Şimdi Ara

Marmaris - gezilecek yerler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
7.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba yurdun bu çokça gidilen tatil yöresi hakkında bildiklerimizi paylaşalım istiyorum.

2 hafta sonra tatile bu tarafa gideceğim.

Yapmayı düşündüklerim

1)marmariste yat turu
    2)hisarönü ya da gökova (yanlış hatırlıyor olabilirim) yat turu
    3)dalyan çamur banyosu
    4)saklıkent kanyonu

Bölge hakkında bilgim yetersiz. bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz şeyler olursa çok sevinirim.

• Turunç koyu mükemmel ama tekneyle gitmelisin, Marmariten yaklaşık yarum saatlik bir tekne yolculuğu ile Turuç koyundasın.
    Küçük şirin bir yer, denizi çok iyi değil belki ama, sakin ve keyifli bir yer. Minik bir pansiyonda kalmıştık ama çok beğenmiştik bu minik beldeyi.

Ayrıca fırsat bulursan Datça'yı da öneririm....
  • Marmaris tarafındaki günlük turda Turunç'a uğranılıyor hocam.

Bir günü kızkumu, turgut köyü(şelale) ve sonrasında datçaya gitmek için ayırdık. Datçada neler yapılabilir?
  • Turunç ve Datça programda varsa süper o zaman....

quote:

Orijinalden alıntı: dr_suphiba

Marmaris tarafındaki günlük turda Turunç'a uğranılıyor hocam.

Bir günü kızkumu, turgut köyü(şelale) ve sonrasında datçaya gitmek için ayırdık. Datçada neler yapılabilir?
  • Bölgeyi bilen yahut oralarda yaşayan arkadaşlardan "şuraya mutlaka uğramalısın", "buraya gitmezsen eşeksin" vb. yorumlar ve yardımlar bekliyorum.
  • quote:

Bölgeyi bilen yahut oralarda yaşayan arkadaşlardan "şuraya mutlaka uğramalısın", "buraya gitmezsen eşeksin" vb. yorumlar ve yardımlar bekliyorum.

Marmarise giden yok sanırım
  • Valla hocam ben yarın sabah gidiyorum. Bu 3. gidişim olacak ve bu sefer araba ile gidiyorum. Bir hafta sonra yapılanları burada paylaşacağım.

Saygılar, sevgiler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sedir adası ( Cleopatra) adasına giden yolda ana yoldan sapınca 1 km 2 km kadar ileride Çınar Kahvaltı bahçesi var, dünyada cennet orasıdır :)

Hisarönü, Selimiye vb. köylerden gir, bir jeep kirala suzuki.. şelaleye git, böyle soğuk su göremezsin 45 derece sıcaklıkta. Sıkıyorsa gir yüz:) Ha yüzen var ama ben cesaret edemedim.. Kız kumuna git, denizin üzerinde yürüyorum diye hava at :)
  • quote:

Sedir adası ( Cleopatra) adasına giden yolda ana yoldan sapınca 1 km 2 km kadar ileride Çınar Kahvaltı bahçesi var, dünyada cennet orasıdır :)

Hisarönü, Selimiye vb. köylerden gir, bir jeep kirala suzuki.. şelaleye git, böyle soğuk su göremezsin 45 derece sıcaklıkta. Sıkıyorsa gir yüz:) Ha yüzen var ama ben cesaret edemedim.. Kız kumuna git, denizin üzerinde yürüyorum diye hava at :)

kahvaltı bahçesine bakacağım, kız kumu ve şelaleye gideceğim zaten. heralde suya da bi batar çıkarım(büyük konuşmayayım:)

Bugün itibariyle marmarise geldim. Sabah ankaradan çıktım 4te afyona geldiğimde ruhsatın ve cüzdanımın bulunduğu çantayı evde unuttuğumu farkettim!!!! 8 saatlik yolu 14 saatte geldim.

gelirken durduğıum yerler.
    ankaradan çıktıktan sonra 2. saatte bayat ilçesini geçtikten 7km sonra kahvaltı için köroğlu cumhuriyet tesisleri. yeri çok mükemmel. sucuklu yumurta 10tl (2kişi için yeterli) bal kaymak 5tl. diğer malzemelere gerek yoktu ama her tabak 5tl(domates salatalık söğüş, peynir, zeytin vs..)
    Burayı beğendim.

yemek için ise denizlide duracak yer bulamadım. denizli çıkışı rampadaki mekanlardan bizim yer isimli bir yerde tandır kebabı yedik. güzeldi ancak kilosu 60 tl bana biraz fazla geldi. bir de çalışanlar biraz gıcıklardı, şortla gittik yabancı plaka vb unsurlardan olabilir..sevmedim :)

görüşmek üzere..

