Şimdi Ara

MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDAKİ SORULARINIZI CEVAPLIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
7.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Okul, Istanbul, Hukuk ve Ikinci Öğretim ile alakalı sorularınızı elimden geldiğince cevaplıyorum.

Edit: forum üçüncü sınıf oldum artık her türlü soruya açığım :)

Edit 2: 4 sene sonunda okul bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lesfleursdumal -- 3 Eylül 2021; 1:17:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yıl kaçla kapatır sizce ?

• Ben sıralamaların aşağıya ineceğini düşünüyorum tmde. Sonuçlar çok iyi geldi sıralamalar böyle kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: lesfleursdumal

Ben sıralamaların aşağıya ineceğini düşünüyorum tmde. Sonuçlar çok iyi geldi sıralamalar böyle kalmaz.
    Nasıl yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriLawyer -- 31 Temmuz 2018; 14:9:28 >
  • Ben öğretmenim şunu merak ediyorum. Devam zorunlulugi var mı? Sadece sınavlara girerek okul biter mi? notlar hazır satılıyor mu? Istanbul hukuk ile arasinda kiyaslama yapma imkanin var mi? Tekirdagdan gelip gidecegim bu arada

• Örnek veriyorum 10k ise 8k olması gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: mandemirci

Ben öğretmenim şunu merak ediyorum. Devam zorunlulugi var mı? Sadece sınavlara girerek okul biter mi? notlar hazır satılıyor mu? Istanbul hukuk ile arasinda kiyaslama yapma imkanin var mi? Tekirdagdan gelip gidecegim bu arada
    - devam zorunluluğu yok isterseniz sınavdan sınava gelirsiniz.

- Sadece sınavlara girerek okul biter mi bilemiyorum geçmiş dönemlerde bitirebilenler vardı ama bitirilemez diyenler de var. Benim kanaatim bitirilebilir ama ders notlarına kitap destekli olarak düzenli çalışırsanız ve sınıfınızın whatsapp grubuna girerek öğrencilerin oradaki dersler ve sınavlar hakkındaki yazışmalarını da takip ederseniz geçilebileceğidir.

- her haftanın ders notu çıkıyor Temyiz hukuk diye bir notçu var oradan temin ediliyor her dersin sınav haftasına kadar 15-16 notu çıkıyor

- İstanbul hukukla hemen hemen aynı eğitim kalitesi bakımından. Bazı alanlarda Marmara'nın çok daha iyi olduğunu düşünüyorum örneğin Medeni - Borçlar kürsüsü Türkiye'nin en iyilerindendir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam merhabalar

İkinci öğretimi kazansam nasıl farklılıklar olur derslere sabah katılsam bir sorun olur mu ?

Hukuk okuyacağım ama çok kararsızım nerde okumak istediğime dair hukukta üniversite diplomasının çok bir etkisi olur mu hakim savcı olmak isteyen birisine yani ben eskişehir diye düşünmüştüm hep ama sıralamam daha iyi geldi yani istanbul, ankara ve hacettepe de ihtimaller arasında sizce ne yapmalıyım açıkçası korkuyorum sonuçta ikisi de büyükşehir eskişehir onlara nazaran daha az korkutucu ve güzel bi' şehir gibi geliyor :D

İstanbul'da hayat nasıl hocam ulaşım olsun İstanbul'un kendisi olsun siz ne kadar memnunsunuz şehirden ve okulunuzdan bir de okulunuzda geçme notu kaç acaba veyahut çan eğrisi var mı?

Hocam özellikle diploma sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.

edit: Hocam bu arada akademik kadro olarak nasıl bir kadro var, kendinizi geliştirebileceğiniz bir yer mi, okulun sosyal etkinliklere katılımı nasıl ve hukuk okuyan birisi yabancı dil öğrenebilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cildirttinizbeni -- 31 Temmuz 2018; 14:33:54 >

• mandemirci M kullanıcısına yanıt
    Devam zorunluluğu yok. Sene boyunca sadece sınavlara gelerek evet okulu bitirebilirsiniz bunu yapan bir hayli insan var. Hazır ders notları her hafta çıkıyor ve bunları da kargo ile sipariş verebilirsiniz. Bazı dersler için notlar yetmeyecektir onlara kitap da lazım olacak.

Istanbul Hukuk gerçekten başarılı ve alanında isim yapmış bir yer. Ikisinin arasında ayrımı 2.senem olduğu için henüz sadece puan olarak yapabiliyorum. Bana göre aralarında büyük bir fark yok MÜHF ve İÜHF nin eğitim açısından. Ikisi de gerçekten Hukuk alanında basta gelen bitirmesi zor yerler. Hangisini seçerseniz seçin pişman olmazsınız.

