Şimdi Ara

Masa Kasa Projesi. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hmm umarım yeterli olur o zaman =) Tekrar elinize sağlık.
  • Çok fazla emek harcanmış ellerinize saglık
  • osmantalhaaslan kullanıcısına yanıt
    quote:

Çok fazla emek harcanmış ellerinize saglık

Teşekkürler, sizinde çalışmalarınızı bekleriz.
  • Elinize sağlık güzel başlangıç:)
  • Hocam bende ps3 mpdu yapicam. Laptop seklinde. Ekran takarak. Siz isim icindeymissiniz madem. Hocam sizce ne materyal kullanmaliyim ve nerelerden temin edebilirim malzemeyi ? Aliminyum mu kullanayim sizce hafif olurmu ? Yardimlarinizi bekliyorum :) bu arada ellerinize saglik cok guzel olmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Elinize sağlık güzel başlangıç:)

Teşekkürler hocam
    quote:

Hocam bende ps3 mpdu yapicam. Laptop seklinde. Ekran takarak. Siz isim icindeymissiniz madem. Hocam sizce ne materyal kullanmaliyim ve nerelerden temin edebilirim malzemeyi ? Aliminyum mu kullanayim sizce hafif olurmu ? Yardimlarinizi bekliyorum :) bu arada ellerinize saglik cok guzel olmus

İyi yorumlarınız için teşekkür ederim en başta. Mantıklı bir mod yalnız, materyal konusunda size kalmış ayrıca ne tür malzemeler var piyasada pek bilgim yok. Metal kullanmayı düşünüyorsanız elbette Alüminyum kullanın.
    Hem malzeme soğuk olacaktır hemde hafif avantajlı olur. Birde Alüminyum'u plaka haricinde satan yerler olur mu araştırmak lazım ben bu işi yaparken 5 plaka sac kullandım.
    Size 1 plaka sac bile fazla gelecektir tahminimce nasıl bir ekran koyacağınız bilmiyorum ama 1000x2000 ölçü az değil sonuçta, kalanı ile ne yaparsınız bilemem.
    Birde nasıl bir şey düşündüğünüze dair bir kaç fotoğraf atsanız bir konu içerisinde, forumdaki arkadaşlarla beraber elbette güzel bir şeyler çıkacaktır ortaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanereyb

quote:

Elinize sağlık güzel başlangıç:)

Teşekkürler hocam
    quote:

Hocam bende ps3 mpdu yapicam. Laptop seklinde. Ekran takarak. Siz isim icindeymissiniz madem. Hocam sizce ne materyal kullanmaliyim ve nerelerden temin edebilirim malzemeyi ? Aliminyum mu kullanayim sizce hafif olurmu ? Yardimlarinizi bekliyorum :) bu arada ellerinize saglik cok guzel olmus

İyi yorumlarınız için teşekkür ederim en başta. Mantıklı bir mod yalnız, materyal konusunda size kalmış ayrıca ne tür malzemeler var piyasada pek bilgim yok. Metal kullanmayı düşünüyorsanız elbette Alüminyum kullanın.
    Hem malzeme soğuk olacaktır hemde hafif avantajlı olur. Birde Alüminyum'u plaka haricinde satan yerler olur mu araştırmak lazım ben bu işi yaparken 5 plaka sac kullandım.
    Size 1 plaka sac bile fazla gelecektir tahminimce nasıl bir ekran koyacağınız bilmiyorum ama 1000x2000 ölçü az değil sonuçta, kalanı ile ne yaparsınız bilemem.
    Birde nasıl bir şey düşündüğünüze dair bir kaç fotoğraf atsanız bir konu içerisinde, forumdaki arkadaşlarla beraber elbette güzel bir şeyler çıkacaktır ortaya.

Oncelikle ilginizden dolayı cok tesekkur ederim. Su an aslinda tam bir taslak yok. Fakat aliminyum hem bukmek hemde sekil vermek kesmek vs kolay olur diye dusundum. Öğrenci oldugumdan fiyat konusu benim icin malesef cok muhim. 17" Widescreen ekran koyucam. Buyuk ihtimalle 40cm en 32cm falanda boy olacaktir. Duz olarak 40 en 35 boy diyelim. Taban. Orta ve laptopun arkasina bu sekilde 3 plaka. Ekranin önüne cerceve icin o boyutta kesilecek 1 playa daha gerekli. Alt kasanin yanlari icinde yaklasik 4.5 - 5 santim eninde etrafini dolanacak plaka lazim. Siz bu isin icindeymissiniz. Bunu Turkiyede ilk ben yapiyorum. Insallah gerekli donanim ve materyalleri bulduktan sonra forumda konumu açıp sizlerin begenisine sunacagim :) verdiğim ölçüler kaba taslak hocam. Eğime seklindede sekil verilebilir. 2 3 santim daha eklenecek yani. plaka icin tahmini bir fiyat vs seklinde bilgilendirirseniz sevinirim. Detayli sohbet icinde pm atarim size hocam. Yeniden ellerinize saglik cok guzel olmus modunuz :)

