Şimdi Ara

MASUM - Haluk Bilginer & Ali Atay - BluTV (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
5
Favori
21.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: şekilli otomat

quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

finalide izledim ama kafamda bazı sorular var .

1)En büyük ana sorum bu ; E madem selim ölmedi be adam sen ne diye emel'i öldürüyorsun.Emel istediği kadar şikayet etsin ortada bir ceset yok ki ,güçlü bir delilde yok kimse tarık'ı suçlayamaz bu selim'i öldürmüş diye.Gidip önce emel'i öldürüyor bide yarım kalan işini tamamlayıp selim'i öldürüyor.Saçmalığa bak.

2)Final niye böyle sanki selahattin ile rüya'nın sevgili olması dizinin en büyük oyunuymuş gibi gösterildi.Sevgiliyse sevgili ne olmuş yani adam polis görevini yapıyor sonuçta.Öyle bir gösterdiler ki sanki bütün bu cinayetler selahattin'in oyunuymuş gibi falan.

3)Rüya'nın nasıl bir ilişkisi,kafa yapısı var anlamadım.Hem selahattin ile takılayım arada hemde taner'le arada evcilik oynayalım bu mu yani?Bide taner biliyor ses çıkarmıyor bu sevgili olayına sanki normalmiş gibi ,bunu da kafam almadı.

4)Sonunu ucu açık bittiğini söyleyen arkadaşlar nasıl ucu açık atıyor anlamadım ben?Herkes öldü işte.Kafadan kontak tarık'ta hapislerde veya hastanelerde çürüyecek artık.

abi madem aklınıza selahattin ile rüyayı sevgili yapmak geldi hikayeyi kursanıza emel rüya'ya anlatsın selim'i rüya selahattin ile plan yapıp selim'i ve emel'i öldürüp bunların üzerine bıraksın. sonuçta adam da cinayetçi rahat rahat hallederdi. biz de sonda anlayalım ki aslında adamlar masummuş. şu kurguyu yapmak çok zor değildi. rüya ve selahattin ilişkisinin şu anlık gereksizliğine ben de katılıyorum.

Vay be boyle bitseydi efsane olurdu dizi ama. Yine aslinda son 10 dakikalik isi vardi. Selahattin eve girecekti. Ruya ile konusacakti aralarindaki diyalogdan anlicaktik aslinda herseyi bunlarin planladigini. Dizi iyiydi ama cok iyi degildi. 10/7.5 alir en fazla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• BlackLead kullanıcısına yanıt

Cinayetler zaten Selahattin'in oyunuydu. Arabada dururken Rüya'yı Taner'le konuşurken gördü. Destek çağırıp orada çok rahat yakalayabilirdi Taner'i. Ama o onun yerine annesinin babasının yanına gitmesini izin verdi, sonra da oraya Yusuf'u gönderdi ve Yusuf'a da "bunlar tehlikeli indir onları" gibi bir şey söyledi. Yani amacı zaten hepsinin ölmesiydi.

Ama planları tam olarak tutmadı. Cevdet ölmedi. Son sahnede Selahattin'in arabaki mimiklerine dikkat edersen onun ölmemesinden çok rahatsızdı. Yusuf da bütün bu olanları anladı işte, şimdi Selahattin'e karşı ne yapacak, Cevdet intikam almaya çalışacak mı gibi sorular havada kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0BE_24

Cinayetler zaten Selahattin'in oyunuydu. Arabada dururken Rüya'yı Taner'le konuşurken gördü. Destek çağırıp orada çok rahat yakalayabilirdi Taner'i. Ama o onun yerine annesinin babasının yanına gitmesini izin verdi, sonra da oraya Yusuf'u gönderdi ve Yusuf'a da "bunlar tehlikeli indir onları" gibi bir şey söyledi. Yani amacı zaten hepsinin ölmesiydi.

Ama planları tam olarak tutmadı. Cevdet ölmedi. Son sahnede Selahattin'in arabaki mimiklerine dikkat edersen onun ölmemesinden çok rahatsızdı. Yusuf da bütün bu olanları anladı işte, şimdi Selahattin'e karşı ne yapacak, Cevdet intikam almaya çalışacak mı gibi sorular havada kaldı

o zaman selahattin biraz akılsızmış.Ne yani yusuf gidip durduk yere taner'i,anasını,babasını mı öldürecekti ne diye
    ?Bu arada blutv'nin şöyle bir tweet'i de var 2.sezon gelmeyecek dediğine göre.

MASUM - Haluk Bilginer & Ali Atay - BluTV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 20 Şubat 2017; 1:21:33 >

Durduk yere diye düşünmemek lazım, sonuçta Taner 2 kişiyi öldürdü. Hapishaneye girmemek için Yusuf'u da öldürürdü. Selahattin de bunu gayet iyi biliyordu. E Yusuf da kendini koruyacağından o da Taner'e sıkacaktı kurşunu. Ailesi de hiçbir şey olmamış gibi Yusuf'u bırakacak değildi. Yani kurguda tabii biraz hatalar var ama en mantıklı seçenek bu bana göre.

