Şimdi Ara

Masaüstü PC Almak İstiyorum..Hangisi Daha İyi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar masaüstü pc almak istiyorum.Fakat toplama olmayacak.
    Kafamda 4 adet sistem var sizce hangisi daha iyi ?(yani siz olsanız hangisini alirdiniz ?)..
    Nedenleriyle beraber yazarsanız çok sevinirim..

1. sistem: HP GB210AA DES E6420 PAV PC

* İşlemci : Intel® Core2Duo İşlemci E6420 2.13 Ghz 4MB 1.066 Mhz FSB
    * Anakart : Intel® P945G Express
    * Sabit Disk (Gb) : 400GB 7200 Rpm SATA2
    * Bellek (Mb) : 1 GB DDR2
    * Ekran Kartı : 512 MB ATI RADEON X1650 SE, Avivo'lu (Vista İle 768 E Arttırılabilir)
    * Optik Sürücü : DVD Yazıcı DL Light Scribe
    * Faks Modem : 56 K
    * Ses Kartı : High Definition Audio 7.1
    * Ethernet : 10 / 100 Ethernet
    * Klavye : HP KLAVYE
    * Fare : HP MOUSE
    * İşletim Sistemi : Windows Vista Home Premium
    * Boyutlar 192 X 420 X 385 Mm / 13,8 Kg
    * Diğer 15 - 1 Bellek Kart Okuyucu
    * USB Port 6
    * PCI Slot 3 X PCI
    * 3.5" Sürücü Yuvası 1
    * 5.25" Sürücü Yuvası 2

2. sistem: MEDION BTX MD 6465 TR DESKTOP PC

* Intel® Core™2 Duo İşlemci E6400 (Dual Core CPU 2,13 GHz, 2 MB L2 Cache, 1066 MHz FSB)
    * 1024 MB DDR2-RAM Bellek
    * 320 GB Sabit Disk (7200 rpm) SATA
    * NVIDIA® GeForce® 7650GS 256MB, PCI-Express Grafik Kartı, DVI-I, HDMI-Bağlantısı
    * Dual Layer DVD-ReWriter LightScribe: 10x DVD+R9 Dual Layer, 10x DVD-R9 Dual Layer, 18x DVD+R, 18x DVD-R, 8x DVD+RW, 6x DVD-RW, 48x CD-R, 32x CD-RW, 12x DVD-RAM
    * 16x DVD-ROM sürücü
    * DVB-S, DVB-T/analog TV Tuner Kartı
    * Kablosuz LAN 54 Mbit/s (IEEE 802.11g/802.11b uyumlu)
    * Yerlesik IEEE 1394 FireWire
    * Yerleşik Ağ Denetleyicisi, Ethernet LAN 10/100 MBit/s
    * DVB-S, DVB-T/analog TV Tuner Kartı
    * Medion kablosuz klavye, sarj edilebilir - kablosuz optik mouse, kablosuz uzaktan kumanda
    * Çoklu kart okuyucu
    * Yerleşik 8 Kanal High Definition Audio
    * Çok fonksiyonlu ekran (TV kanalı, müzik parçası ve yorumcunun isim bilgilerini görüntüleme)
    * Ön Bağlantılar: 2 x USB 2.0, 1 x FireWire IEEE1394, 1 x Composite In, 1 x S-Video In, 1 x Kulaklık, 1 x Mikrofon, 1 x Audio In
    * Arka Bağlantılar: 4 x USB 2.0, 1 x paralel, 1 x seri, 2 x PS/2, 1 x LAN, 1 x FireWire IEEE1394, 1 x Composite OUT, 1 x S-Video OUT, 1 x Scart, 1 x Component Video OUT • Ses baglantıları: 1 x Line IN, 1 x Front Line OUT, 1 x Side Surround Line OUT, 1 x Back Surround Line OUT, 1 x Subwoofer/Center Line OUT, 1 x coax. SPDIF IN, 1 x coax. SPDIF OUT, 1 x opt. SPDIF IN, 1 x opt. SPDIF OUT • Orijinal Windows ® Vista™ Home Premium OEM, Microsoft® Works 8.5 OEM, Nero® 7 Burning Rom OEM, Nero® Recode 2 SE OEM, Bullguard Internet Güvenlik Paketi (90 gün Internet güncellestirmesi dahil)

3. sistem: CASPER ERA CEQ2400-9H95R

# Intel® Core 2 Quad Q6600 (4 Çekirdekli)
    Orijinal Microsoft®Windows VistaTM Home Premium
    # İşlemci hızı 2.40 GHz, 2X4 MB L2 Cache, 1066 MHz FSB
    # Intel® 965 chipset anakart
    # 2 GB 667 MHz DDR2 Bellek
    # 250 GB SATA Harddisk
    # 19" Widescreen Casper LCD Monitör
    # 512 MB Geforce7100GS PCI-EXPRESS Ekran Kartı (256MB ONBOARD)
    # DVD ± RW DUAL
    # 8 kanallı ses kartı
    # Casper Klavye,
    # Optik Mouse,
    # Speaker
    # 10/100/1000 Ethernet
    # 20 in 1 card reader

4. sistem: HP PAVILION M8030

# İşlemci, işletim sistemi ve bellek İşlemci türü: AMD Athlon™ 64 X2 işlemci 5000+
    # Yüklü işletim sistemi: Orijinal Windows Vista™ Home Premium - Türkçe
    # Platform: AMD Live!™ içerir
    # Yonga kümesi: NVIDIA® NForce™ 430 Yonga Seti
    # Standart bellek: 1 GB
    # Bellek türü: DDR2-SDRAM
    # Bellek yuvaları: 4 DIMM yuvası

Dahili sürücüler
    # Dahili sabit disk sürücüsü: 400 GB
    # Sabit disk denetleyicisi: SATA 3G Sabit Disk Sürücüsü
    # Sabit disk sürücüsü hızı: (7200 rpm)
    # Harici sabit disk sürücüsü: HP Kişisel Medya Sürücüsü - ayrıca satılır (EY904AA, EY931AA)
    # Optik sürücü türü: DVD yazıcı
    # Optik sürücü hızı: LightScribe teknolojisini destekleyen SATA DVD RAM ve Çift Katmanlı ±R/ ±RW 16x/8x maks

Sistem özellikleri
    # Bellek kartı aygıtı: 15''i 1 arada bellek kartı okuyucu
    # Modem: Yüksek hızlı 56K modem
    # Ağ arabirimi: Ethernet 10/100BT tümleşik ağ arabirimi
    # Video yakalama arabirimi: IEEE 1394 Firewire® Arabirimi
    # Video adaptörü: ATI RADEON X1650 SE, Avivo''lu
    # Video RAM: 512 MB grafik hafıza, Windows Vista™ ile 768 MB''a kadar artırılabilir
    # Dahili ses: High Definition Audio 7.1
    # Ses konektörleri: 3 ön ses bağlantı noktası, 6 arka analog ses bağlantı noktası ve 1 arka dijital ses bağlantı noktası
    # Klavye: Kablosuz klavye ve optik fare
    # Harici sürücü bölmeleri: 2 harici optik sürücü yeri, 1 dahili HDD yeri, 1 harici HDD yeri
    # Harici G/Ç bağlantı noktaları: 6 USB 2.0 bağlantı noktası (2''si önde); 2 adet FireWire®-IEEE-1394 bağlantı noktası (1''i önde)
    # Genişletme yuvaları: 2 PCI (1 ücretsiz) ve 1 PCI-Express 1x

fiyatı onemli değil arkadaşlar..Yorumlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler..]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sh986 -- 4 Temmuz 2007; 2:12:21 >

• ben olsam 3.yü alırdım en iyi gibi görünen o
  • E-) HİÇBİRİ.

allah bilir fiyatları nedir bunların...:]] ay güzel ülkemin sevgili vatandaşları HAZIR PC ALINMAZ!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: x0x

E-) HİÇBİRİ.

allah bilir fiyatları nedir bunların...:]] ay güzel ülkemin sevgili vatandaşları HAZIR PC ALINMAZ!!

fiyat onemli degil diye belirtmiştm..
    oyle tek tek parçalarla ugraşmak istemiyorum o yuzden hazır pc aliyorum..

neyse onerisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sh986

quote:

E-) HİÇBİRİ.

CORE 2 DUO INTEL-E6420 C2D 198.0000 USD 1 198 USD + KDV
    CORE 2 DUO MSI-P35 NEO-F 142.0000 USD 1 142 USD + KDV
    PCIE MSI-NX8800GTS-T2D320E-HD OC 339.0000 USD 1 339 USD + KDV
    SATA2 SAMSUNG-250 GB SATA2 NCQ 66.0000 USD 1 66 USD + KDV
    TFT LCD SAMSUNG-940BW 231.0000 USD 1 231 USD + KDV
    CD YAZICILAR LG-COMBO 32.0000 USD 1 32 USD + KDV
    POWER SUPPLY / UPS FSP-EPSILON 600W 114.0000 USD 1 114 USD + KDV
    TOPLAM : 1122 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 1 323,96 USD
    OCZ Platinum SLI 2GB 900MHz CL4 DDR2 Kit (2x1GB) - OCZ2N9002GK 306,74 YTL
    Thermaltake VC3000BWS Armor JR Siyah ATX Kdv dahil : 212,22 YTL

FİYAT SORUN DEYİLSE BENİM İÇİN BÖYLE SİSTEM TOPLMAK MAx. 3Dk.. alırsan rahat edersin :] ordakilei katlar böler..:]]] hadi selametle.. genel toplam yapmadım nede olsa fiyat önemli değilmiş...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sh986

quote:

E-) HİÇBİRİ.

CORE 2 DUO INTEL-E6420 C2D 198.0000 USD 1 198 USD + KDV
    CORE 2 DUO MSI-P35 NEO-F 142.0000 USD 1 142 USD + KDV
    PCIE MSI-NX8800GTS-T2D320E-HD OC 339.0000 USD 1 339 USD + KDV
    SATA2 SAMSUNG-250 GB SATA2 NCQ 66.0000 USD 1 66 USD + KDV
    TFT LCD SAMSUNG-940BW 231.0000 USD 1 231 USD + KDV
    CD YAZICILAR LG-COMBO 32.0000 USD 1 32 USD + KDV
    POWER SUPPLY / UPS FSP-EPSILON 600W 114.0000 USD 1 114 USD + KDV
    TOPLAM : 1122 USD + KDV
    KDV DAHİL TOPLAM : 1 323,96 USD
    OCZ Platinum SLI 2GB 900MHz CL4 DDR2 Kit (2x1GB) - OCZ2N9002GK 306,74 YTL
    Thermaltake VC3000BWS Armor JR Siyah ATX Kdv dahil : 212,22 YTL

FİYAT SORUN DEYİLSE BENİM İÇİN BÖYLE SİSTEM TOPLMAK MAx. 3Dk.. alırsan rahat edersin :] ordakilei katlar böler..:]]] hadi selametle.. genel toplam yapmadım nede olsa fiyat önemli değilmiş...

bence o sistemler yerine bu sistemi almalısın toplama pc yi toplamak için hadi 4 saat uğraşırsın ama kazanacağın performans çok fazla

• 4 saat ugrasmasina gerek filan yok.

Arkadasim giriyorsun. Mavi bilgisayara ya da Gigatek e sistem toplama sihirbazindan kafana ve bütcene uygun bir sistem topluyorsun. Kargo notuna sistemi toplanmis hali ile gönderin diyorsun. Al sana cillop gibi sistem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu Forumda hazır pc tavsiye eden kimse bulamazsın. Fiyat önemli değil diyorsun ama 100 lerce dolar fark var aynı sistemi toplama aldığında. Harcadığın dolarlar hep dışarı gidiyor. Paran çoksa daha ve harcamak istiyorsan daha üstün bir sistem toplayıp yine harcarsın paranı yada ne bileyim sevgilini/eşini bir hafta sonu tatiline götür toplamadan kar edeceğin parayla.
  • Hazır Pcler in en buyuk dezavantajları ekran kartlarının düşük olması. bende Toplama Almanı Tavsiye ederim.
  • tmm arkadaşlar teşekkürler düşüneyim bi dedikleriniz

sağolun tekrardan
  • MErhaba
    BEn sana 3 numaralı sistemi tavsiye ederim.
    Sebebine gelince Toplama bilgisayarlar her zaman için daha iyidir bu KABUL ancak her zaman iyi bir makina toplayabilecek bir kişi yada şirket nadiren karşına çıkar bu yüzden ben toplama makineyi süper yaparım diyenlere pek inanma ispatı yazılanlarda mevcut.
    Sürekli yanlış ve hatalı parçalar bir araya geliyor ve kimse bilgiisayarından memnun kalamıyor. Kim ne derse desin bord ve işlemci aynı üreticinin olacak gerisi hikaye. Hard disk ise Quantum Fireball yada Quantum un diğer serileri ekran kartı ATI RADEON gerisi yalan, Optik okuyucularda Philips yada Sony ( Philips dünyada ilk Cd'yi CD okuyucuyu DVD ürüenlerini üreten firmadır ondan daha iyisini yapabilecek tek firma da Sony dir). Ekran olarakta Philips yada yine sony.
    BUnlara belki inanmıyor olabilirsiniz sorunda değil ama yukarıdaki firmaların paraçarıyla (P166mmX ve S3 ekran kartı+ diğerleri aynıdır ) Catia V5R14 çalıştırabilecek birisi varsa ona bilgisayar topluyo derim.
    Hp makinede 3 yıldır kullanıyorum ( 3D ölçüm cihazı bilgisayarı ) defalarca zorlamama rağmen daha teklemedi o yüzden 166 mı atınca alacağım makina Hp olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: murat_cakar_tr

MErhaba
    Sebebine gelince Toplama bilgisayarlar her zaman için daha iyidir bu KABUL ancak her zaman iyi bir makina toplayabilecek bir kişi yada şirket nadiren karşına çıkar bu yüzden ben toplama makineyi süper yaparım diyenlere pek inanma ispatı yazılanlarda mevcut.
    Sürekli yanlış ve hatalı parçalar bir araya geliyor ve kimse bilgiisayarından memnun kalamıyor. Kim ne derse desin bord ve işlemci aynı üreticinin olacak gerisi hikaye. Hard disk ise Quantum Fireball yada Quantum un diğer serileri ekran kartı ATI RADEON gerisi yalan, Optik okuyucularda Philips yada Sony ( Philips dünyada ilk Cd'yi CD okuyucuyu DVD ürüenlerini üreten firmadır ondan daha iyisini yapabilecek tek firma da Sony dir). Ekran olarakta Philips yada yine sony.
    BUnlara belki inanmıyor olabilirsiniz sorunda değil ama yukarıdaki firmaların paraçarıyla (P166mmX ve S3 ekran kartı+ diğerleri aynıdır ) Catia V5R14 çalıştırabilecek birisi varsa ona bilgisayar topluyo derim.
    Hp makinede 3 yıldır kullanıyorum ( 3D ölçüm cihazı bilgisayarı ) defalarca zorlamama rağmen daha teklemedi o yüzden 166 mı atınca alacağım makina Hp olacak.

Yanlış bilgilerle dolu bu yazı.

• quote:

MErhaba

Arkadaşım allah aşkına ne diyorsun yahu. Hangi bilgisayarcısın. Nereden anladığımız ise yazı sonunda söylerim.

Sen gir bir şikayet var a bak bakalım sorunlar nelermiş.

Hazır sistem alırsın kasa da etiket var. Ram takmak için bile servise para ödemen gerekiyor. Bir de garantiliymiş. Başlarım garantisine. Zaten parça garantisini üretici veriyor. Üstelik üretici 5 yıl demesine rağmen firma 2 yıl garanti veriyor bu parçalara. (Artık arıza yapınca sana garantisi bitti diyerek ücretsiz temin ettiği parçayı sana parayla mı satıyor allah bilir) E sistem göçünce de para istiyorlar. E bu bilgisyarın neresi garantil ben merak ettim doğrusu. Monitördeki etiket mi? Hazır sistemin alnacağı tek yer kamur kuruluşları olur. Zira oarada bir sürü bilgisayar vardır ve hepsi ile ilgilenilmesi gereklidir. Bilgisayar firmasına telefon açarsın gelirler, arızayı giderirler ve cebindeki tüm para ile birlikte mekandan ayrılırlar.

Devlet parası deniz olduğu için kurumlarda bu işten çok para dönüyor çok. Banka hortumlamadan bile fazla para dönüyor.

Neymiş işlemci ila anakart aynı marka olacakmış. AMD marka bir anakart göster bana. Hadi onu geçtim intel markalı anakartları intel üretmiyor ki. Hepsi fason üretim ve idarelik sistemler içindir.

Daha yüksek performans ve özellik için F/P ürünlerini alacaksın, farklı markalar olması önemli değil. O uyumsuzluk sorununu yok artık sen 1990 lardan falan mı mesaj yazıyorsun. Yani olurda manyetik bir fırtına mesajın 15-20 yıl sonra bir zamana gitmesine yol açmıştır falan.

HDD seçimin ise sanki tarih kalıntısı gibi. Quantum mu kaldı yahu satıldı o satıldı. İkinci el 40GB lık HDD aldıracaklar millete yahu. Yav ikinci elciler bile almıyorlar o markayı artık.

Ekran kartı ATİ gerisi yalan demişsin. Ya allah aşkına adamların kart sorunu var kart çıkaramıyorlar. Ayrıca bilgine ATİ de satıldı.

