Şimdi Ara

Marvel evrenine giris nerden yapılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba, marvelin tüm filmlerini izlemek istiyorum. Ama nereden ve nasıl başlanır bilmiyorum. Araştırdığım zaman heryerde yayınlanan bir liste var ama o liste 2008den itibaren başlıyor ve anlayamadığım bazı noktalar var. Wikipedide bile öyle. Mesela spidermanin eski serileri yok, hulkun 2008de çıkan filmi listese var ama ilk filmi yok. X men vs yok. Bu neden böyle merak ettim. Bi sıralama olmadan kafamıza göre mi izlemeliyiz

• Şunun gibi hemen her yerde bulunabilen izleme listeleri genellikle doğru bu listelere bakarak bir marvel yolculuğuna çıkabilirsiniz. Spiderman filmleri özelinde ise bildiğim kadarıyla uzun yıllar boyunca hakları Sony'de olduğu için Tobey Maguire'lı 3 Spiderman filmi dahil değil bu listelere. O yüzden o filmler ve hatta Marvel şirketini batmaktan kurtaran Blade filmleri yaratılan bu dünyaya pek dahil edilmiyor.
  • Marvel cinematic universe için Toby ve andrewlı Spiderman filmleri ve ilk Hulk filmi evrene dahil değil. Evren tamamen Disney'in Mcu evreni olduğu için 20th Century Fox yapımı olan fantastic 4 ve xmen filmleri de maalesef evren içerisinde değil ondan ötürü listeler o şekilde çıkıyor. Bu filmleri solo olarak kendi evrenlerinde izleyebilirsiniz elbette. Spiderman sony haklarında olduğu için ilk 3 ve 2 seri dahil değil sonrasındaki dahil çünkü ortak anlaşmalı. Sebebi bu hocam
  • Vikipedide olan Disney Marvel Cinematic Universe. Bunun dışında eskiden sadece 21Th Century fox'a ait X-men evreni var(X-Men 1-2-3 Wolverine 1-2 ve Logan First Class, Days of future past,Apocalypse, Deadpool 1-2)Sony'nin Disney ile anlaşmadan önceki 2 tane alternatif Spiderman 3'lemesi(Raimi Spiderman ve Garfield Spiderman) ve Venom,başka bir stüdyoya ait olan Blade 3'lemesi ve en son Columbia'nın Ghostriders serisi var.

Bunların hepsi tamamen farklı evrenlere ait ve birbirleriyle hiç alakaları yok. Güncel evren tamamen Disney Marvel'a ait. Eğer hepsini izleyeceğim diyorsan önce diğer stüdyolara ait filmleri izle. Mesela Blade ile başlayabilirsiniz. Sonra X-Men (1-2-3 Wolverine 1-2 First Class, Days of Future past, Apocalypse,Phoenix,Logan, Deadpool 1-2) izlersin ardından Raimi Spiderman, sonra Garfield Spiderman, en sonunda da Marvel'ın bütün filmleri.

Bu kadar çizgi roman filmini 1 ayda izleyebilirseniz tebrik ederim. Ben hayatta izleyemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Vikipedide olan Disney Marvel Cinematic Universe. Bunun dışında eskiden sadece 21Th Century fox'a ait X-men evreni var(X-Men 1-2-3 Wolverine 1-2 ve Logan First Class, Days of future past,Apocalypse, Deadpool 1-2)Sony'nin Disney ile anlaşmadan önceki 2 tane alternatif Spiderman 3'lemesi(Raimi Spiderman ve Garfield Spiderman) ve Venom,başka bir stüdyoya ait olan Blade 3'lemesi ve en son Columbia'nın Ghostriders serisi var.

Bunların hepsi tamamen farklı evrenlere ait ve birbirleriyle hiç alakaları yok. Güncel evren tamamen Disney Marvel'a ait. Eğer hepsini izleyeceğim diyorsan önce diğer stüdyolara ait filmleri izle. Mesela Blade ile başlayabilirsiniz. Sonra X-Men (1-2-3 Wolverine 1-2 First Class, Days of Future past, Apocalypse,Phoenix,Logan, Deadpool 1-2) izlersin ardından Raimi Spiderman, sonra Garfield Spiderman, en sonunda da Marvel'ın bütün filmleri.

