Şimdi Ara

Masaüstü sistem toplama vol2.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yıllar önce bu forumdan arkadaşlarımın da desteği ve önerileriyle liseye giriş hediyesi olarak kardeşime şu sistemi toplamıştım;

ASUS M4A785TD-V EVO AM3 DDR3 (X6 cpu)
    AMD Phenom II X4 945 3.2GHZ 8MB Quad Core
    KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ KVR1333D3N9/2G X2
    POWERCOLOR PCS+ HD5850 1GB 256BIT GDDR5 DX11
    SEAGATE 1TB 32MB SATA II 7200RPM
    SAMSUNG 22X DVD-RW SH-S223C SATA
    XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU
    ASUS VENTO TA-D51 350W GRI KASA
    +
    AOC 22" E2236SWA 5ms LED Wide LCD Monitör Full HD

Şimdi sizlere soruyorum, TEMMUZ AYINDA OLMAK ÜZERE yeni çıkacak oyunları yine en az 2-3 yıl yüksek performansta oynayabilmek için bu sistemden nelerin değişmesini önerirsiniz? Fiyat üst sınırım max. 2000 TL.

Teşekkürler.

• Hocam ilk önce ana parçalara fazla dikkat etmemişsin (işlemci,ekran kartı,ram,ana kart ve işlemci fan) ben bunlarla ilgili öneri sölerim bunlar için bütçen kaçtır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Subserosa

kasa da psu mevcut zaten eğer ikisini ayrı alıcaksan psu olan kasaya ek para verme
  • quote:

Arkadaşlar yıllar önce bu forumdan arkadaşlarımın da desteği ve önerileriyle liseye giriş hediyesi olarak kardeşime şu sistemi toplamıştım;

ASUS M4A785TD-V EVO AM3 DDR3 (X6 cpu)
    AMD Phenom II X4 945 3.2GHZ 8MB Quad Core
    KINGSTON 2GB DDR3 1333MHZ KVR1333D3N9/2G X2
    POWERCOLOR PCS+ HD5850 1GB 256BIT GDDR5 DX11
    SEAGATE 1TB 32MB SATA II 7200RPM
    SAMSUNG 22X DVD-RW SH-S223C SATA
    +
    AOC 22" E2236SWA 5ms LED Wide LCD Monitör Full HD

Şimdi sizlere soruyorum, TEMMUZ AYINDA OLMAK ÜZERE yeni çıkacak oyunları yine en az 2-3 yıl yüksek performansta oynayabilmek için bu sistemden nelerin değişmesini önerirsiniz? Fiyat üst sınırım max. 2000 TL.

Teşekkürler.

2000 tl üst sınır varsa bişey değiştirme yeni sistem topla hazır dolarda düştü 2000 liraya bf 4 ü high da 70 fps oynuycak pc toplarsın

• DoğukanuA kullanıcısına yanıt
    Hocam bu 4 sene önce topladığım sistem. Benim şimdi sorduğum buradan korumaya değer bir donanım var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam bu 4 sene önce topladığım sistem. Benim şimdi sorduğum buradan korumaya değer bir donanım var mıdır?

Hocam sadece harddisk,kasa ve monitör kalabilir.Diğerlerini zaten piyasada kolay bulamazsınız.Ancak benim önerim kasa ile içinde yüksek ve kaliteli bir psu barındıran bir kasa almanız.Hem bütçenize katkı sağlar hem ekstra masraflardan kurtulursunuz.Aklınızda soru varsa sorun yanıtlayayım.Küçük bir sistemde kurabilirim bütçeniz dahilinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L4FLEUR -- 26 Nisan 2014; 18:11:46 >
  • Harddisk ve monitör kalsın yeni sistem toplayalım iyide olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplama GAMİNG masaüstü PC
    5 ay önce açıldı
    Hazır sistem pc
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabi ki oda oda iyi olur
  • Termmuz ayında toplayacağız hocam sistemi ve bizi yine 4 yıl önce topladığımız gibi 3-4 yıl iyi seviyede idare etsin istiyoruz.
  • quote:

Termmuz ayında toplayacağız hocam sistemi ve bizi yine 4 yıl önce topladığımız gibi 3-4 yıl iyi seviyede idare etsin istiyoruz.

Overclock vs fazla uğraşmayacaksanız uygun fiyatlı bir h81m anakart işinizi görür kabataslak toplarsak:

h81 anakart = 140-150TL
    i5 4440 + hd 7870 = 850TL
    2x4 gb ddr3 ram = 220-240TL
    1TB HDD=160TL
    KASA+PSU=150TL
    AOC i2369v monitör=400tl

Toplam 1950TL tuttu.Fiyatları vatan ve hepsiburadadan aldım.

Ekstra olarak sisteme ssd takviyesi yapabilirsiniz veya ihtiyaca göre daha yüksek anakart seçebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L4FLEUR -- 26 Nisan 2014; 18:52:23 >
  • L4FLEUR kullanıcısına yanıt
    Hocam bu O.C. olayı hakkında beni bilgilendirir misiniz? Mutlaka gerekli midir?