Istanbulun beğendiğim bir özelliği de bizde olmayan o da birinci sınıfta kalma yok diye duymuştum, ne olduğunu anlamadan sınıfta kalan çok fazla oluyor marmarada.

Okula gitmeyeceginizi söylediniz sizi çok etkilemez ama, kampüs olarak Istanbul öndedir. Marmara Haydarpaşa'yı kaybettiğinden beri yani

• cildirttinizbeni C kullanıcısına yanıt
    Ikinci öğretim kazanırsanız sadece harç ödersiniz başka farkınız olmaz diğerlerinden. Sabahları derse gelebilirsiniz hiçbir sorun olmaz.

Hakimlik-Savcilik alanında diploma etkili olmaz ama bitirdiğiniz fakültenin kalitesi ve eğitimi sizin sınavı kazanmanızda bir hayli etkili olur. Hakimlik-Savcilik sinavlarinda bu sebepten belli yerler ön plandadır.

Istanbul'un zorluğu nereden geldiğinize bağlı. Ankaradan,Izmirden v.s gelen kişi çok zorlanmaz. Küçüksehir ise alışır ama sadece zaman alır.

Ulaşım zor ama bir sürü ulaşım yolu var. Metro,otobüs,minibüs...

Diğer şehirlere nazaran gerçekten kalabalık bir trafiği olmasi çoğu zaman sizi bezdiriyor ama alıştım ben bir süre sonra

Ulaşımın en önemli faktörü de nerede konaklayacak olmanız. Okulumuz Kadıköy Rıhtımı yakınında bulunuyor ve ulaşım açısından gayet merkezi bir yer. Yurdunuz eğer Avrupa tarafında olmazsa ve benim gibi Maltepedeki yurtta kalırsanız gidiş dönüş toplam 2 saat sürer. Çok uzakta kalırsanız bahsetmek bile istemiyorum

Istanbul en güzeli olmasa da iyi bir şehir çok fazla gidilecek gezilecek yeri var.

Okulumdan ise sınavlar zorlasa bile memnunum.

Okulumuzda geçme notu final için 50 ,ortalama olarak da 40.

Ortalama hesaplanırken vizenin %40'ı, finalin %60'ı ele alınıyor.

Çan eğrisi her derste yok ama çoğunda var.

Akademik kadro Turkiyenin en iyilerinden. Bunu tarafsız söylüyorum. Barolar Birliğinin geçen seneki yaptığı sıralamaya göre sırasıyla Istanbul ve Ankaradan sonra geliyoruz genek kalite olarak.

Merkez kampüsümüz Göztepe sosyal etkinliklerin asıl düzenlendiği yer. Haydarpaşa sadece hukukçular ve eczacılar tarafından kullanıldığı için çok sosyal etkinlik olduğunu söyleyemeyiz. Kulüpler var ama bunlar genellikle hukuk üzerine.

Yabancı dil tabiki öğrenebilirsiniz hatta ben de onu yapıyorum bu yaz

Istanbul Barosu her sene hukuk öğrencilerine belli kişiye ingilizce dersi veriyor.

Hukukta öğrenmek çok önemli, bu kadar insan ile yarışırken kişi kendini geliştirmeli ve özel sektörde, avukatlıkta etki ediyor.

• up
  • Daha önce biri sorduysa da cevabını atladıysam kusura bakmayın.

Bu sene kayıt olacaklar yıllık mı ders alacaklar senelik mi?

Sevgiler,
  • Xenopilius X kullanıcısına yanıt
    Yıllık ders görecekler.
  • lesfleursdumal 10.948 olur mu Marmara sizce :/
  • işbarakağan İ kullanıcısına yanıt
    İ.ö gelir bence

• up
  • lesfleursdumal kullanıcısına yanıt
    Okulunuzda dersler dönemlik mi senelik mi? Sınavları vermek zor mu? Yoğun çalışan bi matematik öğretmeniyim. Yine de az cok vakit ayirabilirim. 4 senede bitmesi şart değil.

• mandemirci M kullanıcısına yanıt
    -Dersler yıllık sistemle işleniyor
    -Sınavları vermek gerçekten zor

Çalışan insanlar ile karşılamıştım okulda, başka şehirde yaşayıp çalışıp sadece sınav dönemi geliyorlardı. Not/Kitapları sipariş ederek çalışabilirsiniz bu şekilde geçenler var diye biliyorum.
  • Istanbul gelir mi bilmiyorum ama 6995.sıralamam var. Sonra Marmara yazacağım en son dokuz eylül. Bu sınavları geçmek sıkıntı benim için. Okul bitsin de kaç senede bittiği önemli değil. Sadece birinci öğretimleri yazacağım. Sınavların zor olanı ne acaba. Sınavlarda ezber mi çok yoksa yorum mu önemli?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.