Şimdi Ara

Masaüstü pc topluyorum yardım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: efe

quote:

Orijinalden alıntı: umutxgs

Sinerji

Hdd : Seagate 1Tb 7200Rpm 64Mb 3.5" Sata3 = 161Tl

Anakart : Msı 970A-G46 = 207Tl

İşlemci : Amd Fx6300 = 312Tl

E.Kartı : Asus Hd7770 1Gb = 342Tl

Ram : Kingston 4Gb 1600Mhz Ram = 109Tl

Toplam 1131

Kendi Beğendiğinden Min 600W Bi Kasa Eklersin
    Bu Sistem işini Fazlasıyla Görür

4gb az değil mi? 2. elden uygun fiyata 2x4gb alabilirsiniz.Böylece ileride rami yükseltmeye pek ihtiyaç kalmaz(3-4 yıl)

düşük bütçede 8gb rame gerek yok.ram fiyatları eskisi gibi değil zaten aşırı pahalı.eskiden ripjaws 1600mhz 2x4gbler ikinci el 100 lira filandı

• DeathlyVisage : seni anlıyorum bende eskiden işlemci güçlü olmalı diye düşünüyordum ama günümüzde işler değişti.
    verdiğim örnekler hayali değil gerçek : adam 1000 dolarlık işlemciye de GeFORCE TiTAN takıyor, 60 dolarlık G2020 'ye de GeFORCE TiTAN ve testleri öyle yapıyor, ve bunlar gizli saklı testler değil internette heryerde var, sonuç hemen hemen aynı arada çok az performans farkı var !

o işlemciye yarın öbür gün yine hiç bir şey yapması gerekmeyecek, söksün 7850 yi onun yerine taksın Titan'ı, bu kadar basit. Gevur takıyor bizimki niye takmasın...
  • userneym kullanıcısına yanıt
    hocam işte o iş öyle olmuyor gtx titan'ı öyle bir işlemciyle kullan hadi eyvallah senin dediğin doğru fakat 3,4 sene sonra'yı düşün titan eskiyecek yeni arayışlara gireceksin upgrade yapıyım derken bir bakıcaksın herşeyi değiştimen gerekecek şimdi iyi bir işlemci al 2,3 sene sonra upgrade ile temiz 3,4 sene daha. seninki mi karlı benimki mi ?
  • DeathlyVisage : Bu yorumuna katılıyorum, haklısın.
    Olaya bir de şu açıdan bak :
    5 yıl sonra sadece GeFroce Titan değil, işlemci de zaten çöp olmuş olacak, RAM de yetmeyecek, uyumsuz olacak...
    e madem bugünden sadece 60 dolar masrafla işlemci alacaksın, 5 yıl sonra yeğenlere hediye etsen hem en iyi sen olursun hem de yaptığın tasarrufla kullanmadığın özelliklere para harcamamış olursun...
    ( Sadece oyun bilgisayarından bahsediyoruz, bu arada kafalar karışmasın...)

Teknoloji çılgınlığı hepimizin gözünü kör etmiş ama bir ara uyanıp etrafa bakınmamız lazım... neye para harcıyorum, hiç ihtiyacım olmayan şeylere ihtiyacım varmış gibi gösteriliyor feraset sahibi olmalıyım...

5 yıl sonra zaten yeni bir işlemci ve bütün diğer parçaları almaya kalkışacam, bugünden o paraları altın yapsam 5 yıl sonra altın gibi değerlenir param : )
    ve istediğim bilgisayarı rahat şekilde alabilirim, 5 yıl sonraki tasarrufun sayesinde 10 yıl sonraki bilgisayarını garantilemiş olursun...

daha anlatacak çok şey var da... bi soluklanayım hem sende düşüncelerini yaz, insanın sevdiği konuda konuşması rahatlatıyor... Futbol konuşacağımıza bu konuları tercih ederim...

• userneym kullanıcısına yanıt
    Sen de haklısın bence gtx titana da gerek yok gtx760 seni idare eder gtx titan 3000tl o kadar paraya gtx 760'lı 2000tl'lik sitem kurarsın kalanınıda yatırım yaparsın zamanı geldikçe sitemine yapacağın ufak dokunuşlarla titandan 2,3 yıl alacağın performansı 8,9 seneye yayarsın (performanstan kısmadan)evet herkes kör olmuş durumda şunuda alayım bunuda aman burası eksik kalmasın vs...

Bırak kalsın kardeşim o da sende olmasın değil mi?

Edit eksik kalsın derken psu alma demiyorum(lüzümsüz parçalardan bahsediyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathlyVisage -- 7 Şubat 2014; 18:17:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: userneym

DeathlyVisage : seni anlıyorum bende eskiden işlemci güçlü olmalı diye düşünüyordum ama günümüzde işler değişti.
    verdiğim örnekler hayali değil gerçek : adam 1000 dolarlık işlemciye de GeFORCE TiTAN takıyor, 60 dolarlık G2020 'ye de GeFORCE TiTAN ve testleri öyle yapıyor, ve bunlar gizli saklı testler değil internette heryerde var, sonuç hemen hemen aynı arada çok az performans farkı var !

o işlemciye yarın öbür gün yine hiç bir şey yapması gerekmeyecek, söksün 7850 yi onun yerine taksın Titan'ı, bu kadar basit. Gevur takıyor bizimki niye takmasın...

g2020ye titan takılıyor ve 4770k ile arasında çok az performans farkı oluyor.çok az dediğin 3-5 fps diyorum.

darboğaz olayını duydun mu bilmiyorum ama bazı oyunlarda g2020 cpu kullanımı sınıra ulaştığı için gpu kullanımı belli bir oranda kalır.yani işlemci ekran kartını besleyemediği için tam performans alınmaz.forumda 7850yle sorun yaşayanlar var g2020de.

i3 dandik değil tabiki.ama yeni oyunlarda hemde fullhdde i3, 6300 gibi bir işlemcinin çok gerisinde kalıyor.nedeni ise yeni oyunlarda 4 çekirdek desteğinin olması.crysis 3, bf4 örnek verilebilir.tabi oyunların hepsinde durum böyle değil.

Eski oyunlara baktığımız zaman i3 8350yi bile geçebiliyor.Ama uzun vadeli düşünen biri için i3 yetersiz bir işlemci.

• AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI 333 TL
    MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 208 TL
    SAPPHIRE HD7770 GDDR5 1GB 128BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI 262 TL
    CORSAIR 4GB XMS3 DDR3 1333MHZ CL9 TEK MODÜL RAM 105 TL
    FRISBY FC-5860B 500W MIDT ATX SİYAH KASA 121 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 184 TL
    TOPLAM 1213 TL

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.