Şimdi Ara

Matematik sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar x^2+2y^2=2 eliğsinin 2x+y-10=0 doğrusuna en yakın noktasının apsisi nedir?

bu tarz soruları nasıl çözüyorsunuz arkadaşlar. mesela bir fonk. ile bir parabolün en yakın noktasının apsisi felan sorunca hangi formulü uyguluyorsunuz

• (-4,1) noktası mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...!...

(-4,1) noktası mı ?

cevaplar :

4 bölü 3
    1
    2 bölü 3
    1 bölü 3
    -1 bölü 3 var hocam
  • Apsisi diyormuş. Vazgeçtim cevap 4 bölü 3 mü ?
  • quote:

Apsisi diyormuş. Vazgeçtim cevap 4 bölü 3 mü ?

evet 4 bölü 3 müş nasıl yaptınız hocam ?
  • İnşallah anlatabilirim.
    Şimdi böyle sorularda verilen parabol ya da elips falan neyse ona verilen doğruya paralel olan bi doğru çizmen gerek. Elipse doğru çizdik ve doğru elipse (a,b) noktasında teğet diyelim. Elipsin teğet denklemi şöyle bulunur: X KARE yerine x.x yazdık o bir tane x yerine de verilen noktanın apsisini, 2y karede de 2y.y yazıp y yerine b yazabiliyoruz. Yani teğet denklemi ax+2by=2 Bu teğet doğrusu da verilen doğruya paralel olmalı ya bu yüzden eğimler de eşit olmalı. Bu yüzden a bölü 2b eşittir 2 dememiz gerek. a=4b olur. bu nokta da elipsi sağlamalı (4b,b) noktasını elipste yerine yazınca b artı 1 bölü 3 ve eksi 1 bölü 3 geliyor. Apsis sormuş o da 4b cevap artı eksi 4 bölü 3 olmalı. Galiba olabilecek şeylerden birini sormak istemiş çünkü ikisi de sağlıyor.
    Umarım yardımcı olabildim hocam.
  • x^2+2y^2=2 2x+y-10=0
    en yakın noktada elipsin eğimi doğrunun eğimine eşittir.
    kapalı fonksiyonun türevinden -2x/4y=-2 y=x/4 gelir.
    y yerine x/4ü elipste yerine yazarız.
    x^2+x^2/8=2 ordanda x=4/3 gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benim hocam Tyt fizik
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İnşallah anlatabilirim.
    Şimdi böyle sorularda verilen parabol ya da elips falan neyse ona verilen doğruya paralel olan bi doğru çizmen gerek. Elipse doğru çizdik ve doğru elipse (a,b) noktasında teğet diyelim. Elipsin teğet denklemi şöyle bulunur: X KARE yerine x.x yazdık o bir tane x yerine de verilen noktanın apsisini, 2y karede de 2y.y yazıp y yerine b yazabiliyoruz. Yani teğet denklemi ax+2by=2 Bu teğet doğrusu da verilen doğruya paralel olmalı ya bu yüzden eğimler de eşit olmalı. Bu yüzden a bölü 2b eşittir 2 dememiz gerek. a=4b olur. bu nokta da elipsi sağlamalı (4b,b) noktasını elipste yerine yazınca b artı 1 bölü 3 ve eksi 1 bölü 3 geliyor. Apsis sormuş o da 4b cevap artı eksi 4 bölü 3 olmalı. Galiba olabilecek şeylerden birini sormak istemiş çünkü ikisi de sağlıyor.
    Umarım yardımcı olabildim hocam.

tamamdır hocaam anladım kısa bu yoldan yapmayı. bir soru daha çıkarsa bu yoldan çözücem. İLgin için teşekkür ederim iyi geceler :)

• Rica ederim iyi geceler :)
  • Parametrik denklemi x=16cosθ ve y=12sinθ olan elipsin odak noktaları arasındaki uzaklık kaç birimdir?

A)12 B)4kök7 C)16 D)8kök7 E)12kök7

Asimptot doğrularından birinin eğim açısı 135 olan merkezil hiperbol (5,kök7) noktalarından geçtiğine göre, odak noktasının asimptotlarından birine olan uzaklığı kaç cm dir?

A)kök7 B)3 C)3kök2 D)2kök6 E)5

bunlarıda çözebilirmisiniz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.