldurmalı veya klasik sınavlar yapıyorlar. Full ezber. Bilgiyi anlama, geliştirme, yenilikçi, çağdaş bir eğitim hiç yok.

Marmara da böyle mi acaba? Bu arada İstanbul Üniversitesinin işletme bölümünün dersleri daha zor diye biliyorum. Ayrıca ders sayısı da daha fazla. Erasmus anlaşmaları daha iyi. Ama eksi yönleri de, hocalarla tartışamıyorsun, öğrenci kitlesi, öğrenci işleri vs hep muhafazakar kesim. Ayrıca öğrenci işlerinden de hiç memnun değilim. Daha birinci gün öğrenci işlerindeki çalışana bir şey soracam. 3 tane kıza yardım etti tek tek. Ben bir şey soracaktım sıra bekle dedi. O kadar sinirlendim ki. Yani şikayet etmeyi bile düşündüm. Halbuki onların hepsi benden sonra geldiler. İlk bekleyen bendim. 2 dakika sonra başka bir öğrenci işleri geldi, ona sordum, söyledi.

Marmara nasıl bilmiyorum ama İstanbul Üniversitesinden pek memnun değilim. Bir kere üniversite ruhu hiç yok. 1 gram üniversite ruhu yok. Avcılar ı biliyorsun. İçinde doğru düzgün fakülte yok. Kampüs hayatı 0. Sadece 3 tane fakülte var. Onlar da birbirlerinden çok çok uzak.
    Spor faaliyetleri desen paralı. Ki dışarıda zaten parayla gidebiliyoruz hepsine. Yani o zaman üniversitenin amacı ne. İkinci olarak klüplerin hiçbirisi çalışmıyor. Faaliyet 0. Sosyal yaşam 0. Hiçbir şey yok. Üniversite yaşamına dair hiçbir şey yok. Öğrenciler sosyalleşemiyor. Ayrıca lise ortamı gibi. Hadi diyelim klüpler yok, okay. Spor da yok, ona da okay. Eee bari 10-12 tane fakülte olsun da biraz kampüs içinde cıvıltı olsun, üniversite ruhunu hissedelim. Ayrıca kütüphane de yok. Yemekhane desen var mı yok mu belli değil. Kİ yemekhanesi de hiç güzel değil eğer ki beyazıttaki gibi ise. Çünkü beyazıttaki yemekhaneye gitmiştim. 10 kuruşluk hazır tatlıyı yemek diye önümüze koyuyorlar. Genelde yemekleri kötü. Ayrıca az ve fiyat olarak da pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 21 Eylül 2019; 21:32:17 >

• Bölümden dolayı derken? Bu arada marmara nın hangi yönleri güzel sence? Marmara Üniversitesi içinde kaç tane kampüs var? Öğrencileri nasıl? Kampüs içi hayat nasıl? vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

Çan sistemi mi var yoksa puan sistemi mi? Bir de öğrenci kitlesi nasıl? Ben İstanbul Üniversitesinin 2 yıllığında okumuştum. Herkes çok bireysel genelde İstanbul Üniversitesinde. Not bile kimse kimseye vermez. Ayrıca çok dinci, muhafazakar bir öğrenci kitlesi var.

Derslerde hocalarla, öğretim üyeleri ile tartışamazsın bir konu üzerinde. Yani tartışırsın ama hocanın gözüne batarsın. Ya bu öğrenci öğretmene güvenmiyor düşüncesinde olur. Hoca ne bilgi veriyorsa ezberleyeceksin mantığında hocalar hep. Bir ara ingilizce hocasının hatasını düzelttim ve bir konu üzerinde farklı fikir belirttim. Hoca bayandı bu arada. Bana gıcık kaptı. Normalde 2 dönem BA gelen ingilizce notum, o dönem o hoca yüzünden DC gelmişti. Son gün ben gelmeyince özel notlar hazırlamışlar, onlardan sordu. Sorması gereken yerlerden sormadı. Ayrıca çok düşük notlandırmıştı sınav kağıdımı. Sınav kağıdımı görmek istiyorum deyince de göstermedi.
    Bir de sürekli hep yaşadığımız o fikir ayrılığından bahsediyordu. Kısacası İstanbul Üniversitesinin bu yönünü hiç sevmiyorum. Farklı fikirler bile konuşulmuyor. Bilgileri ezberlettirip, boşluk doldurmalı veya klasik sınavlar yapıyorlar. Full ezber. Bilgiyi anlama, geliştirme, yenilikçi, çağdaş bir eğitim hiç yok.