2. sezonun gelmeyecek olması kötü olmuş, ama zaten gelemezdi çünkü Haluk Bilginer falan bölüm başına 50 bin alıyordur tek başına. E daha tonla masraf var. Herhalde uzun süre yüksek bütçeli yapım göremeyiz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0BE_24 -- 20 Şubat 2017; 1:26:19 >
  • quote:

Durduk yere diye düşünmemek lazım, sonuçta Taner 2 kişiyi öldürdü. Hapishaneye girmemek için Yusuf'u da öldürürdü. Selahattin de bunu gayet iyi biliyordu. E Yusuf da kendini koruyacağından o da Taner'e sıkacaktı kurşunu. Ailesi de hiçbir şey olmamış gibi Yusuf'u bırakacak değildi. Yani kurguda tabii biraz hatalar var ama en mantıklı seçenek bu bana göre.

2. sezonun gelmeyecek olması kötü olmuş, ama zaten gelemezdi çünkü Haluk Bilginer falan bölüm başına 50 bin alıyordur tek başına. E daha tonla masraf var. Herhalde uzun süre yüksek bütçeli yapım göremeyiz gibi.

bakalım şimdi sahipli dizisi var kadro bunun gibi değil tabi ama hikayesi ve atmosferi güzelse neden izlenmesin :) adamlar güzel bir giriş yaptılar bakalım devamı da gelecek mi?Türkiyenin yerli netflix'i olmaları işten bile değil böyle kaliteli yapımlar geldiği sürece.Tabi bizlere de iş düşüyor.Kimse abone olmazsa herkes korsandan işini hallederse olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 20 Şubat 2017; 1:30:1 >

İnşallah güzel olacak, en güzel yanı sansürsüz olması. Uzun yıllar sonra sansürsüz diye izlemeyi ne kadar özlemişim onu fark ettim bu yapımda. Ben destek olmaya devam ederim, Sahipli de bu kadar olmasa da belli bir kaliteyi koruyacaktır diye düşünüyorum.

En son poyraz karayelin buraya geçme ihtimali vardı ben izlemiyorum ama geçerse bu kadar popüler iken mantıklı bir hamle olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0BE_24 -- 20 Şubat 2017; 1:41:51 >
  • quote:

İnşallah güzel olacak, en güzel yanı sansürsüz olması. Uzun yıllar sonra sansürsüz diye izlemeyi ne kadar özlemişim onu fark ettim bu yapımda. Ben destek olmaya devam ederim, Sahipli de bu kadar olmasa da belli bir kaliteyi koruyacaktır diye düşünüyorum.

evet olabilir.Hatta behzatç veya leyla ile mecnun hamlesi de baya mantıklı olabilir.Bide bir kaç ay sonra netflix'e dizi olarak masum'u satarlarsa bu da blutv adına mantıklı bir hamle olabilir.Tabi biraz daha büyüyüp netflix'in blutv'yi direk satın alması olarak da son bulabilir bilemeyiz :)
  • Diziye başladım 3.bölümdeyim. böyle dizileri özlemişim ya. Rtük prangası olmadan mükemmel işler koyuyorlar ortaya. Böyle yapımlara destek olmalıyız. Maddi durumu yerinde olan arkadaşlar lütfen 10 lirayı çok görmesin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizinin sonu beklentimin altında sona erdi. bütün dizi biraz klişe biraz da yavan bir olaya bağlandı. bu izleyiciyi ters köşe yapmak için yapılan bir şey olabilir fakat sönük kaldığını düşünüyorum. yine de olayları iyi bir noktaya bağlamayı başardılar gibi. daha iyi olabilirdi yine de.

Dizide bunun dışında hoşuma gitmeyen bir başka şey aldatma olaylarının çok normal karşılanması. Emel Tarık'ı aldatmış, yeni sevgili bulmuş, Taner'e anlatıyor fakat Emelin aldatması çok normalmiş gibi karşılanıyor ve suç bi anda Selim'in ortadan yok olmasına bağlanıyor. Yani Tarık'a.

Bunun dışında dizinin başında söylediğim gibi Ali Atay'a pek alışamadım. Bi'ara ormanda ''Hooop" falan diye bağırınca aklım başka yere gitti.

Bunların dışında dizi yerli dizilere göre kesinlikle bir adım önde. Bu sektörde yapılan başarılı bir adım. Kaliteli, tadında bırakılan, oyunculukların izlenmeye değer olduğu (özellikle Haluk Bilginer ve Nur Sürer arasındaki diyaloglar,Okan Yalabık'ın performansı) bir yapım. Umarım bu alanda yapılacak olan dizilere iyi bir örnek olurlar. Bu tür izlemekten zevk aldığımız başarılı yapımlar ortaya çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• diziyi indirecek yer bilen söylesin
  • bitirdim ama sevmdim, etkilemedi
  • Dizi güzeldi eyvallah sansür falan yok süresi mis gibi de hani bölüm sayısı daha fazla olsaydı bile tekrar oturup izlenecek bir dizi değil. Dizinin kendini tekrar izlettirecek bir olayı yok. Benim gibi düşünmeyenlere de saygım var tabi.
  • Behzat gelirse efsane olur