• Malesef 3d yazici veya uygun bir plastik kasa bulabilsem veya kutu. Kullanirdim ama malesef olmadigindan ve bulamadigimdan aliminyumda karar kidim. Fakat daha iyi ve en hafif olabildigine ince bi malzeme lazim bana. Onerebileceginiz bir materyal varmidir oyle ? Soyle orneklerde gosterebilirim yurt disindan. Buna benzer bir seyler yapicam ;)
     Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi. Masa Kasa Projesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canysf -- 17 Şubat 2015; 21:13:47 >

• canysf kullanıcısına yanıt
    quote:

Malesef 3d yazici veya uygun bir plastik kasa bulabilsem veya kutu. Kullanirdim ama malesef olmadigindan ve bulamadigimdan aliminyumda karar kidim. Fakat daha iyi ve en hafif olabildigine ince bi malzeme lazim bana. Onerebileceginiz bir materyal varmidir oyle ? Soyle orneklerde gosterebilirim yurt disindan. Buna benzer bir seyler yapicam ;)

Hocam buradada tahminimce alüminyum kullanılmış, yalnız kenar kısımlar plastik farkında iseniz alüminyum malzemeye punta ile birleştirme yapılmıyor malesef ya kaynak yapılacak yada perçin vida vs. gibi malzemeler.
    Plastiği dışarıda yaparlar mı bilmiyorum ama taban ve üst için alüminyum kestirebilirsin, o kolay iş
    Bu arada yapan kişide güzel yapmış gerçekten beğendim, umarım sizden daha iyi bir proje çıkar.
    Metal düşünüyorsan ne kadar incelir ise o kadar yamulma riski var onuda göz önünde bulundur her zaman.
    Aslında bu işi pleksiglas ile halledebilirsin gibime geliyor biraz araştırırsan, daha kolay olacaktır bence direk çıkardığın ölçülere göre kesip yapıştıracaksın ekran'a alüminyumdan giydirme mis.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanereyb

quote:

Malesef 3d yazici veya uygun bir plastik kasa bulabilsem veya kutu. Kullanirdim ama malesef olmadigindan ve bulamadigimdan aliminyumda karar kidim. Fakat daha iyi ve en hafif olabildigine ince bi malzeme lazim bana. Onerebileceginiz bir materyal varmidir oyle ? Soyle orneklerde gosterebilirim yurt disindan. Buna benzer bir seyler yapicam ;)

Hocam buradada tahminimce alüminyum kullanılmış, yalnız kenar kısımlar plastik farkında iseniz alüminyum malzemeye punta ile birleştirme yapılmıyor malesef ya kaynak yapılacak yada perçin vida vs. gibi malzemeler.
    Plastiği dışarıda yaparlar mı bilmiyorum ama taban ve üst için alüminyum kestirebilirsin, o kolay iş
    Bu arada yapan kişide güzel yapmış gerçekten beğendim, umarım sizden daha iyi bir proje çıkar.
    Metal düşünüyorsan ne kadar incelir ise o kadar yamulma riski var onuda göz önünde bulundur her zaman.
    Aslında bu işi pleksiglas ile halledebilirsin gibime geliyor biraz araştırırsan, daha kolay olacaktır bence direk çıkardığın ölçülere göre kesip yapıştıracaksın ekran'a alüminyumdan giydirme mis.

Haklisiz aklima geldi pleksi. Fakat kalin oluyor diye biliyorum onlari ve kavis aldirilmiyor sanirim. Kenarlar için söylüyorum bunu. Yani pleksi olsa dahi ekranin tamami ve alt taban aliminyum levha olmasi gerekmez mi ? Hadi onlardan pleksi olsun mevzu o kadar derin degil ama pleksi agir bir malzeme degilmi ? Zaten buyuk ihtimal 1mm aliminyum bana yeterli olur. Hatta 0.50 1 arasi dahi yeterli. Yinede fikirlerinizi bekliyorum hocam ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok hoş gözüküyor. Bitmis halini görmek isterim

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    quote:

Çok hoş gözüküyor. Bitmis halini görmek isterim

Askerliği bir tamamlayalım hocam, oda olacak inşallah Allah'ın izni ile.
  • biri şunu sevsin
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.