Donanım bilgisini Pentium 4 ile ucuz, fakat ısınma sorunu yaşayan AMD işlemcilerin rekabet ettiği yıllarda bırakan birisi olarak aşağıdaki maddelere göre bir sistem tavsiyesi rica ediyorum.Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
-Yazılım geliştirici olduğum için yoğun olarak kullanacağım programları 3-4 sene boyunca rahatlıkla seri bir şekilde çalıştırabilecek. Çok sık Microsoft Visual Studio, Microsoft SQL Server. Zaman zaman da photoshop ve türevi yazılımlar. -İşten güçten bunaldığımda, yarım saat 45 dakikalık molalar için oynayabileceğim PES,FIFA tarzı oyunları rahatlıkla çalıştırabilecek. -Yaklaşık 6-10 gb boyutlarındaki mkv filmlerini rahatlıkla oynatabilecek. -Eğer mümkünse; harici harddisk kullanmak istiyorum. Laptop'ımdan çalışacağım zaman bilgilerime rahatlıkla ulaşmak için. (Bu maddeyi maliyetine bağlı olarak gözardı edebilirim) -Monitör boyutu 18'' - 21'' arasında olabilir. -Kasanın sessiz çalışması önemli -İşlemci tercihim intel (Bir partitiona MacOS kurmak gibi fantezilere girebilirim. Geçen sene araştırdığımda AMD işlemciler için problem yaratıyordu bu işlem)
ve tabii ki gelişime ne kadar açık bir sistem olursa o kadar iyi olur.
Kariyer.net ilanı gibi olmuş biraz :) Donanım bilgim olmadığı için kriterler, belirttiğim fiyata göre yüksek/düşük kalmış olabilir. Böyle bir durum varsa da uyarırsanız bazı maddeleri tekrar gözden geçiririm. Tekrar teşekkürler...
bu sistem tum istekleriniz icin yeterli ssd koydum depolama olarak harici disk kullanacaksiniz sanirim
madem bütçede yüksek o sisteme bende katılıp bide üstüne ssdleri 2 leyip raid 0 yapılsın tavsiyesinde bulunayım
hic gerek yok o okuma hizlarina cikamaya bilir yani gereksiz raid yapmak bu sistem icin
İlginiz için teşekkür ediyorum.
Monitör marka/model olarak öneriniz var mı ?
geleceğe dönük ve geliştirilebilir bir sistem istemişsin ilerde 500 watt sıkıntı çıkarabilir. kasa + psu yu degistirebilirsin geri kalanlar güzel. 6850 işini görecektir oyun açısından.