Şimdi Ara

Masaustu Pc Toplama Tavsiyeleri (Limit 2000 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuda ciddi anlamda sizlerin destegine ihtiyacim var arkadaslar zira pc toplama konusunda pek bilgi sahibi degilim.Bu yuzden butun oneriler benim icin cok kiymetli olacaktir.

Basliktada belirtmis oldugum gibi 2000 tllik fiyata monitor ve ozellikle windows 8 isletim sistemi dahildir.

Pc kullanim amaci : Yuksek kalitede film ve video izleyebilmek, orta derecede oyun oynayabilmek.

Pc on plandaki beklentilerim : Oncelikli olarak film izleme kalitesi aradigim icin monitorun kalite olarak iyi duzeyde olmasini istiyorum. Ayrica yillardan beri bir notebook kullanicisi olarak fan sesinden bayginlik geldigi icin mumkunse pcden cit sesi duymak istemiyorum Bu yuzden sanirim sogutucusununda iyi olmasi gerekiyor. Butun parcalarin birbiyle uyumlu ilerleyen zamanlarda bana sorun cikarmayacak hayalimdeki pcnin butun halde parcalarinin tavsiyelerini dort gozle bekliyor olacagim.

Onemseyip okuyan ve onerilerde bulunan arkadaslarimin simdiden emegine ve yuregine saglik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• carlosdasilva87 C kullanıcısına yanıt
    Dostum,
    2 adet sistem topladım. Eğer ki, intel takıntın var ise i-3 intel sistem topladım. Sistem gayet güncel güzel ve stabil.

Amd de uyar diyorsan , bir tanede amd sistem koydum.

2 sindede , Abartılı ekran ayarlarını açmazsan (aa mssaa falan) high-veryhigh oynatır.

Film olayına önem verdiğin için, Full hd 23.6 inç gayet güzel bi monitör koydum,(biraz tuzlu da olsa değer)

Monitörün linkini, ayrıyetten incelemen için buraya bırakıyorum;

http://www.vatanbilgisayar.com/236-e2461fwh-genis-ekran-led-monitor.html

İntel sistem ; 2100 küsür TL (%30 indirim bekleyeceğini varsayaraktan)

http://i.hizliresim.com/wL91zz.png

Amd sistem; 2100 küsür TL (%30 indirim bekleyeceğini varsayaraktan)

http://i.hizliresim.com/xEv5o8.png

Son olarak ;

Dostum amd alırsan eğer: Sessizliğe önem veririm demişsin, ayrıyetten bir fan alman gerekebilir biraz gürültülüdür stock fan'ı.
    Fakat intel alırsan işlemciyi, stock fanı iyidir ve sesli sayılmaz.Ayrıyetten soğutucu parası(veyahut ilave fan parası) vermene gerek kalmayacaktır.
    Seçim senindir, Başka arkadaşların görüşlerinide alıp, en iyi biçimde , hayırlısı ile kullanman dileğiyle.

• Sağlam bi monitör alırsan işlemci ve ekran kartın düşecek, monitör orda derece olsun dersen işlemci ve ekran kartın orta derece olacak karar senin
  • Cevaplar ve ilginiz icin cok tesekkurler arkadaslar. İntel takintim yok acikcasi amd islemcide olur dediginiz gibi sogutucu almam gerekiyor sanirim. Onun disinda herhangi bir gozle gorulur fark var mi acaba amd ile intel arasinda arkadaslar? Herkese iyi aksamlar dilerim.

• Ben senin yerinde olsam bu sistem için 250TL daha verirdim.

Masaustu Pc Toplama Tavsiyeleri (Limit 2000 TL)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4PPY -- 26 Mart 2014; 18:14:46 >
  • Orjinal windwows almasına gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şapkalı Mantar

Orjinal windwows almasına gerek yok.

Ben her zaman orijinal tavsiye ederim ama kendi bilir sıkıntı yaşamaz inşallah.
  • Yok abi ne sıkıntı yaşıcak. 7-8 senedir pc kullanıyorum, problem yaşamadım ve hiç orjinal kullanmadım.

Sadece notebook aldığımda bi 3 ay orjinal kullanmışlığım var.
  • 2250 te olmamış o sistem
    A
    Fx8320 ve ud3p'li sistem kurulur ve 600-700 TL ekran kartına kalır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathlyVisage

2250 te olmamış o sistem
    A
    Fx8320 ve ud3p'li sistem kurulur ve 600-700 TL ekran kartına kalır.

Tamam sen öner o zaman hadi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlosdasilva87

Oncelikle herkese selamlar,

Bu konuda ciddi anlamda sizlerin destegine ihtiyacim var arkadaslar zira pc toplama konusunda pek bilgi sahibi degilim.Bu yuzden butun oneriler benim icin cok kiymetli olacaktir.

