Şimdi Ara

Matematik zekası olmayanın, zekası yoktur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kardeşim matematikten bahsediyoruz. Ağzı olan konuşuyor.
    Matematik konumuz bu dincileri çarpıtamayacağı kadar açık anlamı olan sayılar.

Ne felsefe ile nede dinle matematiği çarpıtamazsınız.

Yukarıda yazdıklarımı iyi oku. Terbiyesizlik yapma.

İllaki bayramlık ağzımı açtıracaksınız. Sana hukuk diploması verenin. Orta okuldan mezun eden hocanın .

Yukarıda söylediğim gibi

quote:

Birisi materyalistir.

Öteki metafizik düşünür her türlü matematik hak getire .Kara deliğe girip 10 saniyede evrenin sonuna gidilebileceğini zanneder.Hemde cerrah tıp adamıdır. Ne matematik zekası ezberlemiş tüm tıp kitaplarını.Olmuş Tıp adamı. Konuşuyor allah konuşuyor.

Adam hakim mülkiyeyi bitirmek her babayiğidin harcı değil. Matematikten torpille geçmiştir.Lisede.
    Ne matematik bilgisi, ne matematik zekası.Mezun olur. Din uğruna suçsuz insanları iktidarın baskısı ile yaşını büyüttürüp idama mahkum ediverir
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3139DDD17

bence irrasyonal yada asal sayılar matematiğin kusurlu olduğunu göstermiyor. çünkü aynı durum fizikte de var. mesela içinde 10 tane atom olan bir nesneyi 3 kişiye paylaştırmak istersek 3 - 3 ve 4 parça olarak bölüştürmek zorunda kalırız, mesele 4 parçalık payı kimin alacağı, bunun için de yazı tura atabiliriz

asal sayılar
    sadece kendisine ve 1 sayısına bölünebilen 1'den büyük pozitif tam sayılardır.

asal sayılar da bölünebilen sayılar ama sadece iki böleni var. yarı asal sayılar iki asal sayının çarpımından oluşur, 1 ve kendisi dahil dört böleni var.

matematik zekası herkeste var ama seviyesi değişken. yürümek için bile bu zekaya ihtiyacımız var. zır cahil olsakta farketmiyor eğer yaşıyorsak matematik zekamız vardır. yaşlanma sebebimiz zekamızın gerilemesinden yada aşırı bilgiden(görmek, duymak da bilgi girişidir) kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
    Ne matematik zekasından bahsediyorsun kardeşim adam kuş beyinli.

Haspel imam hatipten mezun olmuş. Üzerine birde mülkiye

Bu adamın elbette bir metamatik zekası var ama papağan kadar

Bir amazon papağanı 20 ye kadar sayabilir. kelime dağarcığında 600 kelime vardır.
    6 yaş çocuk zekasına çıkabilir.

Bu sevgili amazonumuzun matematik zekası olduğunu göstermez.
    Bir kaç ayetede ezberletebilirsin.
    Elbette bir miktar vardır ama kale alınmaz . Tıpkı yaşını büyültürdükleri çocuğu ipe gönderen mülkiyeli kadar.

• Terbiye ve konular. Hangisine bu kadar dürüst davrandıysanız artık! Biz diploma alabildik en azından okuma yazma 4 yaşından beri var.

Doğru dürüst eğitim almadan dershane mersane yüzü görmeden derece ile okul kazandık vaktinde. Ne sıkıntılarla. Matematiği geometriyi evde kendim öğrendim o yüzden biraz anlar bilirim.

Bilip bilmeden konuşmayıp Sözlerinize dikkat ederseniz makul olur.

..........

Ben mesajlara bakınca kimin ne olduğunu anlıyorum demem, zira insan yazdıklarından daha fazlasıdır her daim.

Öyle değerlendirirseniz sevinirim.

Benim gibi konuyla ilgileniniz. Şurda tek kişiye takılmadan yıllarca yazdık hala da yazıyoruz. Uslup önemli.

............

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    %90 Yazıların anlamsız.

Seni okutup matematiği ilk okul düzeyinde öğretmeyen sistemi
    Matematikteki rasyonel irrasyonel kavramlarını anlatamayan sistemi....

Senin beynin mülkiyeyi bitirirken iyice sulanmış.(kolay değil zor bir eğitim. Her baba yiğidin harcı değil. Takdir ediyorum.)

Ancak bu eğitim matematik zekayı köreltir.
    Hukukta gereken zeka matematik zekası değil. Ap ayrı bir zeka gerektirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: solma

%90 Yazıların anlamsız.

Seni okutup matematiği ilk okul düzeyinde öğretmeyen sistemi
    Matematikteki rasyonel irrasyonel kavramlarını anlatamayan sistemi....

