Şimdi Ara

Marvel filmleri neden sinema değil? Martin Scorsese uzunca açıkladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Infinity War, Scorsese'in çizdiği beklenmedik olma temasını aşmıştı. Villain karakterin (Thanos) başarılı olması Avenger'leri çatur çutur imha etmesini ağzımız açık izlemiştik. Bu anlamda çok başarılı bulmuştum.

Ama End Game ile Marvel özüne döndü ve saçma sapan bir mantıkla (bu tür fimlerde açıklayamadığınız bir duruma quantumla başlayan cümleler kullanınca kimse ardını sorgulayamayacağı için her şey açıklanmış oluyor) zamanda yolculuk yapılması ve tam olarak Scorsese'in tarif ettiği gibi dizayn edilmiş bir savaş sahnesi ile Thanos'un imha edilmesi ve her şeyin geri döndürülmesi.

Bu quantum saçmalığına gelince saygın bir bilim adamı yine çok saygın bir dergiye quantum'la ilgili bir makale gönderir ve makale hemen yayınlanır. Bilim dünyasından itiraz gelmez. Herkes tebrik eder. Çünkü makalede sihirli kelime var quantum. Adam sonra çıkar ve der ki: Hepinizi trolledim, hepsini afedersiniz bi tarafımdan uydurdum ve kimse itiraz etmedi." Amacı quantum adı altında yapılan saçmalıklara itiraz etmekti. Hatta işin komiği makaleyi yazan adam "uydurdum" demesine rağmen makaleyi yayınlayan saygın dergi editörleri makalenin bilimselliğini savunmaya devam ediyor :)

Merak edenler olayın detayını şuradan okuyabilir:
    Ekşişeyler
    Uydurma Bir Makalenin Dergide Yayınlanmasıyla Meydana Gelen Entelektüel Kriz: Sokal Hoax
    https://seyler.eksisozluk.com/uydurma-bir-makalenin-dergide-yayinlanmasiyla-meydana-gelen-entelektuel-kriz-sokal-hoax

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

İzlerken beni eğlendiriyor mu? Evet. Yemişim sanatını falan. Bu arkadaşlara tavsiyem bu kadar kasmasınlar. Çok endişeleniyorlarsa gerçek sinema eserleri çeksinler de gidip izleyelim. Uzun süredir göremedik zira.
    Yemişim sanatını deyip, gerçek sinema eserleri çeksinler de gidip izleyelim demenin arasında uçurum var işte. Bu tarz dar kalıplarla, tezat fikirlerle ilerlemeyin.
  • Ne ironik ülkemizde en az ilgi gören en az izlenen film türü sanat filmleri. Olurda festival de ödül alırsa biraz bakılır.

Ama konuda maşallah ne kadar çok sanat filmi seven varmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kral Scorsese efsanevi bir şekilde açıklamış, helal olsun.

100% katılıyorum.

• Sanat için sanat mı yoksa insan için sanat mı?
    Sanırım bunun kafası var adamda.

• Makalede demiş ki; ...Daha genç olsaydım, daha sonraki bir tarihte doğmuş olsaydım, muhtemelen bu tarz filmler beni de heyecanlandırırdı ve hatta belki de bir tane de ben yapmak isterdim

• Çok çok az süper (ya da anti süper) kahraman filmi sanatsal, derinlikli ve parlaktır. Joker'i nereye koyacağız değil mi? Ayrıca her süper kahraman filminin değişmeyen özü Dünyayı Kurtarmak üzerinedir.Bu kaçınılmaz benzerliği kırmanın yolu ya da can alıcı yönü çok tartışılır. Mesela Aquaman standart konusu olsa da öyle bir görsel sunumu sinemada izlemek harika. Yani tam olsama da dediklerine katılıyorum yönetmenin.

• Para garantili, görsel efekt eseri, çerezlik filmler peşindeler. Dediği gibi cesur yapımcı yok artık, para için sanat var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Disney CEO'su Bob Iger şöyle bir karşılık vermiş.

“Martin Scorsese’nin bir tane bile Marvel filmi seyrettiğini düşünmüyorum. Marvel’ın filmlerini izleyen hiç kimsenin böyle bir yorumda bulunabileceğini sanmıyorum. Marvel da, Martin Scorsese de aynı şeyi yapıyor yani film çekiyor. Üstelik Marvel’ın işleri iyi filmler oluyor. Çünkü iyi yönetmenler, yazarlar, oyuncular, görüntü yönetmenleri, kostüm tasarımcıları ve kurgucularla çalışıyoruz.”

