Şimdi Ara

Martılar sinyal sorunu yaratıyor olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sık sık başıma gelen bir problemden bahsetmek isterim. Zaman zaman E52-32 sinyal azalması hatası almaktayım. Gözlemlerime göre havada ciddi martı kümesi gördüğüm zamanlarda yaşıyorum bunu. Sahile yakın bir muhitteyim. Anten kablosuyla oynayıp çekiştiriyorlarsa ya da lnb üzerine konuşlanıyorlarsa bu gibi sebepler sinyal sorunu yaratıyor olabilir mi? Akşam 6'dan beri doğru düzgün yayın alamadım bile. Bir defa servis çağırdım, kablo çıkmış dediler taktılar düzeldi. Kablo nasıl çıkmış onu da anlamadık ama onu da martılara yorduk. Sizce bu sebepler mantıklı mı yoksa bizim MDU ya da LNB'de mi sorun var?
    Ama dediğim gibi tüm şartlar normal iken hiç problem yaşamıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sanmıyorum martılardan olacağını ama yine bir işin ehli uyducuya sorun.
  • Olabilir.
  • Martilar antene konar ama kablo çıkaracak kadar hasta ruhlu değildir, bir Cok digiturk servisi her gelişte hem sizden hem hem digiturkten para aldığı icin yapılan işi bir sure sonra sorun çıkaracak şekilde yapar, sevis geldiğinde bir daha basinda durun ve dikkatli olun, düzgün takılan bir çanak en az on yıl sorunsuz çalışır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O geceden sonra tekrar sorun yaratmadı ve kendiliğinden düzeldi. Eve gelen MDU kablosundan kaynaklı olabilir mi diye düşünmüyor değilim. Sinyal zayıflığına karşın tekrarlanırsa sinyal güçlendirici takmayı düşünüyorum. Gerçi kabloyu tvnin kendi uydusuna turksat için taaktığımda bir sorun yaşamıyorum ama sebep nedir bilemedim valla.

• Teknik servis çağırdım, dağıtıcıda benim kabloyu iptal edip direkt dijiturk kablosuna baglanti yapti.
    Daireme gelen prizdeki yayın girişinden tüm odalara yayın dağıtıyormuş, onu da iptal etti. Böylece sinyal seviyesi ciddi yükseldi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.