Şimdi Ara

Mat 2 - mat 1 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba içime bir kurt düştü ve sormak istedim mat 1 soru bankalarım bittiği için pek mat 2 ye başlamıştım bayadan beride mat 2 çalışıyorum türevin geometrik yorumundayım apotemi de ama mat 1 hiç çalışmıyorum neredeyse denemelerim 20-21 civarında burada takılma sebebi ise geometri o yüzden hep geometri - mat 2 kasıyorum ama kafam kümelerdir fonksiyondur sayılardır o ygs kısmında kaldı ne yapmalıyım ?

Mat 2 netlerim 25 civarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mat1den deneme çözebilirsin.

Sorunun olan konuları teknofemden veya hocalara geldikten tekrar etmeyi deneyebilirsin,küme,fonksiyon,mutlak değer gibi teknofem daha düzenli anlatıyor,tavsiye ederim.(Durdurup çözmeni tavsiye ederim,video hızını da x1.5 yapman iyi olur.)

Problemden ve geometriden eksiğin fazladır büyük ihtimal,problem fasikülü alabilirsin,yüzdeyüz ösym tadında ve apotemi tavsiye edebilirim.

Geometri her gün 1-2 saatte olsa baktığın sürece zamanla netlerin artar.

Mat1de soru bankası bende çözmüyorum kasımdan beri 23-25 netteyken bırakmıştım,şuan 27-30 net geliyor problem ve geometri yapabilmeye başladığımdan dolayı,normal konulardan da unutmaya başladığım oluyor...(en azından pratiği kaybetmeye başlıyorum,deneme çözmeyince.)

Mat1den sadece karekök çözmüştüm,adam akıllı da bitirmedim.Son testler vs tekrar ederim amacıyla boş bıraktım umarım bir ara dönücem -,-

• ocodale10 O kullanıcısına yanıt
    Yardımcı olduğun için teşekkür ederim aynı dediğin gibi problemler ve geometri sıkıntılı olan geometri çözmeye başladım artık her gün düzenli çözmeye gayret ediyorum ama problemler sanki öyle birşeyler çalışsam bile sınavda yapamazmışım gibi de geliyor ve bu beni mat 1 den soğutup mat 2 çalışmaya yeltendiriyor keza da öyle netlerdende anlaşılıyordur.

Ekimde problemler adına apotemi var geçen sene çok zor geldiği için bırakmıştım ayriyettem ygs karekök te problemler boş çözmeliyim ?

Bugün mat denemesi aldık çapın artık mat 1 adına o deneme ve problem götürmeyi düşünüyorum geri kalan sürede mat 2.

• RiigorM R kullanıcısına yanıt
    Karekök ygsnin problemleri pek iyi değil,başka kitap yoksa çözmeyi deneyebilirsin,sana kalmış.

Bence apotemi problemleri de uzun sürede çöz,her gün 1 saat,1.5 saat süre ayırmayı deneyebilirsin.Geometride uğraştıkça oluyor,zamanla çözüm yolları da görülmeye başlıyorda,sabırlı olmak lazım.Problemlerde pek iyi değilim fakat geometri yapabilmeye başladığımda problemler de yapabilmeye başlamıştım,soruya yaklaşma tarzları biraz benzer olabilir,her veriyi kullanmak,gereksiz verinin olmaması gibi.Bir yerde okumuştum "problemler çözülmesi için yazılıyor" yani birazda çözmek amacıyla yaklaşmak gerekebilir,önyargılı olup,problemleri yapamam demektense,geometride aynı.(Baya psikolojik etkileri de var kısaca)
    Geometride tüm konular birbirine bağlı,ilk başta analitik hariç konu anlamında kolay-orta bir kitaptan bitirdikten sonra tekrar başa dönüp daha zor bir kitapdan çözmeye başlamanı tavsiye edebilirim.2.çözüşte daha rahat oluyor.

Kolay gelsin hocam,geometride başlarda yapamadıkça zordur,sıkıcıdır,belli bir süreden sonra genelde zevklidir,çözdükçe çözesin gelir :) (En azından bende öyle oldu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocodale10 -- 5 Şubat 2018; 10:47:44 >

• ocodale10 O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim benzerlikte yim üçgenler de aslında dershane de çemberlerdeydik ama bıraktım dershaneyi bu sayede geometriyi baştan ama sağlam bir şekilde başladım aksatmadan çözüyorum.

Bir sorum daha var dostum problemleri bir yerden dinleyip yani kısa bir tekrar gibi yaptıktan sonra apotemiye geçmek daha mı iyi olur yoksa direk başlamalımıyım mat denemesi aldım ama şimidide problemlere hakettiğini değeri vermediğim için çözesim gelmiyor

Problemlerde eksik hissediyorsan tercih ettiğin bir yerden video vs soruları çözerek izleyebilirsin.(1.5x hız tavsiyem)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocodale10 -- 8 Şubat 2018; 20:29:9 >
  • Hocam mat-2 türeve kadar kaç ayda geldiniz ? Mat2 25 net yapmak çok zor mu ? Nasıl çalıştınız ? Ne kadar sürede mat2 de bu seviyeye geldiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLordMan -- 8 Şubat 2018; 20:52:37 >
  • TheLordMan kullanıcısına yanıt
    Dostum lys karekök ve 345 çözüyorum İntegral kaldı bir tek aöa geometri olmayınca bu netlerde tıkandım işte çat pat 1-2 geliyor onuda yükseltmek için geometri çalışıyorum bu aralar umarım yükselir .

Konuları hg den dinleyebilirsin ben bazı konuları behzattan dinledim daha eksik hissettiklerimi daha doğrusu

Anladım hocam. Ne kadar zamanda türeve kadar geldiniz hocam onu merak ettim ? Dedikleri gibi mat2 3-4 ay sürüyor mu? Geometriniz hiç mi yok ?
    Hocam evet sürdü o kadar ama tabiki yanında diğer derslerle beraber sadece yatıp kalkıp mat 2 çalışırsan daha kısa sürede bitebilir ama tavsiyem yayıp anlayarak bitir

Geometri dediğin gibi az var bazen 4 net oluyor bazen hiç sağlama almak için tekrardan başladım sayılır çokgenlere geçicem. Tavsiyen var mı geometri olur problemler olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.