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alaz1903 kullanıcısına yanıt
    "Kuantum" sihirli kelime olunca zamanda yolculuk saçmalık olarak görüp konunun ardını kimse sorgulamaz diyorsun. İnfinity War'daki Thanos karakterinin (tüm doğa üstü ve uzaylı karakterler de dahil) var olduğunu inanıp çatur çutur imha etmesini başarılı buluyorsun. Fazlaca saçma olan bu değil mi?
    Nasrettin Hoca'nın tencerenin doğurduğu fıkrasına dönmüş senin düşünce. doğurduğuna inanıyorsan öldüğüne de inanırsan daha az saçma olarak görürsün. Bu filmler çizgi romanlarda bir çok hikayesi mevcut yada göndermeleri var.

• Sanat'ın iyisi kötüsü olmaz, önemli olan amaçtır ve her film sanat filmi değildir. Belirli kurallara uyuyorlar veya uymuyorlar diye bazı şeyleri yok sayamazsınız. Birisi çıkar Netflix filmleri, film değildir der birisi Marvel'e sinema değildir der. Mesela Recep İvedik serisini sevmem ama kötü de olsa bir filmdir ama bana sanatsal olarak bir katkısı yoktur diyebilirim çünkü sanat eseri olması için üretilmiş bir ürün değil.

• sanatsal açıdan ;
    tek çekimde baş yapıt oldu, oldu.
    olamadı ; tekrar gündemde yer alması mantıklı değil !

bu bir noktada gündem olana kadar tekrar edeceğim demek gibi !

özgürlük yok, sanat yok, çocukken sahip olunamamış oyuncakların
    büyüyünce tekrar alıcısı olunmasından başka bir şey değil !

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-368EFBB24

Disney CEO'su Bob Iger şöyle bir karşılık vermiş.

“Martin Scorsese’nin bir tane bile Marvel filmi seyrettiğini düşünmüyorum. Marvel’ın filmlerini izleyen hiç kimsenin böyle bir yorumda bulunabileceğini sanmıyorum. Marvel da, Martin Scorsese de aynı şeyi yapıyor yani film çekiyor. Üstelik Marvel’ın işleri iyi filmler oluyor. Çünkü iyi yönetmenler, yazarlar, oyuncular, görüntü yönetmenleri, kostüm tasarımcıları ve kurgucularla çalışıyoruz.”
    Şaka yapmıştır. Marvel da, Martin Scorsese de aynı şeyi yapıyor yani film çekiyor. Evet evet kesinlikle şaka yapmıştır. Aksi halde gerizekalı falan olmalı.
  • Bence haklı falan değil. Scorsese'nin filmlerini çok severim ama Marvel gibi gişe yapan filmlere sallamak en az o filmleri zevkle izleyenleri yargılayıcı şekilde eleştirenler kadar saçma. Kimse zorla izletmiyor. Ayrıca bu tür filmler fazla diye diğer türler çekilmiyor değil, her sene içinde gayet kaliteli filmler çıkıyor. Zaten kimse bu Marvel filmlerini sanat veya kendine bir şey katması için izlemiyor tamamen zevk meselesi. Merak etmeyin çizgiroman filmleri çekiliyor diye sinema sanatı ölmez.
    Aynı şekilde bir süre önce Nuri Bilge Ceylan da bu tür filmleri eleştirmişti.
    Ben gişe kaygısı seziyorum biraz.
  • Her kelimesine katılıyorum. Bıktım süperkahraman filmlerinden yeter artık.

• Hakikaten artık benide baymıştı bu süper kahraman filmleri. Katılıyorum zira bende aynı filmlerin tekrarını izliyormuş gibi hissediyorum.

Onun yerine şaşırtan sanatsal olarak güzel şeyler izlemeyi özledik.

• Marvel filmleri sinema mıdır değil midir bilmem ama çok iyi bir görsel şölendir.

Formül de belli zaten. Bir hero var bir de aynısının bir tık güçlüsü düşman var.

• Kimse kimseyi zorlamıyor hangi filmi izleyeceği konusunda. Bu tip söylemlerin irkçiliktan farkı yok benim gözümde. Belli ki bey amca parasız kalmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzkdur

Kimse kimseyi zorlamıyor hangi filmi izleyeceği konusunda. Bu tip söylemlerin irkçiliktan farkı yok benim gözümde. Belli ki bey amca parasız kalmış.
    He, koskoca Scorsese'nin parası bitmiş. Hatta Disney'den iş dileniyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.