Merhaba arkadaşlar; * Masaüstü bilgisayarımda power tuşuna bastığımda fanlar birkaç tur atıp duruyor, başka hiçbirşey olmuyor. * Power tuşunu basılı tuttuğumda sadece fanlar dönüyor, pc yine açılmıyor. * Birkaç gün geçtikten sonra denediğimde pc açılıyor. Ama kapadıktan sonra birkaç gün hiç açılmıyor. * Kasayı açıp, kabloları çıkartıp tekrar taktığımda açılıyor, ama kapadıktan sonra yine açılmıyor. * Kondansatörlere baktığımda herhangi bir şişme veya çatlama gözükmüyor. * İşlemcinin termal macunu iyice çıkmış, yenilenmesi gerekiyor. * Elektrik uzatma kablosundaki anahtarları çocuklar bazen pc açıkken kapatıyor. * Güç kaynağına herhangi birşey yapmadım, acaba sorun ondan mı kaynaklanıyor, başka ne yapabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.
ilk olarak sıcaklıklara bir bakın HWMonitor normalse, 2 adet ram varmış ikisinide farklı slotlara takıp teker teker deneyin, çözüm olmuyorsa güç kaynağından olabilir.
demedimD
kullanıcısına yanıt
dostum çok şanslısın geçenlerde senin gibi benzer bir durum benim de başıma geldi. benim sorunumu anlatayım oradan ne yapacağını anlarsın :
o gün pcyi açtım 30 dakika falan sonra bir anda pc tamamen kapandı. elektrikler anlık olarak gidip geldi sandım. sonra açma düğmesine bastım açılmadı. bilgisayardan hiç bir ses yok ne fan çalışıyor ne başka bir şey. kasanın içini açtım ana kartın yeşil ışığı yanıyor fakat açma düğmesine basıyorum açılmıyor. fişi çekip tekrar taktım sonra açma düğmesine tekrar bastım fan azcık bir şey kımıldadı fakat hiç bir şey çalışmıyor.
sonra güç kaynağından şüpelendim. söktüm bilgisayarcıya götürdüm çalışıp çalışmadığını anlamak için. adam orada kısa devre yaptı çalışmadığını saptadı. oradan 15 tlye 2. el bir güç kaynağı aldım. şimdi hiç bir sorun yok. sende böyle yap sonuçları gel buraya yaz olmassa yardımcı oluruz.
anakartın intel mi böyle tuhaf sorunlar çıkaran genelde intelin anakartları oluyor
Arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkür ederim en kısa sürede deneyip cevap yazacağım.
Ayrıca güç kaynağını kısa devre ile denedim çalışıyor. Heralde başka bir yerde sorun var gibi. Az önce tekrar kasayı açtım, bios pilini çıkartıp çalıştırınca çalıştı. Sonra tekrar çalıştırdım olmadı.
GENERAL006
kullanıcısına yanıt
ramleri farklı slotlara taktım yine çalışmıyor (fanlar 2 tur atıp duruyor).