Şimdi Ara

Matematik okuyup ekonomiye kaymak vs Direkt Ekonomi okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Aslında soruyu birazda matematikçilerin özel sektördeki eğilimlerini merak ederek sordum hocam yani böyle bir yönelim içinde olursam finans, yazılım vs bu tarz iş alanlarında nasıl avantajım dezavantajım olur

• quote:

Orijinalden alıntı: YaralıPanda

Hocam konu ile ilgili bilgim yok
    Sadece geçmiş ile gününüzde fark var ona dikkat edin.
    Benim amcam da mat okudu ve bankada çalışıyor ama şu an aynı şekilde mat okuyup bankada çalışılabilir mi bir soru işareti

Arada temiz 20+ sene var.

gitme potansiyelim olan üniversitelerden mezunlar buldum zaten iş ilanlarında da bütün bankalar matematik mezununu da işe katıyor

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Kar miktarı arttı ama kar oranları enflasyon altında sermayeleri eriyor.

• Ekonomiye kaymak için matematik okumana gerek yok damat olman yeterli
  • Ekonomi okuyup matematik ile yan dal vs. yapan kişinin iktisat alt yapısı daha sağlam olur bence mat okuyup ekonomiye kaymaktansa. ( QNB Finansbank Başekonomisti Erkin Işık mat lisans econ yüksek lisanstı sanırım dediğiniz şekilde kaymalar da oluyor görüldüğü gibi ama gereksiz mat dersleriyle uğraşmaktansa komple econ alıp gerekli mat dersleriyle desteklemek daha mantıklı gözüküyor )

Ayrıca iktisat eğitimi bayağı teoriktir. Genel bankacılık ile alakalı pozisyonlar için o kadar da önemli olacağını sanmam. ( Belki Treasury ( Hazine ) kısmında bir ağırlık olabilir. )

Merkez Bankası, IMF, World Bank gibi saf iktisadi işlerde ön plana çıkarır. Akademik kariyer için de ekonomi bölümü iyidir diğer bölümlere vs. kıyasla bunda da böyle bir altyapı öne çıkartabilir.

Teşekkür ederim hocam kapsamlı yorumunuz için aslında matematiğin özel sektördeki bu alanlarla olan bağlantıları hakkında bilgi edinmek istiyorum internet üzerinden genelde bana kalırsa normalden fazla bir övgü oluyor ancak matematik gibi zor bir bölümden sonra hayal kırıklığı yaşamak istemez herhalde kimse bundan dolayı ekonomi, yazılım gibi alanlara matematik mezunları ne kadar kayabilir bunun hakkında araştırma yapıyorum benim en büyük motivasyonum ise bu alanların tamamına ilgi duymam hem yazılım hem ekonomi boyutu hatta akademik boyutu bile beni cezbediyor bundan dolayı okurken de kendimi bir alana yöneltebileceğimi düşünüyorum ancak yine de öncesinde bilgi sahibi olmak gerekir diye düşündüm tekrar teşekkürler yorumunuz için.

• Hocam matematik bu alanlara altyapı sağlıyor ama matematik okuyan kişilerden duyduğum kadarıyla internetten okuduğum kadarıyla dersleri çok yoğun ve kafa yoran cinsten oluyor bazı sınavlar sayfalarca semboller vs. sayı yok biraz soyut yani. Bunlardan yazılıma ve econa ne kadar vakit ayrılabilir bölümle beraber yürür mü bunlar biraz düşünülmesi gereken şeyler. Yoksa matematikten her şeye kayılır zaten günümüz dünyasında hard mühendislik hariç çoğu iş işte öğreniliyor ya da kendi çabanla bu yüzden kaymalar doğal.

• ( Machine Learning, Data Science, Quantitive Analysis ( Algorithmic Trade) ) gibi konularda da matematik bölümü iyi bir temel sağlar bu konuların üzerine de uzmanlaşılabilir. Hem daha teknik işlerdir.

teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için peki İstanbul Üniversitesi ya da İstinye Üniversitesi hakkında bilginiz var mı? İstanbul daha köklü bir okul ancak istinyenin seçmeli ders olanakları fazla ama kalite farkı da var okullar arasında bu okullar hakkında bir fikriniz var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: chamaYKS

teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için peki İstanbul Üniversitesi ya da İstinye Üniversitesi hakkında bilginiz var mı? İstanbul daha köklü bir okul ancak istinyenin seçmeli ders olanakları fazla ama kalite farkı da var okullar arasında bu okullar hakkında bir fikriniz var mı acaba?

Bankalarda vs. eskiden kalma bir sürü istanbul üni mezunu bulunabilir mezun ağı iyidir top okullar kadar olmasa da. Diğer üniversite bu alanda pek ciddiye alınacak bir yer değil bence :)

İstanbul üniversitesinden mezun çok kişiyle irtibat kurma şansım oldu benimde çok iyi pozisyonlardaydı bir çoğu yüksek lisans yapanlarda genelde iyi yerlerde yüksek lisans yapıyordu ancak kafamda şöyle iki soru var birincisi matematik mezunları yüksek lisans konusunda önü açık mı yani mesela itüde bilgisayar mühendisliği yüksek lisansı şartlarında matematik mezunu yok ancak odtüde var hani üniversitelerde matematik bölümü yüksek lisans yapmak için geçerli oluyor mu birde asıl sanırım en problem olan kısım matematik çalışırken bunlara ne kadar vakit ayırabileceğim

• Iyi mat temeli her turlu avantaj, econun teori kisminda matin iyiyse büyük avantaj saglarsin ama mat okurken zamanin kalir mi o okudugun okula bagli. Atiyorum esnek olmayan mufredatli bi okulda aldigin lineer prob stat discrete ve devamlari disindaki neredeyse her ders bosa olucak, bunlarla ugrasirken eger yol göstericin yoksa ne bu dediginiz alanlara bakmaya zamaniniz kalir ne de bu alanlara yonelmeye başlarsınız. Tabi ben uzerine econ masteri yaparim 2 yılım var diyorsanız ne ala, o durumda saglam bir çıktıyla girersiniz sektore

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Peki hocam bu son sorum konunun bağlamından kopuk olacak biraz ancak siz yerimde olsanız matematiği seven birisi olarak sıralamanıza uygun ortalama bir üniversitede matematik mi okurdunuz yoksa tekrar hazırlanıp ekonomi ya da yazılım için mi çalışırdınız merak ediyorum

• Koç veya bikent gelmiyorsa mat okumam, baska yere kaymaya calissan da kaymasi zorlar çünkü pek esnek olmuyorlar. Econa kasardim 1 sene sonra girip

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam baktığım bir iki üni fena üniler olmasa da ders programları pek eğilip bükülmeye meyilli değil gibi sonuçlar geldiğinde net karar vermek daha doğru olur sanırım artık bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chamaYKS -- 30 Haziran 2022; 23:14:29 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.