Şimdi Ara

Masaüstü sistem toplama vol2. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DoğukanuA

yeni nesi oyunlar için gtx 760 top model alırsan yeni nesil oyunları high da açabilirsin ram 8gb olması lazım İşlemci için fx8350 öneririm 8 çekirdek işlemci 4ghz iyi bir işlemcidir ona uygun fan alırsan yeni nesil oyunları belkide pc ye çıkacak olan grand theft auto V 'yi bile oynayabilirsin

gtx 760 top:http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-directcu-ii-top-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

8gb ram:http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-2133mhz-cl11-165v-dual-kit-ram.html

anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/m5a97-r20-amd-970_sb950-am3--ddr3-2133mhz-oc-usb-30-sata-30-anakart.html

işlemci :http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8350-soket-am3--4ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html

toplam tutar:1747 Tl

not:hocam bu sistem ile yeni nesil oyunlar oynanır geri kalan sistem kalsın önemlilerini al eğer fazla geliyorsa önerdiğim ana kart ve işlemci kalsın ama ekran kartı ve ram önemli hocam :))

Hocam kardeşim 16 GB RAM ve 2 TB harddisk istiyor, sen ne diyorsun bu konuda? Biz 2010 yılında topladığımız bu sistemle son 1 yılda çıkan oyunlar dışında neredeyse tüm oyunları ULTRA HIGH seviyesinde rahatlıkla oynadık. Beklentimiz bir 3-4 yıl daha bu yönde. O yüzden ince eleyip sık dokuyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: L4FLEUR

quote:

Orijinalden alıntı: Subserosa

Hocam zaten temmuz ayının başında düşünüyoruz bu olayı. Senin bu mesajındaki önerilerin benim elimdeki mevcut sistem için mi yoksa kendi önerdiğin için mi? Biz elimizdeki sistemle 2010 yılından beri neredeyse çıkan tüm oyunları tam performanslı oynadık son 1 yılın oyunlarına kadar. Şimdi de beklentimiz yine önümüzdeki 3-4 yılı rahatça çıkarabileceğimiz bir değişim.

Kendi önerdiğim sistem için hocam.Bu parçalar sizi çok rahat götürür 3-4 yıl boyunca.

h81 anakart = 140-150TL veya h87 anakart =200TL civarı
    i5 4440 + hd 7870 = 850TL veya i5 4440 + r9 280x=1230TL
    2x4 gb ddr3 ram = 220-240TL
    120gb ssd=200TL
    KASA+PSU=150-200TL

HDD ve monitör sizde var zaten.Aşağı yukarı 2000TL lik çok iyi bir sistem oldu.

İşlemci için İ5 konusunda emin misin hocam?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: L4FLEUR

quote:

Hocam zaten temmuz ayının başında düşünüyoruz bu olayı. Senin bu mesajındaki önerilerin benim elimdeki mevcut sistem için mi yoksa kendi önerdiğin için mi? Biz elimizdeki sistemle 2010 yılından beri neredeyse çıkan tüm oyunları tam performanslı oynadık son 1 yılın oyunlarına kadar. Şimdi de beklentimiz yine önümüzdeki 3-4 yılı rahatça çıkarabileceğimiz bir değişim.

Kendi önerdiğim sistem için hocam.Bu parçalar sizi çok rahat götürür 3-4 yıl boyunca.

h81 anakart = 140-150TL veya h87 anakart =200TL civarı
    i5 4440 + hd 7870 = 850TL veya i5 4440 + r9 280x=1230TL
    2x4 gb ddr3 ram = 220-240TL
    120gb ssd=200TL
    KASA+PSU=150-200TL

HDD ve monitör sizde var zaten.Aşağı yukarı 2000TL lik çok iyi bir sistem oldu.

İşlemci için İ5 konusunda emin misin hocam?

i7 almanın size fazla faydası olmaz hocam.Sonuçta profesyonel kullanıcı değilsiniz yada modelleme,render ile uğraşmayacaksınız.Bu arada ssdyi çıkarıp yerine 16gb ram eklersenizde gayet iyi olur.Kısa vadede etkisi olmaz ama uzun vadede fazla ramin faydasını görürsünüz.2 tb hdd ise tamamen keyfekeder bütçeniz elverirse alın tabi ki.

• L4FLEUR kullanıcısına yanıt
    AMD konusunda ne diyorsun peki hocam? Bulldozer ve Ray modelleri varmış sanırım, kardeşim onlardan bahsediyordu.
  • quote:

AMD konusunda ne diyorsun peki hocam? Bulldozer ve Ray modelleri varmış sanırım, kardeşim onlardan bahsediyordu.

Düşük bütçeli bir oyun sistemi toplanırsa AMD iyi seçim olur fakat 2000 lira ve üzeri bütçeye sahip sistemlerde Amd almak pek mantıklı değil.Sonuçta INTEL amd'nin bir çok anlamda önünde.O bütçeyede almışken INTEL almak çok daha iyi.
    Ben işlemcime dokunmayıp ekran kartı, RAM ve gerekirse anakarta abansam mantıklı olur mu peki?
  • quote:

Ben işlemcime dokunmayıp ekran kartı, RAM ve gerekirse anakarta abansam mantıklı olur mu peki?