• biz de arkadaşlarla Marmaris'e gitmeye karar verdik ve otel bakıyoruz. var mı güzel butik otel??
  • Marmaris merkezde butik otel yok dostum olsa da fiyatı çok yüksek olur. Butik otelli , sakin bir planına varsa akyaka, içmeler, selimiye tarafı daha uygun olur.

Marmaris biraz büyük şehir tarzında. Bu son gidişimde çok hoşlanmadım. Herkes birbirini kazıklamaya çalışıyor. Şu an ölüdenizdeyim(hisarönü), ayrıntılar birazdan..
  • 3 gün kadar önce kızkumu, turgutköy(şelale), ve akyaka(çınar plajı) gezisi yaptık.

Kızkumu datça yolunda denizin havuz gibi olduğu, ortasındaki yükselti sayesinde (burası için rivayetler var) suyun içinde yürünebilen (seviye dizi geçmiyor) dağların arasında yeşilliklerin içinde bir koy. Burada yaklaşık 1.5 saat geçirdik.

Sonrasında 5 dk. daha datça yoluna devam edip şelaleye geldik. giriş 2tl. Hemen suyun olduğu yere ulaşıyor. Su gerçekten soğuk ama alışılıyor. yaklaşık 1 saat kadar su olan yerde kaldık, burası çok keyifliydi. şelalenin altına girdik yüksekten akan suyun masaj etkisi var :))

Daha sonra acıkınca şelalenin olduğu yerden 3km ilerde bir yerde durduk, gözleme ve açıkk ayran (müthişti)

Karnımız da doyduktan sonra Akyakaya ertesi gün için tur ayarlamaya ve çınar plajında denize girmeye gittik. Çınar plajınını arkasıondan akan derede duş aldık (şelale kadar soğuktu) Sanırım sıcak yaz günlerinde soğuk suların olduğu yerler bize çok iyi geldi. Denizde ve derede oyalandıktan sonra limanda hemen ertesi günün yat turunu ayarladık. Buradaki tekne sahibi ve çalışanı insanlar sanırım akyakanın yerli halkı, marmaristekilere göre çok daha sıcak ve düzgünlerdi; "abi hallederiz" tavırları yoktu. Ertesi günün programını yaptıktan sonra acıkan karnımızı "Balıkçı Halil"de doyurduk. Buranın çok methini duyduk ve söylenenler doğruymuş. çok nezih bir yerdi. Balıklar taze ve satıcı bilgiliydi, burada da "şunlara bir geçireyim" havası yoktu :) fiyat genel olarak balık restoranları gibiydi.170 lira hesap ödendi, 1200gr lagos, 35cl yenirakı, kalamar, haydari, şakşuka, patlıcan ezmesi, salata, meyve, kahve için. 4 kişi için yeterli bir sofra ve enfes bir manzaraydı.

Bu tatilde en çok eğlendiğimiz gün sanırım bugün oldu. yorgunluktan ölmüş şekilde otele döndük ;)

Şü an ölüdenizdeyiz. Burasıyal ilgili de yazacaklarım var ama daha sonra.. Şimdi yüzme zamanı..

• quote:

quote:

Sedir adası ( Cleopatra) adasına giden yolda ana yoldan sapınca 1 km 2 km kadar ileride Çınar Kahvaltı bahçesi var, dünyada cennet orasıdır :)

kahvaltı bahçesine bakacağım, kız kumu ve şelaleye gideceğim zaten. heralde suya da bi batar çıkarım(büyük konuşmayayım:)

Bugün itibariyle marmarise geldim. Sabah ankaradan çıktım 4te afyona geldiğimde ruhsatın ve cüzdanımın bulunduğu çantayı evde unuttuğumu farkettim!!!! 8 saatlik yolu 14 saatte geldim.

gelirken durduğıum yerler.
    ankaradan çıktıktan sonra 2. saatte bayat ilçesini geçtikten 7km sonra kahvaltı için köroğlu cumhuriyet tesisleri. yeri çok mükemmel. sucuklu yumurta 10tl (2kişi için yeterli) bal kaymak 5tl. diğer malzemelere gerek yoktu ama her tabak 5tl(domates salatalık söğüş, peynir, zeytin vs..)
    Burayı beğendim.

yemek için ise denizlide duracak yer bulamadım. denizli çıkışı rampadaki mekanlardan bizim yer isimli bir yerde tandır kebabı yedik. güzeldi ancak kilosu 60 tl bana biraz fazla geldi. bir de çalışanlar biraz gıcıklardı, şortla gittik yabancı plaka vb unsurlardan olabilir..sevmedim :)

görüşmek üzere..

hocam denizli de ne yenir diye adam bir sormaz mı?

ben sana bütün rotayı çizerdim..

denizli içine girilir.. zaten şehir içi muğla yoluna yakın, merkez küçük bir yer.. babadağlılar işhanından el dokuması bir kaç hediyelik alınır..hemen yan tarafta bayramyeri denilen mekanda kebapçı baki vs.. bir sürü tandırcı var.. kişbaşı 15 tl.. çatal yok.. kurutulmuş ve kuzunun yağına batırılmış biber verirler..

böyle büyükannelerimizin eski bakır leğenleri olurdu.. hani içinde yıkanırdık.. işte onun üzerine kuzuyu bütün halde yatırırlar... taş fırına sürerler... kuzunun yağı içine süzülür... pide ekmeğinin üzerine bir parça kesilir.. üzerine bir pide kapanarak üstten dövme demiri ile bir defa vurulur.. et şöyle bir yayılır...

internette denizli kebabı diye arattır, resimleri çıkar...

senin dediğin şahin tepesi hem dandiktir, hem turistiktir, hem kazıktır...

tavas ilçesinde de solda elmallı pide vardı.. orada durulur ya güveç yenilir, ya da meşhur pidesinden.. yanında yanık süzme yoğurt... tahinli ballı pideyi de unutma.. kesinlikle tavsiye ederim...

• marmarista pansiyon kalmak için en ucuz ve uygun yer neresi...
  • merkezde atatürk caddesinin bir arka sokağında gül pansiyon var. 45tl oda kahvaltı.(bence biraz yüksek fiyat)

ben 50tlye cadde üzerindeki royalmariste kaldım. 4yıldızlı otel ancak 4 yıldız demeye bin şahit ister. Bir de çalışanları vs pek beğenmedim biraz "höt-höt tiplerdi) 45 liraya gül pansiyonu tercih ederim.

araç varsa siteler tatrafında çok daha ucuza yerler bulunabilir.
  • marmaris merkez içmeler kız kumu aşık olduğum yerlerdi
  • bu ay için bizde Golden Rock beach de 1 hafta rezervasyon yaptırmıştık ilk defa gideceğimiz için araştırma yapıyorum bende barlar sokağı dalyanda çamur banyosu birde çarşıya gitmemi öneriyorlar genelde İstanbulda ki kapalı çarşının benzeri eli boş dönmemek için ideal. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkabuğu -- 9 Ağustos 2012; 14:39:00 >
  • www.gezi.com
    Error 404 (Not Found)!!1
    http://www.gezi.com/marmaris_otelleri-40-1.html
    marmarisdeki gezilecek yerler en iyi oteller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozelreklam -- 30 Nisan 2013; 11:37:05 >
  • Marmaris'e gidiyosanız kesinlikle söğüt'e uğrayın Thyssanos kalıntılarını mutlaka görmelisiniz. Söğütte konaklamayı düşünüyorsanız. Suna house butik otel'i öneririm.
  • Marmaris Siteler arası en eğlenceli yeri bence, iki arada her gece eğlenirsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.