elinize emeğinize sağlık. Teşekkürler |
Marvel’s Spider-Man Remastered Türkçe Yama ve Kurulumu (Düzenlenmiş Makine Çevirisi) (4. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Rica ederiz, iyi oyunlar
-
Öncelikle Türkçe yamada emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istedim. Henüz deneme fırsatım olmadı ama oyunu sanırım bu yamayla oynayacağım. Bu yorumumda hem teşekkürlerimi iletmek hemde hazır aklımdayken merak ettiğim birkaç soruyu sormak istedim.
Calypso isminde bir Discord sunucunuz bulunuyor diye biliyorum ve Türkçe yamalarınızı genelde öncelikli olarak burada paylaşıyor. Ardından daha fazla kişiye ulaşması için Donanım Haber, Technopat gibi yerlerde de paylaşımda bulunuyorsunuz sanırım. Discord sunucunuzu uzun süredir biliyorum ve hazırladığınız yamaların neredeyse çoğu makine çevirisi olsa bile DeepL gibi kaliteli bir çeviri hizmeti kullandığınız ve belirli aralıklar ile gerekli düzenlemeleri yaparak, yamalarınızı iyileştirdiğiniz için genel anlamda yaptığınız işi takdir ediyor ve kaliteli buluyorum. Makine öğrenimi ve yapay zeka nimetlerinden tüm çeviri gruplarının yararlanması gerekiyor bence. Yinede Calypso üzerinde paylaşılan Türkçe yamaların hepsinde VolkTyson \ Sweaty tarafından hazırlanıldığını görüyorum. Grubunuzda size yardımcı olan veya çeviri işleriyle uğraşan başka kişiler bulunmuyor mu?
Türkçe yamaları hazırlama konusunda yapay zekadan yararlanan, DeepL gibi kaliteli çeviri hizmetlerini kullanan ilk sizin olmadığınızı da biliyorum. SinnerClown grubu ve Discord üzerinde yer alan ''Makine Çeviri'' sunucusundaki diğer kişilerde bunlardan yararlanıyor. Onlar da tıpkı sizin yaptığınız gibi Türkçe yamaları önce makine çevirisiyle hazırlayıp, ardından gerekli güncellemeleri yaparak zaman içerisinde yamalarını iyileştiriyorlar.
Bir ara gameolog da vardı ama onlara ne olduğunu hiç bilmiyorum. Sanırım siteleri kapandı ve siteleri kapandıktan sonra Türkçe yama işleriyle uğraşmayı bıraktılar.
Merak ettiğim bir diğer konu ise; yukarıda belirttiğim diğer gruplar ile işbirliği yapıyor veya yapmayı düşünüyor musunuz? Ortaya daha kaliteli ve hızlı içerikler çıkabilir diye düşünüyorum. Ayrıca eğer beni yanlış anlamazsanız eğer kendi çevirilerinizi onlardan ayıran en büyük şeyin ne olduğunu düşünüyorsunuz? Özellikle bu soruyu yargılamak veya sorgulamak için değil, sadece benzer bir ilerleyişe sahip olduğunuzdan dolayı neden ortaklaşa hareket etmediğinizi anlayabilmek için soruyorum. Bunu ilk fark edişim değil ama mesela Marvel’s Spider-Man Remastered oyunu için hem siz düzenlenmiş makine çevirisiyle yama hazırlamışsınız hemde SinnerClown üzerinde farklı bir yama daha hazırlanılmış. İkisi de güncel sürümlerle uyumlu ve ikisi de düzenlenmiş makine çevirisi olduğu için kaliteli görünüyor. Öyleyse arada ne gibi bir fark olabilir ki?
Biraz öyle hissettireceğini düşünsem bile umarım sorduğum sorular sizi öfkelendirmez çünkü dediğim gibi yaptığınız işi takdir ediyor ve beğeniyorum.