Bir de benim 22 inç AOC monitörüm zaten var. Aynı zamanda da 1 TB harddisk var. Monitörü değiştirmeye gerek var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Subserosa -- 26 Nisan 2014; 18:57:58 >
  • Subserosa kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki sistem idare eder.

Yeni teknolojileri çıkınca değiştirirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

Elinizdeki sistem idare eder.

Yeni teknolojileri çıkınca değiştirirsiniz.

Hocam bir nevi üniversite hediyesi olacak. O nedenle değişim arıyoruz :)
  • quote:

Hocam bu O.C. olayı hakkında beni bilgilendirir misiniz? Mutlaka gerekli midir?

Bir de benim 24 inç AOC monitörüm zaten var. Aynı zamanda da 1 TB harddisk var. Monitörü değiştirmeye gerek var mıdır?

O.C genelde zevk meselesi hocam şahsen çok gerekli olarak görmüyorum çünkü genel kullanıma bariz katkısı olmuyor ve parça ömrünü kısaltıyor.Monitör ve hdd varsa değiştirmenize hiç gerek yok.O zaman 600 lira gibi bir fazla olur bütçenizde.o 600 lirayı sisteme ssd takviyesi yaparak + daha kaliteli bir kasa alarak kullanabilirsiniz.İşlemci ile oynamanıza gerek yok ekran kartıda gayet güçlü.Ancak arta kalan paraya ekran kartının 1 model üstünü alabilirsiniz buda bir seçenek.

• Subserosa kullanıcısına yanıt
    Temmuz ayında tablo değişebilir.

Sistemi almaktan 1 hafta önce konuyu açın lütfen.
  • L4FLEUR kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten temmuz ayının başında düşünüyoruz bu olayı. Senin bu mesajındaki önerilerin benim elimdeki mevcut sistem için mi yoksa kendi önerdiğin için mi? Biz elimizdeki sistemle 2010 yılından beri neredeyse çıkan tüm oyunları tam performanslı oynadık son 1 yılın oyunlarına kadar. Şimdi de beklentimiz yine önümüzdeki 3-4 yılı rahatça çıkarabileceğimiz bir değişim.
  • yeni nesi oyunlar için gtx 760 top model alırsan yeni nesil oyunları high da açabilirsin ram 8gb olması lazım İşlemci için fx8350 öneririm 8 çekirdek işlemci 4ghz iyi bir işlemcidir ona uygun fan alırsan yeni nesil oyunları belkide pc ye çıkacak olan grand theft auto V 'yi bile oynayabilirsin

gtx 760 top:http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-directcu-ii-top-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

8gb ram:http://www.vatanbilgisayar.com/8gb-2x4gb-ripjawsx-ddr3-2133mhz-cl11-165v-dual-kit-ram.html

anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/m5a97-r20-amd-970_sb950-am3--ddr3-2133mhz-oc-usb-30-sata-30-anakart.html

işlemci :http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8350-soket-am3--4ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html

toplam tutar:1747 Tl

not:hocam bu sistem ile yeni nesil oyunlar oynanır geri kalan sistem kalsın önemlilerini al eğer fazla geliyorsa önerdiğim ana kart ve işlemci kalsın ama ekran kartı ve ram önemli hocam :))

• DoğukanuA kullanıcısına yanıt
    O paraya 280x alınıyor.

Önermeyin şu kartı.
  • quote:

Hocam zaten temmuz ayının başında düşünüyoruz bu olayı. Senin bu mesajındaki önerilerin benim elimdeki mevcut sistem için mi yoksa kendi önerdiğin için mi? Biz elimizdeki sistemle 2010 yılından beri neredeyse çıkan tüm oyunları tam performanslı oynadık son 1 yılın oyunlarına kadar. Şimdi de beklentimiz yine önümüzdeki 3-4 yılı rahatça çıkarabileceğimiz bir değişim.

Kendi önerdiğim sistem için hocam.Bu parçalar sizi çok rahat götürür 3-4 yıl boyunca.

h81 anakart = 140-150TL veya h87 anakart =200TL civarı
    i5 4440 + hd 7870 = 850TL veya i5 4440 + r9 280x=1230TL
    2x4 gb ddr3 ram = 220-240TL
    120gb ssd=200TL
    KASA+PSU=150-200TL

HDD ve monitör sizde var zaten.Aşağı yukarı 2000TL lik çok iyi bir sistem oldu.

• r9 280x iyi bir ekran kartı 3gb hafızası 384 bit ama gpu değerleri arasında eş değer ben r9 280x bana çok iyi gelirdi ama you tube 'ye araştır hocam arti-facts diye bir sorun var nadiren olsada bazı r9 280x ekran kartlarında çıkar :) ama hepsinde olacak diye bir şey de diyemem :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.