Bu kadar çizgi roman filmini 1 ayda izleyebilirseniz tebrik ederim. Ben hayatta izleyemem.
    Kanka sevdigimden degil ben de ya kız ortamında falan kültürlü gözükmek için izlicez mecbur yoksa nefrer ediyorum bu tarz şeylerden. Sırf görüntü olsun diye netflixin izlemedigim dizisi kalmadı, hepsini de izlerken sıkıntıdan bayılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: cristianman

Kanka sevdigimden degil ben de ya kız ortamında falan kültürlü gözükmek için izlicez mecbur yoksa nefrer ediyorum bu tarz şeylerden. Sırf görüntü olsun diye netflixin izlemedigim dizisi kalmadı, hepsini de izlerken sıkıntıdan bayılıyorum

Alıntıları Göster
    Sırf delik için, başkaları için kendinden ödün vermemeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

Sırf delik için, başkaları için kendinden ödün vermemeni öneririm.

Alıntıları Göster
    Önerini hemen dikkate alıyorum knk
  • Şahsi fikrim; Robert Downy'nin, oyunculuğunda "dönüm noktası" diyebileceğimiz performansı ve cidden uzun zaman sonra, DC'nin Nolan'lı Dark Knight'ına cevap verme çabasından ötürü doğmak zorunda olan sağlam bir Marvel filmiydi İronman. Bi' nevi, milat oldu Marvel evreninde ve süregelen tüm filmlerde Stark dominant rol oynadı fark ettiyseniz! Lâkin, tüm süper kahraman filmleri arasında şahsi favorim -Toby'ye rağmen- İlk spiderman serisidir ki; bunun en büyük faktörü de Sam Raimi ve harika Villain Cast'idir. Sırasıyla; William Dafoe,Alfred Molina ve Thomas Church müthiş karakterler naçizane
  • quote:

Orijinalden alıntı: rick dangerous

Şahsi fikrim; Robert Downy'nin, oyunculuğunda "dönüm noktası" diyebileceğimiz performansı ve cidden uzun zaman sonra, DC'nin Nolan'lı Dark Knight'ına cevap verme çabasından ötürü doğmak zorunda olan sağlam bir Marvel filmiydi İronman. Bi' nevi, milat oldu Marvel evreninde ve süregelen tüm filmlerde Stark dominant rol oynadı fark ettiyseniz! Lâkin, tüm süper kahraman filmleri arasında şahsi favorim -Toby'ye rağmen- İlk spiderman serisidir ki; bunun en büyük faktörü de Sam Raimi ve harika Villain Cast'idir. Sırasıyla; William Dafoe,Alfred Molina ve Thomas Church müthiş karakterler naçizane
    Hocam Dc mi Marvel mi sence

• cristianman C kullanıcısına yanıt
    Çizgiroman ve filmlerini sevmeyen ve bunlara bayılmayan biri olarak söyleyebilirim ki ikisinde de kötü ve güzel filmler mevcut. Marvel biraz daha ağır basıyor tabi. Daha fazla film gördüğümüzden de olabilir. Ama ben çizgiroman fanlarının gözüyle olaylara bakmadığım için yorumum en azından benim gibileri bağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cristianman

Hocam Dc mi Marvel mi sence

Alıntıları Göster
    Marvel hep çizgi roman tadındaydı yani filmlerine iyi yedirdi bu hissiyatı! DC biraz daha karanlık karakterlere ve dolayısıyla, filmlere sahip diye düşünüyorum. Hoş, firmalar paso el değiştiriyor ve ileride ne olacağını kestirmek güç! Disney'in işe el atması, karakterlerin cinsiyet değiştirmesi, serinin kısa vade'de sonlanması vb. Marvel cephesinde büyük eksi. DC ise asla Nolan gibi deha yönetmenlerle çalışma şansı bulamaz kolay kolay. Yine de 15-20 sene öncesine baktığımızda Spiderman/X-men/Hulk/Sin City den ibaret gibiydi piyasa. Görüldüğü üzere şu anda hollywood'un son kerte'de yıkılmasını önleyen-casual izleyici-seyircileri hâlâ sinemaya çeken, Hızlı öfkeli gibi bir iki Ağır top'tan. Süper kahraman sız bir hollywood artık düşünülemez. Sineme'da bi' nevi yeni bir döneme girdik demek oluyor bu
    Edit: Tüm sinemada beni celbeden tek kahraman; Sam Raimi'nin Örümcek serisi o kadar. Deadpool aşırı dilbaz ve alçak olduğu gerçeğini yadsıyorum çünkü günümüzde ofansif ve tuvalet mizahı müthiş satıyor ama bu da sadece dönemsel ve izafi buna eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 6 Temmuz 2020; 21:49:59 >

• İmdb yayın tarihine göre izle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.