Şimdi Ara

Ayt biyoloji ezber işi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Örnek verecek olursam sinir sisteminde impulsun iletimi gibi konunun bel kemiği bilgileri anlıyorum fakat örnek olarak beyinin ayrıntılarına doğru ön orta arka görevleri vs dallara ayrılınca konuyu tekrar etmeme rağmen onlar uçup gidiyor ne kadar soru çözsem de bunu nasıl aşabilirim arkadaşlar

• Konuyu çalıştıktan 1 gün sonra veya ne zaman tekrar ediyorsan önüne bir kağıt al konuyu birine anlatıyormuş gibi hem çizerek hem de sesli bir şekilde anlat unutmazsın bence
  • tekrar isi net
  • quote:

Orijinalden alıntı: osymdecayciyim

Konuyu çalıştıktan 1 gün sonra veya ne zaman tekrar ediyorsan önüne bir kağıt al konuyu birine anlatıyormuş gibi hem çizerek hem de sesli bir şekilde anlat unutmazsın bence
    Bende böyle yapıyorum poşet dosyaya A4 koydum tahtada anlatır gibi yapıyorum hatta bazen sıkılınca yanıma birini alıyorum 10 numara oluyor
  • Tekrar işi. Sürekli tekrar etmen lazim
  • hem evet hem hayır. eğer konuları direk ezberlersen herkesin yaptığı gibi milyon defa tekrar etmen gerekir. bazı şeylerin ismini ezberleyeceksin onda yapacak bir şey yok.
  • seversen o kendi gelir kafana oturur, sevmezsen ezberlemen gerek knk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biyoloji neredeyse tamamen ezber, ösymnin soracağı çok küçük bir kısımda kafanı çalıştırman gerekecek ki, onları yapmakta da pek zorlanmazsın kalanı için de biliyorsan yapıyorsun, yarım biliyorsan şık eliyorsun vs

Ve biyoloji fullemesi en zor derslerden biri(soru sayısına oranla) çünkü 50şey bilsen de 1 tane bilmediğin saçma sapan bilgi soruyu doğru yapmanı engelleyebiliyor

Biyoloji için yapabileceğin en mantıklı hareket
    Anki uygulamasına biyoloji kartları hazırlamak(ilk önce kazanımlara bakıp sonea meb kitapından bakarak)
    En yüksek verimi böyle alırsın

Anki ne bilmiyorsan kesinlikle araştırmalısın
  • Bildiklerini arttırma ve bunları ilişkilendirebilme işi ve sağlamsa oluyor bunlar bu da ihtimale dayalı ben de yaşıyorum ve denemeyle geçecek* umarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.