Şimdi Ara

Matematik zeka dersimidir? ezber dersimidir??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
5.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Matematik zeka dersimidir? ezber dersimidir???

(En Son Oy Tarihi: 17.4.2022)
Giriş
  • Sadece matematik değil hiçbir disiplin veya aradisiplin (siz derste diyebilirsiniz) ezber değildir. Ancak Türkiye'deki sistem ve öğretmen yapısı ezbere zorluyor. Eski kafalı öğretmenlerden kurtulmanıza az kaldı...
  • 3+5 in 8 olduğunu söylemezsen ve sen o çocuğa toplamanın mantığını ve de sayıların neler olduğunu öğretirsen o çocuk 3+5 i de bulur 345624563+38993256785 i de bulur. Bunca toplama işleminin sonucunu ezberden mi yapıyor yoksa bir mantığa göre mi? 1 tanecik ezber(!) ile -ki onu da bir mantığa dayandırarak ezberlemekten kurtulabilir- bile milyar tane işlem yapabilecekse nerede kaldı ezber kabiliyeti?

Matematiği sadece ezberleyerek yapabileceğini, ya da yaptığını sananlar ancak kendilerini kandırırlar. Ezberlemediği yerden bir şey görünce afallar kalır.

Ben küçükken hesap makinelerinin de böyle papağan gibi ezberlediğini yani tüm olası sonuçların içine otomatik olarak yerleştirildiğini sanırdım. Yani içine her türlü dört işlemdeki her türlü sayıların (8 basamak olmak kaydıyla) kombinasyonu (ki bu sayılarla yazılamayacak kadar büyük bir kombinasyon oluyor) içinde kayıtlı da o yüzden anında sonucu çıkarıyor diyordum. Bu düşünce de aynı benim o zamanki düşünceme benzemiş.

• ezber geçicidir... hiçbir zaman ezber sevmem bence zeka dersidir
  • matematiğe ezn-ber dersi diyenler ancak beyinleri çalışmadığı için bir kaç kalıplaşmş soruyu yapabilen geneellikle de o derste başarısız olan gerizekalılardır.Matematikte ezberlenmesi gereken formuller vardır doğru ancak bir eğitim döneminde öğretilen formuller toplansa 5-6 sayfayı geçmez ve ezberi en kötü insan bile zaten soruları çmözdükçe bu formülleri ezberleyebilir ben ezberleyemiyorum diyen arkadaşlar zaten ya(genellikle) zeka yönünden geri oldukları formullerin mantığını kavrayamadıkları için ezberleyemezler ya da hiç kitap defter açmadıklarından.Ancak önemli olan matematikte o formulerin kullanılcağı yerleri iyi tespit edip problemleri çözmek bu da çalışma yoluyla gelişir ama buna ezber denemez
  • ne dersi olursa olsun bana zor geliyor
  • sorumu tabiki zeka
  • senin o dediğin 5+3=8 axiom dur ve kanıtlanamaz bişey olduğu için ezberlenmesi zorunludur. okullarda gösterilen matematiği halletmek için üstün bir zekaya gerek yok. fakat üstün zekalıysan daha kolay halledersin. matematikte yapılan şeyler ezber diil öğrenilecek şeylerdir. tarih dersindeki gibi tarihleri ezberlmezsin. matematikte öğrendiğin şeylerle ilgili alıştırma yapman gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C@r@nthir -- 3 Kasım 2007; 19:51:34 >
  • güzel, münazara konusu olmuş tam. Ama her münazara konusu gibi ben her ikiside diyorum. Formül olmadan soru çözemezsin, kafa olmadan formül koyamazsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: ApAtHe89

güzel, münazara konusu olmuş tam. Ama her münazara konusu gibi ben her ikiside diyorum. Formül olmadan soru çözemezsin, kafa olmadan formül koyamazsın

Yanılıyosun arkadaşım formuller mantığın kısaltılmış halidir. HEr formulün mantıksal açılımı mevcuttur.Formuller sadece işimizi kolaylaştırıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emre654

quote:

Orjinalden alıntı: ApAtHe89

güzel, münazara konusu olmuş tam. Ama her münazara konusu gibi ben her ikiside diyorum. Formül olmadan soru çözemezsin, kafa olmadan formül koyamazsın

Yanılıyosun arkadaşım formuller mantığın kısaltılmış halidir. HEr formulün mantıksal açılımı mevcuttur.Formuller sadece işimizi kolaylaştırıyor.

1+2=3 kalıbını öğrettiler bize değil mi? matematik dilini ezberlemek dahi ezber içine girer, kullanmak da zekaya girer. Yani her ikisi

• Yeri geldimi mantık,yeri geldimi ezber.Ama en önemlisi yeteri kadar çalışmadır.Çalıştınmı hepsini yaparsın
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.