Şimdi Ara

Matematik zeka dersimidir? ezber dersimidir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
5.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Matematik zeka dersimidir? ezber dersimidir???

(En Son Oy Tarihi: 17.4.2022)
Giriş
  • şimdi şöyle bir düşünelim matematiği zekaylamı yapıyoruz ezberlemi? şimdi matematik öğrenirken çok zeki bir çocuğa 3+5 in 8 olduğunu daha önceden söylemezsen yani ezberletmezsen nakadar zeki olursa olsun onun 8 olduğunu bilemez ya da lise 1 mantık konusu eğer ''V'' , ''=>'' ve ''<=>'' in görevlerini ve neyin neye eşit olduğunu bilmezsek zekamızla nasıl çözebiliriz ya da 45 ile 8600 arasında 3ün katı kaç sayı vardır sorusunu soruyu nasıl çözceğimizi bilmeden zekala nasıl çözebiliriz? ama yapılış yöntemini ezberlersek ancak çözebiliriz ve birçok şeyde böyledir say say bitmez , e böyleyse matematik zekadan daha çk ezber konusu olmaz mı? ben böyle düşünüyorum matematiğin asla zeka değil tamamen ezber olduğunu hatta zeka dediğimiz şeyin ya olmadığını ya da ezberleme yeteneği olduğunu kabul etmenin gerektiğini düşünüyorum!

• tabikide ezber lise mat mesela hoca sana yol gösterir soru gösterir ezberlersin ve öss ye girersin yaparsın yolunu ezberlersin gerisi soru çözmeye kalmış
  • Boşuna laf kalabalığı yapmana gerek yok elbetteki zeka dersidir.Bu kanıtlanmış bir şey.Bazı formüller vardır sana sadece kısa yolu gösterir o yolu bulmak senin zekana bağlıdır.Bi kaç formul var diye ezber dersi demek saçmalamak olur.

Şunu unutmayın ki matematik tüm bilimlerin baş tacıdır.O olmadan bilim olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: xHannibalx

Boşuna laf kalabalığı yapmana gerek yok elbetteki zeka dersidir.Bu kanıtlanmış bir şey.Bazı formüller vardır sana sadece kısa yolu gösterir o yolu bulmak senin zekana bağlıdır.Bi kaç formul var diye ezber dersi demek saçmalamak olur.

Katılmıyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: AtArdAmAr

quote:

Boşuna laf kalabalığı yapmana gerek yok elbetteki zeka dersidir.Bu kanıtlanmış bir şey.Bazı formüller vardır sana sadece kısa yolu gösterir o yolu bulmak senin zekana bağlıdır.Bi kaç formul var diye ezber dersi demek saçmalamak olur.

Katılmıyom

Ben katılmıyorum bence ne zeka ne ezber dersidir biraz aklı olna matematiği kıvırır
  • bi kere bütün bilimlerin baş tacı mat. değil fiziktir bu 1. 2.si de bazı formuller vardır sna kısa yolu öğretir diyosun tmm formul ne demek ezber sana verilen soruyu formulsuz yapsana görelim
  • Matematik mantık dersidir.

Mantık ise akıl ile ilgili bir şeydir. Zeka ile akıl aynı şey değildir.

Zeka ikiye ayrılır, duygusal zeka, mantıksal zeka. Fakat mantıksal zeka işte ezber ile ilgili bölümdür.

Sonuç olarak eğer yeterince akıllı değilsen mantıksal zekan iyi olsa bile başarılı olmazsın.

Bir bigisayarın aklı işlemcisidir. Zeka ise ram, disk, diğer üniteler diyebiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matematik Sorusu
    3 yıl önce açıldı
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: EfeAYDIN

bi kere bütün bilimlerin baş tacı mat. değil fiziktir bu 1. 2.si de bazı formuller vardır sna kısa yolu öğretir diyosun tmm formul ne demek ezber sana verilen soruyu formulsuz yapsana görelim

Matematiksiz Fizik olurmuymuş sor bakalım bi hocana
  • Zeka dersimidir ezber dersimidir onu bilmem ama berbat bir ders olduğunu biliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreturr

Matematik mantık dersidir.

Zeka ikiye ayrılır, duygusal zeka, mantıksal zeka. Fakat mantıksal zeka işte ezber ile ilgili bölümdür.

Sonuç olarak eğer yeterince akıllı değilsen mantıksal zekan iyi olsa bile başarılı olmazsın.

Bir bigisayarın aklı işlemcisidir. Zeka ise ram, disk, diğer üniteler diyebiliriz.

zeka -> akıl -> mantık...

zeka olmadan akıl olamaz, akıl olmadan da mantık olmaz...
    zeka doğuştan gelir.. zamanla geliştirilecbileceğini zannetmiyorum...
    akıl ise zekanın bilgiyi kullanma kapasitesidir..
    mantıksa bu bilgiyi kullanarak karar verme kapasitesidir..

matemetik mantık dersidir denebilir...
    ki zaten mantıklı insan akıllı ve zekidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kotiledon -- 3 Kasım 2007; 16:35:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kotiledon

quote:

Orjinalden alıntı: emreturr

Matematik mantık dersidir.

zeka -> akıl -> mantık...

zeka olmadan akıl olamaz, akıl olmadan da mantık olmaz...
    zeka doğuştan gelir.. zamanla geliştirilecbileceğini zannetmiyorum...
    akıl ise zekanın bilgiyi kullanma kapasitesidir..
    mantıksa bu bilgiyi kullanarak karar verme kapasitesidir..

matemetik mantık dersidir denebilir...
    ki zaten mantıklı insan akıllı ve zekidir...

Benim yazdıklarımı teyit etmişsin, hiç gerek yoktu.

mantıklı insan akıllıdır fakat zeki olmayabilir.....................

• bnce her ne olursa olsun calısılınca ogrenilen bi derstir matematik.Sen matematikde ki bi konuya calısmassan eger, o konuyu unutursun.Formulleri hatırlayamazz cewaba ulasamassın. o yuzden bnce ilk once anlıycaksın sonrada calısacak sın bunun için zekada mantıkda ozweride gerekir.

edit=Ayrıca unutmadan ezberde bi zekadır salak biri okadar seyi aklında tutamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi call of -- 3 Kasım 2007; 17:15:10 >
  • quote:

Katılmamak elde değil

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 10 Nisan 2021; 15:31:18 >
  • matematiği seversen gerisi boş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kaan_G

zeki olana zeka
    zeki olmayana mantık dersidir

artislik gibi olmasın da dershanede hep 90 95 net yapan adamın yapamadığını mat. sorularını bi bakışta yapardım

sonunda sana faydası oldu mu?
  • Bence mantık dersidir. Şunu belirteyim zeka ile mantık aynı şeyler değildir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RurouniKenshin

Bence mantık dersidir. Şunu belirteyim zeka ile mantık aynı şeyler değildir.

Arkadaşım mantıklı olmak ve düşünebilmek için iyi bir zeka gerekir.Ezberlemek içinde bu durum böle.. Yani ne dersen dee herşeyin sonu zekaa ya dayanıyo...
  • gayet saçma bi soru olmuş matematikten anlamayan birinin soracağı türden

matematik her şeydir.
  • 5 yıldır matemtaikten nefret ediyorum.Ve nedense tek bilinmyenli denklemi yapamıyorumm. ama sabah kalkınca pc başında 10 soru çözüyrum ve hepsi doğru çıkıyo anlamşı değilim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.