Şimdi Ara

Matematik Üstadları Gelsin Acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba matematikle ilgili soracağım birkaç bişey var.Vakitte ciddi anlamda sıkıntı çekiyorum deneme bir türlü yetişmiyor.Konuları biliyorum fakat hocalar basmakalıp sorular üzerinden konuyu anlattığı için farklı soru tarzları çıktığında ciddi anlamda vakit yiyorum.Denemelerde Yaptığım analize göre bu temel kavramlar denklem çözme gibi sorular çok vakit yiyor hocalar çok soru çözeceksin deyip geçiyor fakat bu temel kavramlar değer vermeden ibaret değildir mutlaka bi temel mantığı vardır bu soruların bu mantığı nasıl öğrenebilirim nereden öğrenebilirim bi yardımcı olabilir misiniz hoca bakımından çok sıkıntılı biyer de yaşıyorum hoca soruyu 3 dakika da çözüyor veyahut işlem ameleliği yaparak çözüyor Çok acil tavsiyelere ihtiyacım var

• Saçma buldugun veya değer vererek yaptığın birkaç soruyu at ugrasalim beraber

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Matematik Üstadları Gelsin Acil

Bunlar gibi hocam

• aynı sorun bende de vardı ama çözümlü örnekler çözerek bayağı bir gelişti.
  • Mesela birde1. Soruda sayıları birbirine yakın tutarsan hem x+y küçülür hem xy büyür iki türlü işine yarar bu tip küçük bilgiler dışında direk bulamazsın ama işin kolaylaşır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani bu tarz sorularda yada nasıl diyim 4n+5m=725 n+m en çok kaç gibi hani bunlarda elbet bir temel ilke vardır hocam ÖSYM ,öğrencileri kim daha Şanslı kim daha iyi değer veriyor diye elemez sanırım bu Tür nüansları nasıl öğrenebilirim burdaki hocalar bu Konuları adeta bir kader olarak görüp yapamadığımız zamanlarda kaderin bir cilvesi olarak nitelendiriyor
  • hocam 1. soru mesela tamamen mantık sorusu ve bölme bölünebilme ile ilgili milyon tane bu tarz soru türetilebilir. Şimdi bölüm tablosu hazırlayarak 69 u bölünene x i bölen e yerleştir. Kalana A de. Aynısını 58 içinde yap. Şimdi mantığımız şu; eğer kalanları aynıysa 69-68=11 bölen değil midir? 69 u 11 e bölersen 3 kalır. 58 i 11e bölersen de 3 kalır. Yani kalan aynı olduğu için BÖLEN kadar artmıştır.

49/11 de kalan 5 tir.

2. Soru B dir. İfadeyi xy + 3(x+y)=82 olarak düzenlersek sadece b nin sağladığını görürüz. Nasıl sağlıyor peki? xy=36 olursa 82-40 dan 42 gelir ve 3 ün katı olur. Diğerleri bunu sağlamayacaktır.

3 ü çözen olursa beni de etiketlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VissCatL -- 26 Aralık 2015; 22:03:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3. soru 224 mü
  • quote:

Orijinalden alıntı: VissCatL

hocam 1. soru mesela tamamen mantık sorusu ve bölme bölünebilme ile ilgili milyon tane bu tarz soru türetilebilir. Şimdi bölüm tablosu hazırlayarak 69 u bölünene x i bölen e yerleştir. Kalana A de. Aynısını 58 içinde yap. Şimdi mantığımız şu; eğer kalanları aynıysa 69-68=11 bölen değil midir? 69 u 11 e bölersen 3 kalır. 58 i 11e bölersen de 3 kalır. Yani kalan aynı olduğu için BÖLEN kadar artmıştır.

49/11 de kalan 5 tir.

2. Soru B dir. İfadeyi xy + 3(x+y)=82 olarak düzenlersek sadece b nin sağladığını görürüz. Nasıl sağlıyor peki? xy=36 olursa 82-40 dan 42 gelir ve 3 ün katı olur. Diğerleri bunu sağlamayacaktır.

3 ü çözen olursa beni de etiketlerse sevinirim.

3ü 224 buldum eğer doğruysa o da biraz mantık

• Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 69= x.k + a (a kalan olsun, k ile b ise katsayı olsun)
    58= x.b + a

a'ları çekersek

a = 69 - x.k
    a = 58 - x.b

eşitlersek

69 - x.k = 58 - x.b

11 = x (k-b) olur

buradan x sayısının 11 ve 11 in katları olduğunu görürüz. yani;

69 - 11.6 = 3
    58 - 11.5 = 3

kalanlar görüldüğü gibi eşit çıktı.

49 - 11.4= 5 cevap denizli.
  • Eyvallah kardeşim benim teşekkür ediyorum çok bu temel mantıkları nerden kapabilirim nasıl geliştirebilirim yardımcı olur musun
  • Evet kardeşim cevap 224
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brez Mezun Snow

Evet kardeşim cevap 224

kardeşim şimdi a-b farkı en büyük değer diyor ya b nin en küçük değeri olması lazım. b yi 1 den itibaren yazınca a negatif çıkar ama pozitif bir sayı 16 verirsek en küçük sağlanmış olur
    16a=15(a+16)

16a=15a+240
    a=240
    b=16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DF6BF5EE8 -- 26 Aralık 2015; 23:25:29 >
  • vay be baya basitmiş aslında teşekkürler dostum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.