Senin beynin mülkiyeyi bitirirken iyice sulanmış.(kolay değil zor bir eğitim. Her baba yiğidin harcı değil. Takdir ediyorum.)

Ancak bu eğitim matematik zekayı köreltir.
    Hukukta gereken zeka matematik zekası değil. Ap ayrı bir zeka gerektirir.
    Maşallah bütün dünyanın artı değerini kafadan hesaplayan über dahi solma olmasaydı halimiz necedir
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Zeki olduğunu iddia eden kim .
    Bazı insanların örneğin sana benzeyenlerin matematik zekasının çok düşük olduğunu anlamak zor değil. Ortalama 70 IQ yeterli.
    Sende başka bir dalda süper zekisindir.
    Hangi dalda
  • quote:

Zeki olduğunu iddia eden kim .
    Bazı insanların örneğin sana benzeyenlerin matematik zekasının çok düşük olduğunu anlamak zor değil. Ortalama 70 IQ yeterli.
    Sende başka bir dalda süper zekisindir.
    Hangi dalda
    Sana mention,alıntı attığıma göre iqum 1 olmalı
    yok yok o kadar mütevazi olma en az benim amazon papağanım kadar zekan vardır.
  • quote:

yok yok o kadar mütevazi olma en az benim amazon papağanım kadar zekan vardır.
    Teşekkürler.O zaman senin zekan da muhabbet kuşum kadar olsun
    Öyle olsun.

Yaw kardeşim ne saçmalıyorsun.Anla anlama trollerinle birlikte her konuyu çöpe döndürmeyi ,Trol mesajlar atmayı görev edinmişiniz.

Delik dondan çıkar gibi çıkıyorsunuz.

Bırakında bildiğimiz bir konuda tartışalım.
  • Her insanın zekası ayrı yöndedir . Kabiliyeti merakı onlarca neden zeka türünü belirler.

Bu anlamda matematik zekası olmayanın zekası yoktur demek abesle iştigal.

Örnek hukukçu arkadaşımız . Matematik zekası belki bakkalda alış veriş yaparken hesap makinesine ihtiyaç duyar.
    Ancak mahkeme salonunda yaptığı savunmalarla hukuk zekası harikalar yaratır.
    Hukuk zekası süperdir.
  • Bu söylediğin çok yanlış. Kişilerin farklı yeteneklere daha yatkın olmaları evet, zekadan ötürü. Zeka tanımı, zihnin öğrenme, öğrenilenden yararlanabilme, yeni durumlara uyabilme ve yeni çözüm yolları bulabilme yeteneği olarak belirtilir. Bu tanıma göre, insanlar farklı alanlarda birbirlerine göre daha farklı hızlarda yol kat edebilir. Bu durumun açıklaması da zeka kavramı. Lakin, bir insan müzikte iyi olmaz iken matematikte iyi olabilir. Bu hem, iki alanın her birinde ne kadar tecrübe ve zaman harcadığı ile alakalı olmakla birlikte, bu alanlarda ne kadar iyi olduğu ise harcadığı süre çarpı yetenek zekası olarak (bence) aşağı yukarı anlaşılabilir. Bu nedenle, her insan, her yetenekte gerek matematik, gerek fizik, gerek astronomi, gerek müzik, gerek spor bütün yeteneklerde iyi olabilir ve bunun temel sebebi sadece matematiksel zeka olamaz.

• O hatalar matematikten kaynaklı değil gerçek dünya koşullarından oluşan hatalar değil mi zaten? En basit yalıtkan küre kabuğunun bile elektrik alanını hesaplarken π sayısını gerçeğe ne kadar yakın alırsak alanı o kadar doğru hesaplarız ama hiçbir zaman tamamen πyi gerçek değeri kadar alamayiz ve küre büyüdükçe hata payı da büyür ama gerçek hayattaki işlevselligini değiştirmez.

İletken tellerden geçen elektrik akımına karşı bir direnç vardır ve maddeden maddeye değişmek üzere sabit olarak alıriz bazı maddelerin direnç sabitini %100 bilemeyiz ama çok yakın tahmin edersek sonucu çok az etkiler. Gerçek hayat koşulları yüzünden formüller %100 sonucu vermese de %99.9'u verebilir. Bilgisayarlar konusunda ise yazılımlar her zaman matematik tabanlı çalıştığı için sonucu %100 biliriz ama CPU fiziksel dünyada olduğu için ve transistörler isindigi için direnç ne kadar düşükse sıcaklık ne kadar azsa o kadar hızlı işlem yaparız ama hiçbir zaman teorik olarak hesaplandığımizin %100'ü kadar hızlı/yavaş işlem yapamayız illaki aksama olur.

Yani hataların matematikle hiçbir alakası yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Matematikte hata örneğin 3=4 dersen dir.

