Şimdi Ara

Çift İşlemci sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İş için bir bilgisayar toplayacağım ve tek cpu ihtiyaçlarımı karşılayamıyor ondan dolayı farklı bir sistem arıyorum

Aklımdaki durum şöyle

İşlemci : x2 Intel Xeon E5-2699 v3

Anakart: Huananzhi X99 Dual-F8D LGA 2011-3 Soket Anakart

Ram : 128Gb nasıl bir şey olması gerektiğinden emin değilim

SSD : 1tb ortalama bir ssd

Ekran Kartı : 2060 Super

Extra Olarak

Uygun bir kasa, İşlemci soğutucu gerekliyse

Aklımda belirli bir bütçe yok ne kadar tutar ondan da emin değilim yardımcı olursanız sevinirim

• Xeon E'ler evet, 2S oluyor ama... Aşağı yukarı bir bütçe belirtirseniz... çok iyi olur.

Xeon Scalable Gen 3 yahut Gen 4 mesela.

Dolayısıyla tüm bellek kanalları başına 1 modül. ki asıl para buraya gidiyor.

Boot ve sistem için RAID1 M.2 NVMe

Veri içinse sınır... kasa, PCIe, HBA, backplane ve para tabi ki (SATA HDD/SSD, SAS3 HDD, SAS4 SSD, U.3 NVMe)

Bu arada...

6 tane x16 PCIe sağlayan anakart ile, 1S Xeon W işlemciler var.

2S gereksiniminiz... çok core mu çok PCIe için mi?

Çünkü 2S ve SSI boyutlarında olunca anakart... çok sofistike ve tek tük anakartlar 6/7 PCIe sağlıyor, yerden dolayı. Onların da belleği 1DPC oluyor.

Teşekkürler bu arada... Huananzhi'yi bilmiyordum, bakıyorum şimdi.

Kendinize şöyle bir tablo/ağaç/klasörler oluşturup karşılaştırın derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 29 Kasım 2024; 23:9:21 >

• Kasa içinse... şahsen beğendiklerim...

Sunucu/WS için markalara fason tower kasa üretenler:

Chenbro

SR105 Plus

SR107 Plus

SR112

SR113

SR115

SR209 Plus

SR215

Silverstone

FT04

MM01

Supermicro

CSE-749TS-R2K05BP

SC743 varyantları (AC, TQ)

SC747

Ve hani meraklılar (enthusiast) için daha amatör, albenili kasalar:

Anidess AI Raider XL

Chenbro PC617

Fractal Design Define 7

Fractal Design Define 7 XL

Fractal Design Define XL R2

Gigabyte Sumo 4192 GZ-FS1CCA

Gigabyte Sumo 4198 Z-FS2CCA

Gigabyte Sumo 5112 GZ-FADA51

Phanteks Enthoo Pro

Silverstone ALTA D1

Silverstone SETA D1

.

Fakat gerçekten... kasayı 1S/2S yanında, depolama tercihleriniz de belirleyecek.

Noctua, be quiet!, Arctic, Silverstone (belki Rajintek vs) ... Xeon/EPYC/Ryzen ThreadripperPro çözümleri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 29 Kasım 2024; 23:19:58 >
  • cafyon C kullanıcısına yanıt

gereksinimim tamamen daha fazla core için 72 thread bir sistemle çok rahat edeceğimi düşünüyorum bastiçe emulator çalıştırmak için kullanmayı planlıyorum

parça fiyatları hakkında pek bir fikrim olmadığından dolayı fiyat belirleyemedim açıkçası öyle çok çok üst düzey bir şeye ihtiyacım yok sistemlerden çok anlayan biri de değilim hele 2s olanları hiç bilmiyorum ne uyumlu olur ne olmaz kabaca dersek 36 core işlemci 1tb ssd 128gb ram 2060-3060 gpu pek bilgim yok konuda o yüzden çok bir şeyde diyemiyorum

• Ek olarak söylediğim sistem bir vps sağlayıcısının kullandığına oldukça benzer böyle bir sistem kullanıyorlar

• Yalnız Xeon E serisi taş çatlasa 6 core. Ama farklı E seerileri, kendi dönemleri içinde Core i'lere kıyasla daha yüksek cache ile rakip oluyordu, lakin core başına saat hızları düşüktü.

3, 4 ve 5. nesil Xeon Scalable'lar ile Xeon W serisinde çok sayıda core var. Ve de AMD Ryzen Threadripper (ve Pro) ve EPYC'lerde.

İki işlemci ciddi bir masraf. Keza iki işlemcinin de 8'er bellek kanalını doldurmazsanız (toplam 16 bellek, ECC RDIMM) bir performans avantajı olmaz.

Ben naçizane tek CPU... Xeon W yahut Ryzen Threadripper (veya Pro) öneririm.

Ve VMler olacaksa... gereken toplam bellek miktarını iyi hesaplayıp ona göre bellek alışverişi yapılmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 1 Aralık 2024; 3:21:55 >

Tek Cpu olarak en fazla ıntel alsam 24 çekirdek alabilirim emulator kullandığımdan dolayı inanılmaz hızlara ihtiyacım olduğunu sanmıyorum ama elimde zaten 16 çekirdek işlemciler var ve pek yeterli gelmiyor malesef 16 bellek evet zor olabilir 8 bellek olanlardan alsak 16gb taksam her slota olabilir sanırım 36 core altında toplamak pek işime yaramıyor ramler için 128gb idealdir 256 olsa güzel olur tabi de fiyatları hakkında pek bilgim yok nasıl yapabiliriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 1 Aralık 2024; 13:12:2 >

fiyat bandı fazla yüksek oluyor bu şekilde fakat ondan dolayı 2 cpu ile almak daha uyguna geliyor diye düşünüyorum

2699 almak çok daha uyguna gelir tahminimce ikince el olarak 2-3k arasında fiyatları baktığım sitelerde

https://www.atombilisim.com.tr/intel-2el-cpu-server-e5-2699-v3-18-core-36t-45mb-cache-230-ghz?srsltid=AfmBOorbgw8OGgKazAAewETJkdoW6PyfwYWOSC-iV1XkZvQgusaW7we2

gibi yani işlemciler 7-8k bandında bir fiyata patlar

x99 anakart için 10-13k arasında görüyorum ama önerinize açığım şu iyi olur dediğiniz var ise

2060 super 8.5kd dan gördüm (https://www.akakce.com/ekran-karti/rtx-2060-super.html)

ram konusunda bir bilgim yok 8 tane 16 alabiliriz galiba önerinizi dinlerim

güç kaynağı ne kadar olmalı oda şüpheli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzEren26 -- 1 Aralık 2024; 18:33:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.