Şimdi Ara

master page nasıl yapılır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 30 kategoriden oluşan bir web sitesi hazırlamaktayım...yapmak istediğim şey bir anasayfa olşturup diğer kategorileri bu anasayfadaki tablo biçimiyle aynı şekilde (eşleşmiş) tasarlamak..yani anasayfadaki tabloları yeni bir sayfa hazırlarken tekrar tekrar cizmek istemiyorumm..bu sisteme master page deniliyormuş ama yeterli bilgiyi edinemedim..bileniniz warsa yardım bekliyorum...her sayfa için ayrı ayrı tablo cizmek çoook uzun iş...

Master Page???

ve birde anasayfadan yapılacak bir üyeliği bütün kategorilerde nasıl etkili kılabilirim..??

• asp yada php ile her sayfada sabit olacakları include ederek yapabilirsin.
  • Visual Web Developer 2005 Express Edition
    kurduktan sonra orada hazır şablonlar var uygulaması gayet kolay
  • include olayı nasıl olacak...açabilirmisiniz biraz...asp üzerine hazırlamaktayım siteyii..
  • yardım lütfen??????????
  • <%
    SAYFA = Trim(Request.QueryString("sayfa"))
    SAYFA = LCase(SAYFA)
    Select Case SAYFA

Case "1" ' default.asp?sayfa=1 kelimesi.
    %>
    <!--#include file="sayfa1.asp"-->

<%
    Case "2" ' default.asp?sayfa=2 kelimesi.
    %>
    <!--#include file="sayfa2.asp"-->

<%
    Case Else 'eğer yukardaki şartlar sağlanmamışsa
    %>
    <!--#include file="sayfa.asp"-->
    <%
    End Select
    %>

Umarım Açıklayıcı olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massacre -- 11 Mayıs 2006; 0:32:11 >
  • kod için sağol..

ikinci bir sorumda buydu?yardım edebilecek olan?

anasayfadan yapılacak bir üyeliği bütün kategorilerde nasıl etkili kılabilirim..??
  • master pages ler asp.net in özelliğidir asp veya php gibi scripting dillerinde böle bişii yoktur
    asp.nette klssik include ler yoktur herseyi webpart olarak yazarsın....master pagesı seçersin
    hiç yapmadıysan arkadaki template'in bir arka plan gibi durdugunu düşünebilirsin(miras yoluyla aktarım).
    yazdıgın web partı istegdiğin yere koyabilirsin bölece...
    master pagesler işinizi acayip kolaylaştırır includeler gibi zametli değildir..
    www.verivizyon.net sanırım bu sitede bi makale vardı okumanızı tavsiye ederim
  • site şu anda yapım aşamasında sanırım..yinede teşekkürlre..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.