Marmara da böyle mi acaba? Bu arada İstanbul Üniversitesinin işletme bölümünün dersleri daha zor diye biliyorum. Ayrıca ders sayısı da daha fazla. Erasmus anlaşmaları daha iyi. Ama eksi yönleri de, hocalarla tartışamıyorsun, öğrenci kitlesi, öğrenci işleri vs hep muhafazakar kesim. Ayrıca öğrenci işlerinden de hiç memnun değilim. Daha birinci gün öğrenci işlerindeki çalışana bir şey soracam. 3 tane kıza yardım etti tek tek. Ben bir şey soracaktım sıra bekle dedi. O kadar sinirlendim ki. Yani şikayet etmeyi bile düşündüm. Halbuki onların hepsi benden sonra geldiler. İlk bekleyen bendim. 2 dakika sonra başka bir öğrenci işleri geldi, ona sordum, söyledi.

Marmara nasıl bilmiyorum ama İstanbul Üniversitesinden pek memnun değilim. Bir kere üniversite ruhu hiç yok. 1 gram üniversite ruhu yok. Avcılar ı biliyorsun. İçinde doğru düzgün fakülte yok. Kampüs hayatı 0. Sadece 3 tane fakülte var. Onlar da birbirlerinden çok çok uzak.
    Spor faaliyetleri desen paralı. Ki dışarıda zaten parayla gidebiliyoruz hepsine. Yani o zaman üniversitenin amacı ne. İkinci olarak klüplerin hiçbirisi çalışmıyor. Faaliyet 0. Sosyal yaşam 0. Hiçbir şey yok. Üniversite yaşamına dair hiçbir şey yok. Öğrenciler sosyalleşemiyor. Ayrıca lise ortamı gibi. Hadi diyelim klüpler yok, okay. Spor da yok, ona da okay. Eee bari 10-12 tane fakülte olsun da biraz kampüs içinde cıvıltı olsun, üniversite ruhunu hissedelim. Ayrıca kütüphane de yok. Yemekhane desen var mı yok mu belli değil. Kİ yemekhanesi de hiç güzel değil eğer ki beyazıttaki gibi ise. Çünkü beyazıttaki yemekhaneye gitmiştim. 10 kuruşluk hazır tatlıyı yemek diye önümüze koyuyorlar. Genelde yemekleri kötü. Ayrıca az ve fiyat olarak da pahalı.
    Hocam senin ilacın marmara o zaman

Çan sistemi ya da puan sistemi olup olmadığını bilmiyorum. Şöyle anlatıyım ben çandan dolayı kalan görmedim ama çana göre harf notun belirleniyor. Bi dersten kalmamak için vize ve final notunun toplamı 80 den üzeri ve final notunun 40 dan yukarı olması gerekiyor. Böyle olunca geçiyorsun.

Not konusunda sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Şuana kadar not isteyip vermeyen olmadı şahsen. Yani herkes birbirine elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Ki zaten notlar kırtasiyede satılıyor.

Hocalar konusunda şöyle söyliyim. Hocalarla saygı çerçevesinde istediğin kadar tartışabilirsin,konuşabilirsin hiç bir sıknıtısı olmaz. Çoğu hocayla karşılaştığında selamlaşırsın yani ben profum havalarına giren hocaya denk gelme ihtimalin çok az. ( 4 sene boyunca bir kere denk geldim öyle bi hocaya oda Burak Arzova). Derslerde siyasete girildiğini pek görmedim. Ama bazı hocalar bazen rte e laf sokuyolardı

Öğrenci işlerinde kadın erkek ayrımcılığına denk gelmedim. Ama çoğu zaman garip garip sorunlarla karşılaşabiliyorsun. Bi zaman sonra alışıyosun zaten :D

Sosyal yaşam konusunda da tüm isteklerini karşılar. Kampüsün karşısında starbucks var fakültenin altında espressolab var ee zaten kadiköye 10 dk mesafedesin daha ne olsun. Spor salonu ücretsizdi en son ama dönemleri oluyor ve sabah 9 la öğlen 1 e kadar öğreincilere açıktı. Ve haftada 3 gün gidebiliyordun. Bunun dışında basket sahası, havuzu ( havuzu görmedim ama dalgıçları görmüştüm demekki havuzda var :D ), 3-4 tane cafesi felan var.

