2 gün önce bir tanışın oğlundan monitör dahil bir masaüstü sistem geçti elime. benim i5 4.nesil işlemcili dell laptop artı 1000 liraya şöyle bir masaüstü sahibi olduk: gigabyte h110m-k anakart i3 7100 3.9ghz işlemci 8gb ram msi rx460 4gb ekran kartı 120gb ssd 500gb hdd
şimdi gelelim sorulara, 1- ben 2008 den beri bilgisayar kullanırım ve bu ilk masaüstü bilgisayarım. hep laptop kullandım, hep oyunlarda donma ve ısınma sorunu yaşadım. bunda nelere dikkat etmeli 2- günlük işler dışında düzenli olarak vakit geçirdiğim 3 oyun var; world of warcraft, fortnite ve fm. üçünü de indirip denedim ve inanılmaz performans aldım laptoptan sonra. bu sistem beni saydığım oyunlarda daha 1-1.5 sene idare eder mi? 3- sistem güncellemeye kalkarsak ilk anakart ve işlemci mi gidiyor nasıl oluyor :)
1- dediğiniz sorunları temizliğe dikkat ederseniz yaşamazsınız. 2- evet idare eder, sıkıntı olmaz. 3- büyük ihtimal gpu, cpu ve mobo aynı anda upgrade isteyecektir. herhangi birini yükseltmek istediğinizde zaten diğerlerini de yükseltmeden randıman alamayacaksınız gibi duruyor darboğazdan dolayı.
oguz298
kullanıcısına yanıt
7-8 ay sonra 1050 ya da 1060 gpu ya geçsem onda da darboğaz olur mu?
En fazla 7. nesil işlemciye(i5 7xxxx veya i7 7xxx) upgrade edebilirsiniz. 8. nesiller sokete oturur ama çalışmaz. Daha fazlası için anakart değiştirmek lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: ipli jeton
En fazla 7. nesil işlemciye(i5 7xxxx veya i7 7xxx) upgrade edebilirsiniz. 8. nesiller sokete oturur ama çalışmaz. Daha fazlası için anakart değiştirmek lazım.
Oynadığım 2-3 oyun var topu topu onları da 1-2 sene idare etse kafi zaten şu an için
İdare eder Güncellemek istiyorsan ayrı konu.
İdare eder Güncellemek istiyorsan ayrı konu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme