Şimdi Ara

Masaüstü pc bi anda kapandı ve açlımıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az önce durup duruken bilgisayar kapandı ve bi daha açılmıyor . Daha doğrusu kasadan düğmeye basıyorum kasa çalısıyor ama ekran gelmiyor.

İşlemci ve ekran kartı fanı çalışmıyor belki bilgisayar ekranı gelmediği içindir diye düşnüyorum ama tam bi bilgim yok.

Kasayı çıkardım içini temizledim bide termal macun sürdüm işlemciye baya kurumuş. Yine denedim ama çalışmıyor sadece kasa çalışıyor ama ekran gelmiyor. Bi yardımcı olabiicek varmı içinde baya dosyalarım vardı çok önemli lütfen birileri yardımcı olursa sevinirm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Promax11 -- 22 Mart 2014; 15:35:19 >

• öncelikle power supply ardından anakart geliyor. böyle durumlarda bu önceliğe göre kontrol edilmesi gerekiyor ardıdan sırasıyla diğer parçaları da kontrol edebilirseniz sorunu bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: attila_khan

öncelikle power supply ardından anakart geliyor. böyle durumlarda bu önceliğe göre kontrol edilmesi gerekiyor ardıdan sırasıyla diğer parçaları da kontrol edebilirseniz sorunu bulabilirsiniz.

ekran kartını çıkar anakarta bağla yakmış olabilirsin bir donanımı
  • bende PSU da sorun oldugunu düşünüyorum şu an ne denediysem olmadı. fazladan parçamda yok denemek için.
  • Hangi fanlar çalışıyor?
    Güç kaynağı, işlemci, ekran kartı.?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle diyim yani powera bastıgımda kasa normal çalışıyor. İşlemci ve ekran kartının fanları çalışmıyor. ama kasanın arkasında bulunan bi fan var o çalışıyor PSU da normal çalııyo gibi görnüyor ama bilmiyorum hala açılmıyor yani ekran gelmiyor.
  • Yardımcı olabiliecek olan yokmu güç kaynağında sıkıntı olabilrmi bi kaç devresi yanıpta 600 w çalısan güç kaynağı 400 wat a falan inmiş olabilirmi ve güç yetmediği için ekran gelmiyo olabilirmi ?
  • Evde başka bir bilgisayara sahipsen parçalar eğer uyuyorsa tak çıkar yaparak sorunu bulabilirsin. Mesela başka monitör ile deneyebilirsin ?
  • anakarta giden güç kablosunun başına bi iş gelmiş, güç kaynagından anakarta gelen kabloyu kontrol et, onda bi sıkıntı yoksa güç kaynagını aç bi kısa devre yada ısınmadan ötürü kablo erimiş vs olabilir. bütün fanlar ççalışıp ekran gelmeseydi ya ekran kartı yada ram di.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan713 -- 22 Mart 2014; 20:07:40 >
  • furkan713 kullanıcısına yanıt
    başka bi güç kablsuyla da denedim farketmedi büyük ihtimal güç kaynagı gibi görünüyor. anlayamadım gitti başka bi deneyeceğim parçalarda yokki. sorunun güç kaynağından olduğu kesinleşse yeni bi güç kaynagı alıcamda işte kesin değil :S
  • ekran kartından şüphelendim. kabloyu Anakarta direk takablir misin?
  • hata mesajı geliyomu dıt dıt gibi ? muhtemelen ekran kartı psu olsa hiç güç gelmez bilgisyara hiç birşey çalışmaz
  • Kasadan herhangi bir ses gelmiyor hata mesajı gibi onboard a da taktım ekranı ama çalışmadı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Promax11

Kasadan herhangi bir ses gelmiyor hata mesajı gibi onboard a da taktım ekranı ama çalışmadı .

psu gibi gözüküyor sorun, yakınlarında arkadaşın filan varmı iki dk lığını psu verebilecek? denemek için
  • Beniim fikrim ana kart yanm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun güç kaynağındaymış yeni bir güç kaynağı aldım düzeldi sorun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.