Yemekhanenin yemeklerini ben beğeniyordum fakat ben tek başıma yaşadığım için pek güzel yemek yapamıyordum belki onunda payı vardır. Ama yani 2.75 tl ye tatlısı 2 tane ana yemeği çorbası suyu ekmeği olması baya iyi bişe. Aç olan insan seve seve yer yani. Kaldiki ben okulda işim olmasa bile yemek yemeğe gidiyordum.

Bak mesela hocayla mailleşmemizi gösteriyim hocaların nasıl iyi insanlar olduğu konusunda az çok fikir verir

- Merhaba hocam

Vize sinavini almak istiyorum firma olarak boyner

+Boynerin alındığını neden bilmiyorsun 5 haftalık yoklaman vardır umarım

-Hocam yoklama konusunda sıkıntım yok cogu derse geldim. Kusura bakmayin boynerin alindigini duymadim.
    Mopas i alabilirmiyim o zaman

+Atakan sadece 1 yoklaman var 4 yoklamada imzan yok. Neden ?

-Hocam bbc news i ben almistim sizin dolastirdiginiz deftere yazmistim belki onu gormemissinizdir

+Bir tek o var zaten tek tek baktım imza listelerine

+Mopaş ı yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rammstein -- 22 Eylül 2019; 0:1:48 >

Galiba Marmara Üniversitesini istiyorum. Zaten bu konuyu açmadan önce de Marmara'da okuma isteğim bir tık daha fazlaydı. Hocaları daha iyi gibi. İstanbul Üniversitesinin rektörü normalde solcu bir rektördü. Yani seçim yapılmıştı ve solcu bir rektör çıkmıştı. Ama akp seçim sonuçlarını tanımadı ve gitti sağcı ve akp li bir rektörü zorla atadı. Bütün kontrolleri, üniversitenin klüpleri, sosyal olanakları vs hepsini de tabi ki akp kontrol etmiş oluyor. Peki akp nin kontrol ettiği bir üniversitede spora, yeşile, öğrenci klüplerine , şenliklere, öğrencilerin kendilerini yetiştirebileceği olanaklara ne kadar önem verilebilir ki. Sıfır önem veriliyor. Hiçbir şey yok zaten. Üniversiteye davet ettikleri kişiler bile full akp li. Ayrıca sosyal yönden üniversiteye hiçbir şey yapılmıyor.

Marmaranın da İstanbul Üniversitesinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var açıkçası. Marmara nın da uluslararası geçerliliği iyi değil, ayrıca erasmus anlaşmaları da hep dandik üniversitelerle.İstanbul Üniversitesi bu konularda malesef bir tık önde. Ama bence Marmara daha iyi bir konumda olmayı hak ediyor. Ama şöyle bir sorun var benim için. Benim Dgs EA puanım 251, Marmara İşletme ise 256 puanla almış bu sene. Ek tercihde kontenjan açılır mı açılmaz mı bilmiyorum. Puanım da yetmiyor. Çok kötü bir durum. Ama ikinci öğretim genelde açılıyor ek yerleştirmede. Ve eski yıllara baktım genelde tutuyor puan.

Bir de Marmaranın bir diğer kötü yönü, şimdi baktım eşitlik kisvesi altında feminizm propagandası yapılan seminerler yapılıyor üniversitede. Eşitlik semineri demiş, ama bir bakıyorsun women and girls lounge semineri yapıldı falan yazılmış işletme bölümünün sitesinde. Ben de feminizmi hiç sevmeyen biriyim. Madem eşitlikten bahsediyorlarsa, erkekler neden yok orda. Erkek ismi neden geçmiyor seminerde. Umarım bu tarz seminerleri bütün öğrencilere katılımı zorunlu yapmıyorlardır. Çünkü ben çok anti feministim. Ve aynı zamanda maskülistim. Karşıt fikir belirtirim yani. Bir de bölümün başkanı kadın düzenliyor. Anti feminist açıklamalarımı duyduktan sonra sınıfta bırakmasınlar sakın beni.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.