Basliktada belirtmis oldugum gibi 2000 tllik fiyata monitor ve ozellikle windows 8 isletim sistemi dahildir.

Pc kullanim amaci : Yuksek kalitede film ve video izleyebilmek, orta derecede oyun oynayabilmek.

Pc on plandaki beklentilerim : Oncelikli olarak film izleme kalitesi aradigim icin monitorun kalite olarak iyi duzeyde olmasini istiyorum. Ayrica yillardan beri bir notebook kullanicisi olarak fan sesinden bayginlik geldigi icin mumkunse pcden cit sesi duymak istemiyorum Bu yuzden sanirim sogutucusununda iyi olmasi gerekiyor. Butun parcalarin birbiyle uyumlu ilerleyen zamanlarda bana sorun cikarmayacak hayalimdeki pcnin butun halde parcalarinin tavsiyelerini dort gozle bekliyor olacagim.

Onemseyip okuyan ve onerilerde bulunan arkadaslarimin simdiden emegine ve yuregine saglik...

İşlemci: AMD FX X6 6300

Anakart: Gigabyte 970A-UD3P

RAM: G-Skill 4 GB Ripjaws DDR3 1600 MHz CL9 1.5V

Ekran Kartı: Sapphire R9 270 OC GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.2

Hard disk: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

Kasa+PSU: Dark Sub Zero 600 Watt MidT ATX Siyah

Monitör: AOC 23.6" E2461FWH 2 ms LED Full HD HDMI VGA 0.27 px

http://www.vatanbilgisayar.com/236-e2461fwh-genis-ekran-led-monitor.html (%30 indirimle 530 lira)

TOPLAM: 2045 lira.. BTMağaza.comwww.btmagaza.com

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Orijinalden alıntı: carlosdasilva87

Oncelikle herkese selamlar,

Pc on plandaki beklentilerim : Oncelikli olarak film izleme kalitesi aradigim icin monitorun kalite olarak iyi duzeyde olmasini istiyorum. Ayrica yillardan beri bir notebook kullanicisi olarak fan sesinden bayginlik geldigi icin mumkunse pcden cit sesi duymak istemiyorum Bu yuzden sanirim sogutucusununda iyi olmasi gerekiyor. Butun parcalarin birbiyle uyumlu ilerleyen zamanlarda bana sorun cikarmayacak hayalimdeki pcnin butun halde parcalarinin tavsiyelerini dort gozle bekliyor olacagim.

İşlemci: AMD FX X6 6300

Anakart: Gigabyte 970A-UD3P

RAM: G-Skill 4 GB Ripjaws DDR3 1600 MHz CL9 1.5V

Ekran Kartı: Sapphire R9 270 OC GDDR5 2 GB 256 Bit DX 11.2

Hard disk: Seagate 3.5" 1 TB SATA 3.0 64 MB 7200 Rpm

Kasa+PSU: Dark Sub Zero 600 Watt MidT ATX Siyah

Monitör: AOC 23.6" E2461FWH 2 ms LED Full HD HDMI VGA 0.27 px

http://www.vatanbilgisayar.com/236-e2461fwh-genis-ekran-led-monitor.html (%30 indirimle 530 lira)

TOPLAM: 2045 lira.. BTMağaza.comwww.btmagaza.com

+1

• FX 8320
    Ud3p
    Asgard 600w
    Gskill 4x2 1600mhz
    Ekran kartı için özel tasarım r9 270xlere bakın top, vapor x modelleri vs...
    Seagte barracuda 1tb

Ve aoc e226wh idi sanırim mobildeim sıkintı masaüstüne geçince editlerim

• AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
    MSI
    970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
    GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

veya

INTEL
    Core i3 4130 Soket 1150 3.4GHz 3MB Cache 22nm İşlemci
    ASUS
    H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI Anakart
    GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    ASUS
    DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI
    XIGMATEK
    ASGARD PRO PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA
    ASUS
    R9 270 DirectCU II 2GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

PSU'suz Kasa + (500/550W) PSU'yu 80+ verimli olarak ayrı ayrı da alabilirsiniz.

Fiyat düşürmek için, şimdilik bellek 4GB tek modül olarak alınıp, ileride 4GB bellek daha alınarak (2x4GB) DUAL olarak kullanılabilir.

+
    Monitör

• Gtx 670 satayım sana.

• Windows a O Kadar Para Vermeye Değmez
    AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI 309 TL
    MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 193 TL
    POWERCOLOR R9 270X TURBODUO GDDR5 OC 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.2 EKRAN KARTI 524 TL
    CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM 208 TL
    XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MIDT ATX SİYAH KASA 258 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 171 TL
    TOPLAM 1663 TL
    AOC 21.5" E2262VWH/BW GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 367TL

• Caviar blacka fazladan para verme. Başka bir şeye harca o parayı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.