Kafanı eski yunana,Hippasus'a takarsan buna benzer adamlara takarsan kafayı yersin ve hata der çıkarsın.
    Felsefeci geçinenlerin her zaman yaptığı hatada budur. Eski yunan feylosofları ile evreni açıklamaya çalışmak.
    İrrasyonel terimi antik yunandan kalmadır. İşi gücü olmayan veya bol zamanı olan aristokratların uydurduğu bir tanımlama.
    Nasıl ki bir olmayan tanrı kavramı ortaya atmışlar. Aynı şekilde irrasyonel kavramınıda uydurmuşlardır.

Bu aynen bir delinin kuyuya taş atıp kırk akıllının çıkaramamasıdır .

Kafanızı kumdan çıkar arkadaşım. 21. yüz yıldayız.
    Felsefe düşünen arkadaşların zekasının düşük olduğunu olduğunu kesinlikle söyleyemem.
    Onların ancak onlar esas aldıkları antik yunan felsefesi nedeni ile mantık hatası yapmaya her an hazırdırlar.
    Matematik bilgileri de çok yüksek olabilir. Mantık veya CPU larının bir yerlerinde error vardır.
    Örneğimizde olduğu gibi

Dört tane irrasyonel sayının çarpım ve bölmeleri nasıl rasyonel sonuç verir.
    Örneğin (3/7)x(21/3)=? . matematikte hata yoktur.Bunu kafası karışık antik yunan yapar.
    Sonuç=3 irrasyonel sayılarla yapılan hesaplama rasyonel sonuç verdi?.

Matematiğe metafizik dersen gülünç olursun.

Sizin hatanız:
    Sonsuz zaman önce ne vardı . Sonsuz zaman sonra ne olacak?
    Sonsuz uzaklıkta ne var (hatta 7400 ışık yılı uzakta ne var gibi) Bir cismi sonsuz parçaya ayırırsak ne vardır. ( elektron gibi)

Kardeşim ayaklarınızı yere basın 100 yıl içerisinde tüm bilinmeyenlerin cevabı verildi veya verilecek.
    Cevap sonsuzlukta değil. Ayaklarınızın altında parmaklarınızın ucunda.

Daha fazla uzatma.Sıkılmaya başladım.
    İnsan oğlu sonsuz zaman sonra dahi Güneş sisteminden daha uzağa gidemez. Tüm hesaplar ve veriler ayaklarımızın altında.
    Senin hata dediğin kavramın çözümü (3/7)x(21/3)=3 elma . Sen istersen blendırdan geçir. Sonuç değişmez pürenin ağırlığı üç elma kadardır.
    Bu örnek ilk okul düzleminde sana binlerce örnek yığarım hatasız matematik zekası gerektiren.

Sonuç 3.1 elma veya 2.9 armut çıkmaz.
    Sonuç 3 karpuzdur. Mango seviyorsan artık tr de mangoda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solma -- 17 Eylül 2019; 1:19:35 >

• Hala utanmadan hatadan bahsediyorsun. Anlamak bilimi çarpıtmak işine geliyor.
    Yeter be . İşimiz gücümüz sonsuzluğa kadar sana irrasyonel sayılarımı anlatmak olacak.
    Sana kafanı çalıştır da demiyorum. Sen oportonist adamın tekisin.

Bunun hata olmadığını sende görüyorsun. Ancak senin metafizik kafan temsil ettiğin sınıfların çıkarı bu kavramı hata diye sana olarak tanımlatıyor.
    Git işine asabımı bozma.
  • Matematiğin kendi içinde doğruluğunu sorgulayanlar için Gödelin incopletness teoremi var onu okuyabilirler. Özetle matematiğin doğru olduğunu matematikle kanıtlayamayız diyor.
  • White Death kullanıcısına yanıt
    Hocam matematik tek başına bir bilim değildir. Matematik evrende yalnız kalsa idi hiç bir kavramını olmazdı.
    Matematiğe ihtiyaç olmazdı.
    Fizik kimya jeoloi hukuk sosyoloji gibi bilimlere yardımcı bir bilimdir.
    Şimdiye kadar bu bilimlerin ihtiyacı olan çarpma toplama bölme çıkarma üst düzey trigonometri diyelim uzatmadan.
    Matematiğin hata payı sıfırdır.
    İsteyen çok meraklı ise sonsuzluğa kadar pi sayısını hesaplar kafayı yer.
    İsteyen ihtiyacına göre 3.14 der 3.1416 der ve o bilim için 3.xxxx 26 basamaktan oluşan rakamla işini görür.
    salim kafa işine devam eder.
    Benim çatlaklarla işim yok . Ticaret yaparım kuruşları hesaba katmam işi bitiririm
    Uzay bilimi istediği kadar 0.xxxxyyyzzz..... koyabilir. bana ne.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.