İyi günler arkadaşlar pc toplamak istiyorum ve önerilerinize ihityacım var, zbrush,unreal engine,photoshop,maya,substance painter, bu programları kullanırken sıkıntı yaşamıyacağım şekilde toplamak istiyorum.
Bütçe; 10000 - 15000 TL ( işlemci intel, ekran kartı nvidia, özellikli olması gerekli ) monitör'üm var sadece kasa olarak bu bütçeyi kullanıcam.
Hocam yerinizde olsam işlemciyi ryzen 3. nesil üst segment bir işlemciyle değiştirirdim 3. nesil ryzenlar intelin ana gemilerine göre yazdığınız programlarda çok daha iyi ben ikisi adınada topladığım bilgisayarı alt tarafa atıyorum. AMD İŞLEMCİ: SSD GEN4 ssd sadece amd işlemci+anakart ikili sunuyor bu desteği bu ssd hızları sizin işinize çok fazla yarıyacaktır. INTEL İŞLEMCİ: NOT:Hocam kusura bakmayın bütçeyi biraz aştım intelde isterseniz 16gb rame düşülebilir yada 2080e yada amd tarafında 2080 alınabilir. Şimdiden hayırlı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: asasx23
Hocam yerinizde olsam işlemciyi ryzen 3. nesil üst segment bir işlemciyle değiştirirdim 3. nesil ryzenlar intelin ana gemilerine göre yazdığınız programlarda çok daha iyi ben ikisi adınada topladığım bilgisayarı alt tarafa atıyorum. AMD İŞLEMCİ: SSD GEN4 ssd sadece amd işlemci+anakart ikili sunuyor bu desteği bu ssd hızları sizin işinize çok fazla yarıyacaktır. INTEL İŞLEMCİ: NOT:Hocam kusura bakmayın bütçeyi biraz aştım intelde isterseniz 16gb rame düşülebilir yada 2080e yada amd tarafında 2080 alınabilir. Şimdiden hayırlı olsun.
yardımlarınız için teşekkür ederim, amd ve intel olarak ikisinide deneme fırsatım oldu ama unreal engine biraz zorladı amd zaten yabancı forumlardada arastırma yaptım unreal ile sıkıntı yaşayanlar var belkide yeni cıkacak olan seride daha farklı olabilir risk alabilirim belki ama ilk tercih intel olucak, ekran kartı soğutma ile ilgili sorun yaşamam değilmi, çünkü zbrush,maya'da yüksek poligon sayısı olunca zorlarmı.
Hocam gpu soğumtada sıkıntı çekmezsiniz zaten 2 fanlı sıvı soğutmalarda işlemciye oldukça yeterli gelecektir. Tekrardan hayırlı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: asasx23
Hocam gpu soğumtada sıkıntı çekmezsiniz zaten 2 fanlı sıvı soğutmalarda işlemciye oldukça yeterli gelecektir. Tekrardan hayırlı olsun.
teşekkür ederim yardımlarınız için inşallah hayırlısı olması dileğiyle.