Şimdi Ara

negatif sayılarda teklik çiftlik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
88.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar böyle bişeyden bahsedebilir miyiz? benim aklımda böyle bişey olmaz diye kalmış ama sorayım dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Negatif Sayılarda Teklik Çiftlik

Negatif sayılarda teklik-çiftlik kavramı geçerli değildir. Teklik ve çiftlik, pozitif tam sayılar için tanımlanan özelliklerdir.

Pozitif tam sayılar {1, 2, 3, ...} şeklinde ifade edilirken, negatif tam sayılar {-1, -2, -3, ...} şeklinde ifade edilir. Pozitif tam sayılar çift veya tek olarak sınıflandırılır:

• Çift sayılar: 2'nin katı olan sayılar (örneğin: 2, 4, 6, 8)
    • Tek sayılar: 2'nin katı olmayan sayılar (örneğin: 1, 3, 5, 7)

Negatif sayılar ise bu tanıma uymaz. Negatif sayıların mutlak değerleri pozitif tam sayılardır, ancak kendileri negatiftir. Dolayısıyla, negatif sayılar ne çift ne de tek olarak sınıflandırılabilirler.

Özetle, negatif sayılar teklik veya çiftlik özelliğine sahip değildir. Bu kavramlar yalnızca pozitif tam sayılar için geçerlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeşim bütün tam sayılarda teklik ve çiftlik vardır.fakat sadece tam sayılardadır.kesirli ifadelerde bulunmaz teklik ve çiftlik.karıştırmışsın -3 tek -2 çift sayıdır.iyi akşamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula2005

arkadaşlar böyle bişeyden bahsedebilir miyiz? benim aklımda böyle bişey olmaz diye kalmış ama sorayım dedim.

negatif sayılarda asallk olmaz
  • Teklik çiftlik olur.

Asallık olmaz.
  • eyvallah dostlar çok sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.