Şimdi Ara

Masaüstü İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba masaüstüm eskidiği için yeni bir sistem satın almak istiyorum.Bazı sistem düşüncelerim ve sormak istediğim birkaç soru olacak :

Alacağım sistem sadece şu anlık değil önümüzdeki 3 yıl da beni idare etmeli.

Ram olarak 6 gb (2gb x 3) ddr3 Gskill F3-16000CL9T-6GBTD düşünüyorum,

Ekran kartı olarak amd radeon hd 6990 yada nVidia GeForce GTX 590 düşünüyorum hangisinin daha doğru seçim olacağına siz karar verin,

Anakart olarak Gigabyte 990XA-UD3 yada MSI Z68A-GD80 (G3) yada Asus P8P67 LE INTEL P67(B3) düşünüyorum markaların performansı hakkında görüşleriniz benim için çok önemli,

İşlemci olarak Intel Core i7 2600K 3.4Ghz 8Mb Cache yada Amd Phenom II X6 1100T 3.3Ghz Soket AM3 Black Edition (bundan sonra çıktı mı bilmiyorum,çıktıysa yazın lütfen) düşünüyorum,

Soğutucu olarak su soğutma sistemi düşünüyorum ,daha önceden Coolermaster v10. air cooler ve Noctua NH-D14 düşünüyodum hangisi daha faydalı olur bilemiyorum bu yüzden fikriniz önemli,

Power Supply olarak Antec TPQ1200 OC-EC 1200 Watt Quattro yada LC-Power 1000W V2.3 Legion X2 80 Plus GOLD düşünüyorum marka çok önemli deil bunda sanırsam,

Hard disk hakkında hiç bi fikrim yok 1 tb olsun ama marka tavsiyesi isteyeceğim,

Son olarak da Fan olarak kasanın yanında dışardan görünebilen kazulet tarzı büyük fanlı bir kasa mı alsam yoksa su soğutmanın yanında 3 tane de normal fan yeterli midir?

Dipnot : Bilgisayarı yoğun olarak oyun ve 3d grafik işleri için kullanacağım.

Sorularım : 1) Öncelikle tabii ki bu parçalar birbiriyle uyumlu mudur?
    2) Turbo boost kullanımı uygun mudur bilgisayarı zorlar mı ya da ne kadarı idealdir?
    3) Usb 3.0 desteklemesi lazım ama destekliyor mu bilmiyorum öyle bişey göremedim

Okuduğunuz için teşekkürler

• belli ki bütçeniz çok. Ama, ama öenrim şu ki, boşa para harcayacaksınız. Bulldozeri bekleyin. testleri görün Sonra pşmanlık yaşamayın.
  • öncelikle i7 2600k-i5 2500k alacaksanız 2x4gb şeklinde modüller alın. 3x2gb şeklinde ki modüller sizin için pek uygun değildir.
    i7 2600k ile x6 1100t yi karşılaştırmayın. i7 2600k daha iyidir. z68 gd80 anakart ise çok üst düzeydir. Noctua nh-d14 en iyi hava soğutmalı 3 cpu cooler'dan biridir... Hardisk olarak 1.5tb depo amaçlı, 120gb SSD ise sistem için alın. Psu'yı gelecekteki planlarınıza göre seçin. Seasonic,corsair,silverstone almanız da fayda var. Ekran kartını gtx590 veya hd6990 değil de hd6950 veya gtx560 Ti gibi bir kart seçin. Hem daha sessiz bir sisteminiz olur hemde paranızı çöpe atmamış olursunuz.
  • @wise ewt bütçe yeterli ama aklımdaki tek soru parayı boşa harcamamaydı dediğiniz gibi yapıp bulldozeri bekleyeceğim HiqhWoltage da bu konuda yardımcı oldu performans bnm için çok önemli ama aynı performansı sağlayan daha ucuz bi araç bulursam tabii ki daha iyi olur.Fikirlerinizi beyan ettiğiniz için teşekkürler.

Bu konuda diğer arkadaşların da düşünce ve varsa önerilerini almak isterim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

öncelikle i7 2600k-i5 2500k alacaksanız 2x4gb şeklinde modüller alın. 3x2gb şeklinde ki modüller sizin için pek uygun değildir.
    i7 2600k ile x6 1100t yi karşılaştırmayın. i7 2600k daha iyidir. z68 gd80 anakart ise çok üst düzeydir. Noctua nh-d14 en iyi hava soğutmalı 3 cpu cooler'dan biridir... Hardisk olarak 1.5tb depo amaçlı, 120gb SSD ise sistem için alın. Psu'yı gelecekteki planlarınıza göre seçin. Seasonic,corsair,silverstone almanız da fayda var. Ekran kartını gtx590 veya hd6990 değil de hd6950 veya gtx560 Ti gibi bir kart seçin. Hem daha sessiz bir sisteminiz olur hemde paranızı çöpe atmamış olursunuz.

bakın ben de sistem alacağım. Bekliyorum. Neden dersiniz? Daha önceden 2. nesil 1155 cpu'ler beklememiştim. Şİmdi bin pişmanınm. Şu an 920 cpu kullanıyorum. Memnun olsamda bir 2600k olsun isterdim. Şİmdi bakıyorum da, fiyat oranlı performans odaklı cpu bir tek Bd var. O da ekim 12 gibi piyasalarda. çok sayıda testte amd'nin yaptığı açıklamara göre 2600k'ya yaklaşıyormuş. azen yakalıyormuş. Fiyatına bakınca en az 200 tl fark olacak. Anakart dahil olunca tabii.

Beklemekle sabırla insan ölmez.

• saol @wise beklicem...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.