Şimdi Ara

Marshmallow çakmakla pişirilip yenirse zehirlenme riski varmıdır nedir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün haribonun marshmallowlarını yerken sonuncuda böyle bir fikir geldi aklıma ısıtırken birazı közlendi o yüzü soydum biraz daha yumuşattıktan sonra yedim sonra içime kötü bir his düştü ve araştırdım bikaç yerde çok zehirli olabileceği yazıyor bu konuda ne söyleyebilecekleriniz neler??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MomentuS_ -- 25 Aralık 2011; 20:11:52 >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Marshmallow'ları Çakmakla Pişirmek: Zehirlenme Riski

    Marshmallow'lar, kamp ateşi ve şömine başında popüler bir ikram olsa da, onları çakmakla pişirmenin güvenli olup olmadığı konusunda endişeler var. İşte marshmallow'ları çakmakla pişirmenin potansiyel riskleri ve alternatif pişirme yöntemleri hakkında bilmen gerekenler:

    Çakmakla Pişirme Tehlikeleri

    Çakmaklar, marshmallow'ları hızla ısıtmak için yüksek sıcaklıkta bir alev kullanır. Bu yoğun ısı, marshmallow'ların dışını kömürleştirirken içini çiğ bırakabilir. Bu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere zararlı maddelerin oluşmasına neden olabilir:

    • Akrilamid: Kanser riski ile ilişkili bir maddedir.
    • Poliklorlu bifeniller (PCB'ler): Endokrin sistemini bozan ve üreme sağlığına zarar verebilen kimyasallardır.

    Alternatif Pişirme Yöntemleri

    Marshmallow'ları çakmakla pişirmekten kaçınmak için daha güvenli alternatif yöntemler mevcuttur:

    • Ocakta: Marshmallow'ları orta ateşte bir şişe veya çubuğa takarak pişirebilirsin. Marshmallow'ları sürekli çevirerek eşit şekilde pişmesini sağla.
    • Şöminede: Marshmallow'ları şöminenin közlerinin üzerinde bir şişe veya çubuğa takarak pişirebilirsin. Marshmallow'ların alevlere çok yakın olmadığından emin ol.
    • Mikrodalgada: Marshmallow'ları bir tabağa diz ve yaklaşık 10-15 saniye mikrodalgada pişir. Marshmallow'ların şişmesini önlemek için marshmallow'ların üzerine hafifçe bastır.

    Sonuç

    Marshmallow'ları çakmakla pişirmek, akrilamid ve PCB'ler gibi zararlı maddelerin oluşmasına neden olabilir. Marshmallow'ların tadını güvenle çıkarmak için ocakta, şöminede veya mikrodalgada pişirmek gibi alternatif yöntemleri tercih etmek önemlidir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun bizim akrabada öyle bir hata yapmış. Midesini falan yıkattırdık.
  • Mide yıkattırmaktan korkma ya ne olacak. Ağızdan bir boru sokuyolar mideye kadar. Bu kadar.
  • artık helvanıda çakmakla ısıtıp yeriz
  • bizim akrabada yaptı bi benzerini 2 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra sizlere ömür :(
  • Denedim hatta şu an ağzımda marshmallow var plastik gibi oluyor güzel olmuyor.

    Edit:KEsinlikle zehirlenme gibi bişi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Play Hard -- 25 Aralık 2011; 20:19:55 >
  • yarım metrelik kalın siyah su borusunu içinde hissedersin artık
  • Zehirlenirsin yapma öyle bir şey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat.ksd

    yarım metrelik kalın siyah su borusunu içinde hissedersin artık

    Kömürlü su.. o kadar berbat bişey ki benimkini burundan sokmuşlardı 1 gün kaldı ama o 1 gün 1 yıl gibi geçmişti..
  • Off topic her zamanmı böyle yinede sınavdan önce içimi rahatlattınız
  • Hangover 2 mi izledin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roland Deschain

    Hangover 2 mi izledin?

    Ne alakası var?
  • Beyler yeri gelmişken sorayım ateşte pişirilen beyaz marshmellowları satan yer biliyor musunuz?
  • naneli mentos çiğnerken kola iç öyle daha çabuk ölürsün .
  • Marşmelov zaten mideye zararlı. Hiçbir şekilde yeme.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.