öğretmen olmak için uygun özelliklere sahipsen neden olmasın ki? herkes atanmaktan bahsetmiş ama özel sektörde de çok iyi kazanan öğretmenler var mesela bizim dershanede çalışan biyoloji hocamız devlette çalışan arkadaşlarına enayi diyordu, sonra arkadaşım lisedeki mat hocamızdan özel ders almak istemişti kadın 2 yıl boyunca doluyum ben demişti, dayımın eşi de ingilizce öğretmeni ve 1k'ya özel ders veriyormuş aslında çok fazla talep var. bu çok kazanan öğretmenlerin ortak özelliğiyse etkileyici insanlar olmasıydı hani okulda saygı duyduğumuz, sohbeti güzel dersi iyi anlatan disiplinli hocalar olur ya onlardan. tabii bunlar hayal mi satmak oluyor bilmiyorum öğretmen olmadığım için ama çevremden gözlemlerim bu yönde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ada Lovelace -- 10 Eylül 2024; 12:43:53 > |
mat öğretmenliği (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Biyoloji hocanın kuyruk acısına koptum kgkskfkakfkakfk. Saint joseph tarzı fransız liseleri, robert koleji, özel türk ve amerikan kolejleri gibi harbi özel okullar hariç herhangi bir dershane veya özel kurumdaki öğretmen şuan 30'dan fazla almıyor. Bak o da en iyi alan ha %98 asgari ücret.
bir de hocanın kuyruk acısı şurdan belli ki bazı hocalar ingilizce ders anlatabilmelerine, iyi üni mezunu olmalarına rağmen devlette kalıyor oysa ki üstte bahsettiğim kolejler onlara gerçekten çok yüksek ücretler ödüyor. Bunun da sebebi şuanda devlette öğretmenliğin en kolay memurluklardan olması :) hele müdürle kafan uyuyorsa yaşadın 3 gün full 1 gün yarım 1 gün hiç gelmediğin bir ders programı bile ayarlatabilirsin sürekli tatil de cabası. Tabi işte bunlar eskidendi şuan atanmak bile imkansız.
O dediklerin doğru özel ders ücretleri çok tatmin edici.. Ama işte artık atanmak ve iyi okulda kendini geliştirmek de çok zor unutma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Egitim egitim fak mezunlarinin degil meb tarafindan yeterliligi onaylanan herkesin isidir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu sebeplerden egitim tamamen ozellessin diyorum
ctis yaz.
-
Gerçek Infernix noktalama kullanmazdı.
Bende inanmiyorum gercek infernix full makara yapardi bu kisi o kisi degil
Sence 3 aylık kurs benzeri bir şeyle oluyor mu o yeterlilik?
İşte eğitimin o kadar bittiğinin kanıtı ki bu durumu normal görüyorsunuz. Gıda mühendisleri falan sınıf öğretmenliği yapıyor bu ülkede :D
Bu ülkede eğitim düzelsin, iyileşsin diyorsak yapılması gereken başlıca şey bu formasyon olayını kaldırmak. Eğitim fakültesi sana öğretmeyi öğretir, öğretirken sevdirmeyi. Eğitim fakültesi harici bir fakültenin de eğitimle işi yoktur.
Tam tersi formasyon yayginlastirilmali daha fazla bölüm hak kazanmali
Sence demissiniz ama yetkili olan MEB bizlerin sözü önenli değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X