Şimdi Ara

Matematiğe geçeyim mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Matematiğe geçeyim mi?

(En Son Oy Tarihi: 15.12.2024)
Giriş
  • 18 aralık'ta geçiş başvurusunun son günü.

Uzun bir düşünme araştırma sürecinden sonra bilim insanı olmaya karar verdim, maddi kaygım yok, zaten sofeng (faang'da bile) olarak çalışsam kazanacağım para hayatımda önemli değişiklikler yaratmayacak, bana sınıf atlatmayacak. Computer visiona yoğunlaşacağım. CTIS'ın amacı kesinlikle bu değil ama yine de mümkün. 3.9 gpa, müfredata ek alınan dersler, self-study ile iyi yerlerden kabul alınabilir. CTIS'ten çıkma akademisyen pek yok. Geçmiş birincilere sordum 2024 birincisi hariç master/doktora yapmayı düşünmediklerini direkt sektöre girmek isteklerini söylediler bu sebeple istediğim profile uygun insanlar yok.

3. sınıf ve sonrası ctis'te rahat. Ben de bunu avatanja çevirip kendi kendime çalışayım dedim. Zaten dersi derste öğrenebilen biri değilim. Oturup kitaptan kendim çalışmam gerek. Hocanın anlattığından hiçbir şey anlamıyorum ama kitaptan veya lecture notlarından bakınca hemen mevzuyu kavrıyorum.

Fakat matematik bu iş için daha uygun gibi geliyor. Bu sefer self-study mevzusuna ayıracak vaktim olmayacak, bölüm çok zorlayacak. İspatla, teoremle falan uğraşmam gerecek. Fakat phd ve akademi için çok daha uygun bir bölüm. Ve matematiğe ciddi bir yeteneğim var. computer visionda da teorik kısmından ziyade applied tarafı daha çok ilgimi çekiyor. Salt teori ile uğraşmak istemiyorum.

Bu durumda hangisi mantıklı?

• geç

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt

ortalama yapabilir miyim ki?

ctis 3.9+ mı yoksa matematik 3.5 mu daha avantajlı başvurularda?

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

matematik niye 3.5 oluyo onu da 3.9 yap

çok zor bölüm ya yapamazsam?

hedefin 3.9 falan olursa o olmaz 3.7 olur hedefin 3.5 olursa o olmadığı durumda 3 falan olacak.

3 olursa ortada kalırım.

ctis'ten en azından software engineer olarak çalışırım akademi olmazsa bile.

riskli gibi geliyor matematik. tkr hocam dediydi mata geç die.

bir de bizim bölüme derece ile girenler bile avel, rekabet ortamı yok. mobil oyun yapıp parayı kırcam diye dolanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 12 Aralık 2024; 19:37:1 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lise sonda açığa geçsem mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaten kabul almayacaksın. Muhtemelen ODTÜ ME, Gazi Tıp ve Sabancı geçiş başvurunden da red yedin.

• ne alakası var?

2024 birincisi boston university'de cs phd'si yapıyor, nus'tan da kabul aldı. Benim gibi müfredata ek math dersleri almayı da düşünmemiş. Benim CV daha parlak olacak.

sabancı'yı kazanamadım, diğerlerine istesem geçerdim.

CTIS kal o zaman.

• ne kadar uzuyo okul

• yaz okulu alırsam uzamıyor. ctis'ten devam etsem de üstten ders alcam zaten.

• geç desek geçecen sanki

• Sizin okulun matematiğinde durumlar nasıl? GPA'ler flan ne durumda yani? Çok zorluyor mu okul? Bitirenler nerelere geliyor? Okuyanlarla bir konuş istersen.

Matematiğe geçebilirsin aslında. Software Engineer olarak niye çalışamayacaksın Matematiğe geçince onu anlamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.