Ayrıca sorduğum soruların hepsine yanıt vermek zorunda da değilsiniz zaten. Uzun bir yorum olduğu ve çok fazla soru sorduğumdan dolayı müsait olduğunuz bir vakitte, sadece cevaplamak istediğiniz soruları yanıtlasanız benim için yine yeterli olacaktır. Tekrardan teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blinkhorn -- 2 Ocak 2025; 22:14:4 >
-
Öncelikle rica ederiz, iyi oyunlar. Sorularına çok uzatmamaya çalışarak kısaca cevaplar vermeye çalışayım.
1 - Evet, ilk olarak discord adresimizden, ardından Donanım Haber ve Technopat forumlarında paylaşım yapıyoruz. DeepL ile çeviriyoruz ve çeviriyi yayımlamadan önce zaten teknik olarak, oyunda bozuk gözükecek ve oyunu etkileyecek kodsal hataların hepsini kendimiz düzeltiyoruz. Ne kadar gelişmiş olsa da yapay zeka sonuçta ve kodları bozuyor. Biz v1 olarak paylaşmadan önce bile elimizden geldiğince oyunu oynayıp, hataların hepsini düzelterek vermeye çalışıyoruz ki, insanlar oyuna başladıklarında, oyunu anlayabilsin. Ekibimiz açıldığımızdan beri dört kişiydi zaten ancak bir arkadaşımız çevirilere bakmıyordu. Çevirileri ben, MissyGesserit ve Sweaty yapıyoruz. Bugüne kadar hep üç kişi yaptık. Ekibe geçen haftalarda yeni insanlar dahil ettim ama bakalım, ilerleyen günlerde belki yeni isimler görebiliriz.
2 - Saydığın grupları biliyorum. Makine çevirinin sahibi zaten yapay zeka çevirileri başlatan kişi bana göre ki, zamanında bu işlere başlamadan benimde kendisinin yamalarını kullanmışlığım var. İşlerden güçlerden fırsat bulduğumuzda sohbet edebildiğimiz ve bazı konularda soru sorduğum, iyi bir insandır. SinnerClown sahibiyle tek tük sohbetimiz ve iletişimimiz oldu. Gameolog ile ilgili söyleyebileceğim şey ise anlaşamadık ve yollarımızı ayırdık. Biz Calypso'yu kurduk. Onlar sonrasında ne yaptılar bilgim yok.
3 - Ortak iş yapma konusuna gelirsek, bu konuda ağzım 2 3 kere yandığı için artık ortak iş yapmıyorum. Çünkü biz şuana kadar hep ücretsiz paylaştık. Ancak ücretliye geçen gruplardan ortak yamalarımızın kaldırılması gibi durumlar ve ücretsiz yaması var diye çevirmediğimiz oyunlar sonradan ücretliye dönünce çok fazla talep geldi. O yüzden biz kimseye bağlı olmadan, vakit buldukça istediğimiz oyunun yamasını yapıyoruz ve paylaşıyoruz.
4 - Yamaların arasındaki fark konusuna gelirsek, düzgün ve adaletli bir yorum yapmam için diğer gruplarında yamalarını kurup oyunları bitirmem gerekir. Kendi yaptığımız yamaları kullandığım içinde ben sadece kendi çevirdiğimiz yamaların arkasında dururum. Kimsenin emeğini ve çevirisini kullanmadan, ön yargıyla yaklaşıp bir şey demek istemiyorum. O yüzden sadece yaptığımız işi bildiğim için, biz düzeltebildiğimiz kadar düzeltiyoruz ve o yapay zeka havasını kırmaya çalışıp, oyunları güncel tutmaya çalışıyoruz. Burada beğenip beğenmemek, kullanıcıların zevkine kalmış bir durum. Bu soruna tarafsız yorum yapacak olan insanlar kesinlikle kullanıcılardır. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. İlgilendiğin için teşekkürler.
-
Cevabınız ve geri dönüşünüz için tekrar teşekkür etmek istedim. Sorduğum tüm sorulara cevap alabildiğim gibi yeterli düzeyde bilgi edindiğimi de düşünüyorum. Türkçe yama konusunda bu kadar hevesli olmanız ve yamalarınızın arkasında durmanız çok güzel bir şey. Sanırım bu nedenle yamalarınız kaliteli oluyor. Projelerinizin ve başarılarınızın devamını diliyorum.
-
Teşekkür ederiz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X