Şimdi Ara

MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDAKİ SORULARINIZI CEVAPLIYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
7.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ana derslerin sınavlarının hepsi zor. Her sene 2-3 tane ana ders oluyor(ilk sene medeni-anayasa) ve bu dersler gerçekten yoğun çalışma gerektiriyor. Zorluklarının kaynağı da çok fazla puan kırılması ve istenilen cevabın tam olarak ve istenilen şekilde verilmesi gerekliliği.

Ikisi de önemli ama yorum daha cok öne çıkıyor. Ezber ağırlıklı olsaydı herkes 4 senede bitirirdi emin olun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lesfleursdumal kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben 33 yaşındayım. Zaten ezber olmasından korkarım. Ben zaten 4 senede biteceğini düşünmüyorum:) ama nasip. Sadece matematik neti ile kazandım zaten. Aslında yakın bi üniversite olsa cevremde onu yazasım var. Kötü üniversitede daha rahat biteceğini düşünüyorum. Cerkezkoydeyim ondan dolayı istanbul mantıklı. Manisali olduğum için de izmir diğer tercihim. Not bulma konusunda sıkıntı yaşamayız inşallah senle tanışır almaya gelirim senden ayda bir :)

• up
  • Yukarı

• 8.5k ile istanbul hukukun ardından yazıcam marmarayı. yurtta kalmayi planliyorum kyk için basvuru yapacam ama ne zaman çıkar hiç bi fikrim yok herkes gibi. bu süreçte nerde kalabilirim? kyk yurdu cikmazsa yurt ücretleri ortalama ne kadardir?

• bu arada okul bu sene 12k civarı sıralamayla kapatacak muhtemelen sıralama hakkindaki görüsünüz yanlis

• glisalih kullanıcısına yanıt
    uyan o rüyadan
  • glisalih kullanıcısına yanıt
    Ösym'de mi çalışıyorsunuz ? Ben tahminde bulundum, yanlış veya doğru olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lesfleursdumal -- 5 Ağustos 2018; 16:51:35 >
  • Up

• tam vaktinde up, 3.sınıf olarak hem de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lesfleursdumal -- 22 Temmuz 2019; 10:21:51 >
  • Towns T kullanıcısına yanıt
    evet bu sene gidiyoruz artık
  • Marmara Hukuk yazmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık. Sebebi üniversiteden ziyade bölümle alakalı. Hem çevremde hem de forumlarda hukuk fakültesi ile ilgili kötü yorumlar var. Çevremdeki birçok kişi eczacılık yazmamı öneriyor. Sizce hukuk fakültesinin önü açık mı? Üniversitenizden mezun olanlar iş bulamama gibi problemler yaşıyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Canddd C kullanıcısına yanıt
    Hukuk fakültelerinin sayısı çoğaldığı ve mezun sayısı gereksiz fazla olduğu doğru malesef ülkemizde yalnız bu bölümün başına gelmiyor bu. Hatta eczacılık da bunun eşiğinde.
    Bunu aşmak için kendimizi olabildiğince iyi üniversitelerde okuyarak geliştirmeliyiz. Bu yapılırsa okuyan kişinin önü açık, ama yan gelip yatarsa pek parlak bir geleceğe sahip olamaz.
    Üniversitemiz mezunları İstanbul piyasası tercihlerinde İÜHF mezunları ile önü çekiyorlar. :)
  • yurt hakkında bilgi verebilir misiniz acaba okulun kız yurdu var mı ya da yakınlarında kyk yurtları bulunuyor mu? çevre özel yurtların fiyatları nasıl?

ikinci öğretimlerin sabah girmesine kısıtlama getirilir mi sizce? bazı ünilerde buna kısıtlama getirildiğini duymuştum
  • ssttdd S kullanıcısına yanıt
    Okulun 2 tane kız yurdu var ve ikisi de göztepe yerleşkesindeler. Bu sene göztepeye geçeceğimizi göze alırsak çok mantıklı bir tercih olur.
    Kyk kız yurtları Fatih,Sancaktepe ve Ataşehir'de var en yakın. Fatih artık uzak kalır, Sancaktepe malesef konum olarak çok kötü oradaki erkek yurdunda kalmıştım ulaşım çok uzun sürüyor ve pek güzel bir yer değil bana göre.
    Ataşehir en mantıklısı kyk yurtlarından.
    Kadiköyde özel yurtlar aylık en az 1000tl ister ve gidip de özel yurt övenı öveni hiç görmedim. Arkanda devlet olmaması, eski binalar, yemeklerin ücretli olması v.s özel yurtlardan soğutuyor insanları. O yüzden tavsiye etmiyorum.
    Ikinci öğretimlerin sabah girmesine kısıtlama olayını ilk kez senden duydum, böyle bir şeyin olması çok zor. Istediğin vakit gelip istediğin derse girebilirsin kimse sana bir şey demez merak etme.

• up o halde

• Hocam ikinci öğretime yerleştim de harç için öğrenci numarası lazım. Önce harç yazıyor PDFde ama kayıt olmadan nasıl öğrenci numarası çıkacak. Sorgulama kısmına girdiğimde kayıt yok diyor. Öğrenci işleri de baya aradım ama açmadı bilgin var mı acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    bys.marmara.edu.tr
    Öğrenci No Sorgulama - Marmara Üniversitesi Bilgi Yönetim Sistemi
    http://bys.marmara.edu.tr/v2/OgrenciNoSorgulama

2. Öğretim harç ödemeleri henüz başlamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvngvxr00 -- 3 Eylül 2021; 8:7:29 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.