• quote:

Orijinalden alıntı: -Sabertooth-

Behzat gelirse efsane olur

hele bir eski bölümlerde gelse de izlesek yaa.Ayrıca behzat ç şuan adı efsane dizisinde oynuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 21 Şubat 2017; 18:57:46 >
  • Behzatı unutun şimdilik uzun zaman sonra ilk kez erdal reyizin dizisi tuttu. Kendi de aynı anda iki diziyi etik bulmaz bence

• quote:

Orijinalden alıntı: inexo

Behzatı unutun şimdilik uzun zaman sonra ilk kez erdal reyizin dizisi tuttu. Kendi de aynı anda iki diziyi etik bulmaz bence

adı efsane tuttu mu ya?Geçen gün denk geldim bir izleyeyim dedim.Gene bir kaç ergen liseli tipi koymuşlar bide hikayeye aşk hikayesi koymuşlar.Yani tam bir klasik vasat türk dizisi gibi gözüküyordu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: inexo

Behzatı unutun şimdilik uzun zaman sonra ilk kez erdal reyizin dizisi tuttu. Kendi de aynı anda iki diziyi etik bulmaz bence

adı efsane tuttu mu ya?Geçen gün denk geldim bir izleyeyim dedim.Gene bir kaç ergen liseli tipi koymuşlar bide hikayeye aşk hikayesi koymuşlar.Yani tam bir klasik vasat türk dizisi gibi gözüküyordu?

Tamam işte, tutması için bütün şartları yerine getirmiş, daha ne

Niye tuttuğunu yazmışsın

İlk 3te bitiriyor survivor saymazsak ilk 2de

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Dizi isminden karakterlerden birisinin "MASUM" olduğunu biliyoruz. Ortada kesin olarak işlenmiş bir cinayet var. Oluşturulan ilk algı Tarık karakterinin Selim'i öldürmesi ve abisi Taner'in cesedi ormana gömmesi. Fakat bu gergin hava ve gizemle sonucun buna bağlanması çok sıradanlaşır.

Ayrıca Yusuf bağlayıcı karakter. Ailesinin bu kadar detaylandırılmasına gerek yoktu. Bu kadar detay başka bir yere bağlanacaktır. Muhtemelen kızı ile gelişecek bir olay bizleri bekliyor.

Taner'in ise sadece cesedi gömdüğü için bu kadar kaçması saçma olur. Sonuçta Tarık cinayeti işlemişse bu kadar rahat ortalıkta dolaşmaz. Ayrıca Taner'in karısı da gereksiz detaylandırıldı. Daha doğrusu gereksiz değil fakat gelecek için detaylandırıldı. Taner'in karısı, Yusuf, Selahattin (Mehmet Özgür) ve Cevdet arasında farklı bir olay örgüsü 5 ve 6. bölümlerde işlenecektir.

Tarık'ın rahatsızlığı doğrultusunda geçmişi çarptırılmış. Fakat bir olay ona bu geçmişi hatırlatacak. Nermin'in (Nur Sürer) kaygısı da buydu. Yusuf eve alınınca çok tedirgin olmuştu.

Ve ortalıkta Emel yok ne öldüğü ile ilgili bir ayrıntı ne de yaşadığı ile ilgili bir ayrıntı bulunmamakta. Ki düşünceme göre kendisi ölmedi. Onu Cevdet saklıyor.

Düşüncem ise şu, Tarık görgü tanığı. Taner katil. Cevdet koruma iç güdüsüne sahip baba, Emel'i saklıyor. Selim öldürüldü. Taner geçmişte işlediği bir diğer cinayetle beraber vicdan azabı çekiyor. Bu yüzden Yusuf'la iletişime geçecektir.

Bunun haricinde absürt ve ücra fakat çarpıcı olabilecek final senaryosu vardır. Bağlamak zor olabilir fakat karakter detaylandırılmaları çok yapıldı. Bu yüzden yine de olabilir. Yusuf'a hastalık verilip Taner karakterini Yusuf'a yüklenmiş halde bulabiliriz. Eve girebilen bir Taner karakteri ? Geçmişte yaşanan bir cinayet fakat vicdan yapan bir Yusuf karakteri ? Video sonuna eklenmiş cenaze ?

Çok fazla detay verildi, umarım bu detayları boşuna harcamazlar.

5-6. bölümde aydınlanamayacağımıza inanıyorum. Oldukça kaliteli bir yapım. Gönül isterdi ki Mehmet Özgür daha ön planda olsun.

Yalnız 3. paragrafta nokta atışı atmışım

Tarık ve Taner kısmında da büyük ölçüde tahmin etmiştim de gönlüm istiyordu ki farklı bir final olsun.

5 ve 6. bölümleri izledikten sonra Rüya ve Selahattin'in arasındaki ilişkiyi anlamıştım da. Yazmamıştım.

Final için çok beklentiye girmiştim. Genel olarak güzel bir seriydi, biraz daha spekülatif bitebilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 22 Şubat 2017; 14:22:50 >

• bu insanları acilen yabancı dizilerle veya ne bileyim netflix'le falan tanıştırmamız lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.