CD DVD okuyucuda Philips ya da sony demişsin. Neymiş ilk miş. Yahu kardeşim bir şeyi ilk üreten olmak en iyisi olmak anlamına mı geliyor. Öyle olsa inte 4 yıl boyunca AMD nin ağzında çiğneyip yere attığı bir sakız haline gelmezdi. Bu konuda alacağın marka LG ya da Samsung olacak. Ya da Nec. Pionner da var tabi.

Ekran olarak da Sony Philips demişsin.

Öncelikle belirteyim senin o Sony dediğin firma LCD panel üretmiyor. Başka firmaların panelini alıp paketleyip satıyor. Yani Casper gibi firmaların monitöre etiket yapıştırmasından çok ta farklı değil.

Philips ise bildiğim kadarı ile LG panel kullanıyor ve gene de renk konusunda pek başarılı değil. Bu konuda gene Samsung ve LG gibi firmaları söylerim. Tabiki Ülkemiz için. Samsung panel kullanan datron lar da oldukça iyi. Gerçi şu anki fiyatları nedir bakmak lazım.

Son olarak MMX işlemciler S3 ekran kartları... sen neyden bahsediyorsun yahu.

Burası bir mağaza değil. Sistem toplarım diyenler parçaları yazıyor gerisine karışmıyor. Ama yanında tavsiye olarak alabileceği bir kaç yer gösteriyoruz. Google dan bakar söylediğimizden daha hesaplı yerler var mı diye.

Bunun dışıda burada oldukç tecrübeli birçok arkadaşımız var ve gerçekten faydalı olmak isteyenler çok iyi işler çıkarıyor bu forumda.

Bilgisayarcı olduğunu nereden çıkardım. Çünki genelde onlar böyle bmilat öncesi parçalardan bahsederler. Hiç araştırmadıkları bir işlemci için internetteki bir video ve belki de bazen duydukları bir kelime yüzünden ısınıyor performanssız derler.

Üstüne üstlük 10 yıl sonra karşımıza gelip AMD ısınır derler ve hiç araştırmadıkları halde bu söylediklerinin doğru olduğunu savunurlar. Yani asla yeniliklere açık olmayan kişilerdir ve bunlar alında bilgisayarcı değildir. Bilgisayarla uğraşacak adam tamam ben her şeyi öğrendim ohh yatarım artık demez. Her şeyi takip eder.

Bilgisayarcılık doktorluk mesleğine benzer. Tüm yenilikleri takip etmen gerekir.

===================================

Bu arada konuyu açan arkadaş. Sana tavsiyem kesinlikle toplama bilgisayar al. Eğer istanbulda isen tavsiyem inventus olur. Türkiye de gördüğün ve belkide görebileceğin en iyi hizmet inventus ta.

Benim malım kötü diyebilen nadir firmalardandır. Nasıl olur dersen araştırırlar ve kötü mal satmazlar. Stokları yok bu sebeple sana elde ne var ise onu kakalamaya çalışmazlar.

Şunu istiyorum dersin sipariş üzerine getirirler.

Ayrıca gene eğer istersen gigatek adlı firma var. Ankarada ve sanırım Türkiyedeki en heseplı fiyatlar genelde orada. İnternetten sistem toplayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 7 Temmuz 2007; 23:23:20 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

MErhaba

Arkadaşım allah aşkına ne diyorsun yahu. Hangi bilgisayarcısın. Nereden anladığımız ise yazı sonunda söylerim.

Sen gir bir şikayet var a bak bakalım sorunlar nelermiş.

Hazır sistem alırsın kasa da etiket var. Ram takmak için bile servise para ödemen gerekiyor. Bir de garantiliymiş. Başlarım garantisine. Zaten parça garantisini üretici veriyor. Üstelik üretici 5 yıl demesine rağmen firma 2 yıl garanti veriyor bu parçalara. (Artık arıza yapınca sana garantisi bitti diyerek ücretsiz temin ettiği parçayı sana parayla mı satıyor allah bilir) E sistem göçünce de para istiyorlar. E bu bilgisyarın neresi garantil ben merak ettim doğrusu. Monitördeki etiket mi? Hazır sistemin alnacağı tek yer kamur kuruluşları olur. Zira oarada bir sürü bilgisayar vardır ve hepsi ile ilgilenilmesi gereklidir. Bilgisayar firmasına telefon açarsın gelirler, arızayı giderirler ve cebindeki tüm para ile birlikte mekandan ayrılırlar.