Kesinlikle değiştirmelisiniz hocam.Yüksek bir ekran kartı alıcaksınız o işlemci mutlaka darboğaz yapar.Yani ekran kartının gücünü etkiler.Şuanki işlemciniz,önerdiğim i5'in tam anlamıyla yarısı kadar performans veriyor.Üstelik çok daha fazla elektrik tüketiyor.

Bence en iyisi o sistemi komple satın hocam o parayıda kenara atarsınız yada kullanırsınız.
    Ne kadara okuturuz sence? :D
  • AMD ikinci eli konusunda pek fikrim yok hocam yanlışda olabilir ama tahminim 500 lira civarı ettiği yönünde (monitör hariç)
    Monitör kalsın gerisi 500 TL önce mi? OMG o kadar az mı yahu :D
  • Dedigim gibi piyasayi arastirmak lazim fakat o civar cikar muhtemelen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum sana tavsiyem o bilgisayarı sat gelen gelirle butçen artar daha sağlam sıfırdan topla. Bence daha mantıklı ve daha sağlam olacaktır.

• Gurkan xL G kullanıcısına yanıt
    Monitörü tutayım mı hocam?

zzFurkan Hocam elimdeki kasayı ne kadara okuturum sence monitörün kalacağını düşünürsek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subserosa -- 26 Nisan 2014; 20:05:40 >
  • arkadaşlar bütçede sıkıntı yok diyorsanız bu sistem bence üst düzey
    1-ANAKART=CROSSHAIR V FORMULA-Z 990FXSB950 AM3+ DDR3 2400MHz(O.C.)= 638 TL
    2-İŞLEMCİ=FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Cache 32nm = 776 TL
    3-EKRAN KARTI=ASUS R9 290X DirectCU II O.C. 4GB GDDR5 512Bit AMD Radeon DX11.2=1723 TL VEYA ASUS GTX760x2 ROG MARS GDDR5 4GB 512Bit Nvidia GeForce DX11.2= 1759 TL
    4-RAM=16GB (2x8GB) HyperX Predator XMP DDR3 2133MHz CL11 Kit Ram= 488 TL
    5-HADDİSK VE SSD KART=3.5 1TB VelociRaptor SATA 3.0 10000Rpm 64MB Cache Harddisk= 755 TL + 240GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB Yazma 510MB)= 440 TL
    6-KASA=OBSİDİAN SERİSİ™ 900D FULL TOWER=1004 TL
    7-MONİTÖR=23,6 Philips 247E4LHAB00 Led 5ms Hdmı Mm Siyah= 607 TL
    8-KLAVYE MAUSE=G510 GAMING KEYBOARD=132 TL + MAUSE= 67 TL

ASUS GTX760x2 HARİÇ TOPLAM= 6,498 TL
    ASUS R9 290X HARİÇ ASUS GTX760x2 DAHİL TOPLAM= 6,534 TL

NOT: EĞER OYUN PC TOPLUYORSANIZ KASADAKİ EN PAHALI PARÇA EKRAN KARTI OLMALIDIR. AMA FACEYE HIZLI GİREYİM PC HIZLI AÇILSIN PROGRAM LA UĞRAŞIYORUM DİYOSANIZ BENCE İŞLEMCİ.
    ARKADAŞLAR BU PARÇALARIN HEPSİ VATAN BİL. TOPLANMIŞTIR.
    VE BU TOPLADIĞIM BİLGİSAYARDA İSTEDİĞNİZ HERŞEYİ YAPMA ŞANSINIZ MÜMKÜN İSTER OYUN İSTER GRAFİK VB. PROGRAMLARI VEYA DİLEDİĞNİZ HER PROGRAMA UYM SAYLIYACAKTIR.

• oksemus O kullanıcısına yanıt
    Hocam max. 2000-2500 TL yazmıştım ama sen biraz fazla uçmuşsun :)

• Subserosa kullanıcısına yanıt
    kardeş kullandığım parçalara ii bak
    bu pc ile neler yabılabileceğini düşünmek bile hata
    birde bu sistemde özellikle asus ve amd üzerinden gitim
    peki neden intel deil de amd yi kullandım ?
  • oksemus O kullanıcısına yanıt
    Hocam paylaştığın parçalar iyi hoş da bir de gerçekler var, bir bilgisayara 6000 TL verememek var :) Neyse sağolasın.

• Adam 2.000tl limite 6.000 liralık sistem kuruyor sonra bi bak bu daha iyi diyo hay allahım ya

Hocam sen sistemi bi elinden çıkar monitörünü elleme 2.500-2.700 civarı bir paraya

MSI Z87 G45 Gaming
    İntel İ5 4670k
    Corsair Vengeance 2x4gb 1600mhz
    Seagate Barracuda 1tb 7200rpm HDD
    Asus GTX770 2GB
    Xigmatek Assasin Black Edition Tauro 80+ 700w

Şeklinde temiz bir sistem kurarsın kardeşinede bi sor 16gb ram i napcakmış.
  • Subserosa kullanıcısına yanıt
    yok hocam nee diğim doğru vermemekte var ama
    ben bizim şirkete bunu topladım
    üstdede yazmıştım bütçede sıkıntı yoksa

soruma cevap verrirmisin
    neden intel üzerinden gitmedimde amd üzerinden gittim sen olsan hangisini seçerdin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.