Şimdi Ara

Matematik bölümü mezunları yazılıma yönelebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• niş alanlar hariç yazılımla matematiğin çok bir alakası yok. ekstra çaba sarf edersen kendi kendine öğrenirsin.

• Bilmediğimden soruyorum hocam bilginiz var mı matematik bölümü mezunları genelde nerelerde çalışıyor

• dertlibirisi D kullanıcısına yanıt

öğretmenlik yapanlar hariç benim gözlemlediğim finans sektörü falan.

• Evet.

• Biraz alakasız olacak ama gıda mühendisliği mi matematik bölümü mü sizce

Boş mezun olmam diyorsan matematik. ama üni de önemli tabii.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Veri analizi yapabileceğini duydum doğru mudur hocam

• Hocam yazılımdan kastınız programcılıksa dediğiniz bir bakıma doğru olabilir ancak bilgisayar bilimleri / mühendisliğinde matematik yoğun olarak kullanılıyor diye biliyorum. Mesela bildiklerimden Yapay Zeka, Oyun Sektörü ve Akademik Bilgisayar Bilimleri konularında iyi bir matematik bilginiz olması lazım diye biliyorum.

Soruya gelecek olursak, YouTube'da Matematik mezunu olup yazılıma yönelenleri gördüm diye hatırlıyorum. Ancak çevremden gözlemlediklerime dayanarak yazılım sektöründe üniversite / bölümden çok bilgi ve tecrübe konuşur bence. Siz yine de iyice bir araştırın.

• bir sanayi şehrinde düşünüyorum hocam öyle diyeyim matematik bölümü yazılımdan dolayı ilgimi çekiyor ama diğer taraftan da mühendislik diploması olayı var

• Sağ olun hocam

• Teorik CS'te varmış ama onun da pratikte çok karşılığı yok, üniversitede makale yazar durursun anca. Zaten o tip şeylerle çok uçuk akademik geçmişi olan kişiler ilgileniyor ama para da etmiyor.

Yazılım mühendisliğinde de matematik çok önemli değil. Sektördeki kalifiye adamlar böyle diyor.

Yaparsın. Yazılım dediğin şey kendi emeğin olacak en sonucunda. Bu yüzde yazılım biraz daha üniversiteden alınan eğitime değil de kişisel başarıya göre skalanıyor. Ha tabi yazılıma yönelirken karşında pc mühendisleri olacağını da unutma. Onlar işverenlere benim bu alanda diplomam var diyecekler ne de olsa.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben daha 1den bile yazılımla matematiğin birçok ortak noktasını gördüm, gittiğim kısa süreli eğitimlerde de matematik geçiyordu (bilgisayarlı görü), sektörde ne kadar kullanılıyor bilmiyorum, matematik bölümünün yazılımla ne kadar ilgisi var onu da bilmiyorum ama cidden csnin temeli matematik onu anladım, ikisini birleştirince logic Gates de yaparsın computer vision da diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 7 Aralık 2023; 0:39:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ODTÜ matematik mezunlarının üçte biri yazılım alanında çalışıyor deniyordu biz okurken, 20 sene önce.
    Oran baya yüksek.

Ama C programlama dersi vardı matematik bölümünde. Tabi çok temel düzeyde kalıyordu. İngilizce de mecburen iyi olduğu için ODTÜ'de, isteyen yazılım geliştirme konusunda ilerliyordu.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

hocam para yazılımda mı sizce

• En büyük para her zaman ticarettedir hocam, dünyanın değişmeyen kuralı.

Yazılım alanından kaçtım ben çünkü hayalim olmasına rağmen aşırı zaman alan bir iş olduğunu öğrendim ve azıcık aşım ağrısız başım mottosuyla yaşamaya çalıştığım için bana uymaz dedim bu işler.

Öncelikle uzmanlaşmak yıllar alıyor sonra da çalışmak, kod yazmak yüzlerce binlerce sayfa. Sıkıcı, ama para var ticaret kadar olmasa da.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

şu an ne yapıyorsunuz? odtü makineden sonra almanya'da yüksek lisans yapmıştınız galiba, yazılım alanında çalışıyorsunuz diye biliyorum.

ben daha yolun başındayım hazırlığı yeni geçtim, oyun geliştirme alanından gidip ileride kendi işimi yapma hevesim var ama zaman neyi gösterir bilmiyorum

• ODTÜ matematik hocam makina değildi bölüm

Yl iktisat alanında, çok farklı bir alan. Yazılım alanından uzaklaştım, sadece yazılım geliştirici sertifikası aldım bir iş için. Çekiyor beni yine ama kaçıyorum o alandan.

Almanya'da değil Adana'da yl  

Almanya'dan çok bahsediyoruz çünkü kaynım orda yaşıyor, arkadaşlar da var oraya yerleşen. Ben yurt dışında yaşamak istemiyorum zaten.

• Mühendislik sıfatı dışarıdan kazanılmıyor. Amaç programcı olmaksa bunu lise mezunları da yapıyor. Ama yazılım mühendisi olmak istiyorsanız mühendislik mezunu olmanız şart. İşverenler mühendis çalıştırdığı için devletten teşvik alır ve bazı projelerde mühendis şartı olduğundan diplomanız yoksa projede yer alamazsınız. O yüzden iş ararken problem yaşayabilirsiniz. Ülkemiz için durum bu şekilde 4-5 sene sonra ne olur bilmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.