Devlet parası deniz olduğu için kurumlarda bu işten çok para dönüyor çok. Banka hortumlamadan bile fazla para dönüyor.

Neymiş işlemci ila anakart aynı marka olacakmış. AMD marka bir anakart göster bana. Hadi onu geçtim intel markalı anakartları intel üretmiyor ki. Hepsi fason üretim ve idarelik sistemler içindir.

Daha yüksek performans ve özellik için F/P ürünlerini alacaksın, farklı markalar olması önemli değil. O uyumsuzluk sorununu yok artık sen 1990 lardan falan mı mesaj yazıyorsun. Yani olurda manyetik bir fırtına mesajın 15-20 yıl sonra bir zamana gitmesine yol açmıştır falan.

HDD seçimin ise sanki tarih kalıntısı gibi. Quantum mu kaldı yahu satıldı o satıldı. İkinci el 40GB lık HDD aldıracaklar millete yahu. Yav ikinci elciler bile almıyorlar o markayı artık.

Ekran kartı ATİ gerisi yalan demişsin. Ya allah aşkına adamların kart sorunu var kart çıkaramıyorlar. Ayrıca bilgine ATİ de satıldı.

CD DVD okuyucuda Philips ya da sony demişsin. Neymiş ilk miş. Yahu kardeşim bir şeyi ilk üreten olmak en iyisi olmak anlamına mı geliyor. Öyle olsa inte 4 yıl boyunca AMD nin ağzında çiğneyip yere attığı bir sakız haline gelmezdi. Bu konuda alacağın marka LG ya da Samsung olacak. Ya da Nec. Pionner da var tabi.

Ekran olarak da Sony Philips demişsin.

Öncelikle belirteyim senin o Sony dediğin firma LCD panel üretmiyor. Başka firmaların panelini alıp paketleyip satıyor. Yani Casper gibi firmaların monitöre etiket yapıştırmasından çok ta farklı değil.

Philips ise bildiğim kadarı ile LG panel kullanıyor ve gene de renk konusunda pek başarılı değil. Bu konuda gene Samsung ve LG gibi firmaları söylerim. Tabiki Ülkemiz için. Samsung panel kullanan datron lar da oldukça iyi. Gerçi şu anki fiyatları nedir bakmak lazım.

Son olarak MMX işlemciler S3 ekran kartları... sen neyden bahsediyorsun yahu.

Burası bir mağaza değil. Sistem toplarım diyenler parçaları yazıyor gerisine karışmıyor. Ama yanında tavsiye olarak alabileceği bir kaç yer gösteriyoruz. Google dan bakar söylediğimizden daha hesaplı yerler var mı diye.

Bunun dışıda burada oldukç tecrübeli birçok arkadaşımız var ve gerçekten faydalı olmak isteyenler çok iyi işler çıkarıyor bu forumda.

Bilgisayarcı olduğunu nereden çıkardım. Çünki genelde onlar böyle bmilat öncesi parçalardan bahsederler. Hiç araştırmadıkları bir işlemci için internetteki bir video ve belki de bazen duydukları bir kelime yüzünden ısınıyor performanssız derler.

Üstüne üstlük 10 yıl sonra karşımıza gelip AMD ısınır derler ve hiç araştırmadıkları halde bu söylediklerinin doğru olduğunu savunurlar. Yani asla yeniliklere açık olmayan kişilerdir ve bunlar alında bilgisayarcı değildir. Bilgisayarla uğraşacak adam tamam ben her şeyi öğrendim ohh yatarım artık demez. Her şeyi takip eder.

Bilgisayarcılık doktorluk mesleğine benzer. Tüm yenilikleri takip etmen gerekir.

===================================

Bu arada konuyu açan arkadaş. Sana tavsiyem kesinlikle toplama bilgisayar al. Eğer istanbulda isen tavsiyem inventus olur. Türkiye de gördüğün ve belkide görebileceğin en iyi hizmet inventus ta.

Benim malım kötü diyebilen nadir firmalardandır. Nasıl olur dersen araştırırlar ve kötü mal satmazlar. Stokları yok bu sebeple sana elde ne var ise onu kakalamaya çalışmazlar.

Şunu istiyorum dersin sipariş üzerine getirirler.

Ayrıca gene eğer istersen gigatek adlı firma var. Ankarada ve sanırım Türkiyedeki en heseplı fiyatlar genelde orada. İnternetten sistem toplayabilirsin.

Valla ben yazmaya üşenmiştim iyi sabır varmış sende. Kesinlikle aynı fikirdeyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.