Şimdi Ara

Matematik zekası olmayanın, zekası yoktur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • matematik bilgisinden bahsetmiyorum. felsefe yaparken bile kelimelerle matematik yapıyoruz. matematik zekası doğuştanmıdır bilmem, belkide analitik olmak zekamızı gelişiyordur. analitik olmak için sanırım takıntılı olmak gerekiyor

• sevilmeyen bir profesör beşerde gen neyse insanda dil yazıda odur demişti.

matematik ilmin dilidir. olmassa ilimde olmaz.
  • O kadar kesin konuşamam ama bence de matematik zekası sanki genel anlamda zekadan çok farklı bir şeymiş gibi düşünmek yanlış. Matematik yapmak aslında kuralları belli bir alanda soyut olarak düşünmek demek yani düşünmenin kendisi aslında. Matematik zekası olmayacaksa başka neyin zekası var (tabi duygusal zeka vs muhabbetlerini hesaba katmıyorum zaten günlük dilde zeka derken pek de o olaylar kastedilmiyor)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ortalama sayısal zekalı birisi yeterli konsantrasyon ve algı açıklığı sergileyerek yüksek zeka sergileyebilir; zekice konuşabilir.

engelleri azaltarak zekanın seviyesini artıramayız. tıpkı bilgisayardaki seri ve paralel port mantığı gibi. yerine göre faydalı olabilir ama araba kullanırken telefonda konuştuğun kişiyle sağlıklı bir görüşme yapmaya çalışırsan kırmızı ışığı kaçırabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3139DDD17 -- 15 Eylül 2019; 2:34:33 >
  • LePortaBim kullanıcısına yanıt
    bence duygusal zeka diye bie şey yok. yaptığımız resimlerde müziklerde her şeyde matematik var.
  • Hocam matematikte hataya yer yoktur. İster Uzay geometri - Trigonometri -İster Cebir sonuçlar %100 doğrudur.
    Örneğin bilgisar CPU sadece ve sadece atıyorum "01010001010001001" devam edegelen milyarlarca bitin işlendiği bir yazılımdan bahsedelim.(C++ vs diller değil.CPU asıl makina dili.) Bazı duraksamalar dışında tek bir bit'i sıfır veya bir olarak değiştirirseniz sonuç CPU yakmaya kadar gidebilir.

Matematik bir artı birle başlar sonsuzluğa uzanır. Sıfır hata payı ile .
    Formülasyonları biz çarpıtırız. 1+1=3 diyebiliriz. Matematik Bilimi kesin olarak 1+1=2 der.
    Metafizik 1+1=35123981 de diyebilir.
  • Yanılıyorsun
    İnsan beyni sadece matematiğe dökülürse de çalışma şekli insandan insana değişir.
    Birisi tamamen bilimsel odaklıdır.
    Bir müzisyen cahil duyar sesleri duyuları ile işler notaya bile dökmez. Alır sazı eline vurur sazın teline teline.
    Yada alır kavalı 200 koyunu dereye getirir.Bir damla Su içmeden geri götürür.

Bu adamların zekası duygusal zekadır. Öncelikle müzisyen kulağı lazım.

Köy kahvesinde okuması yazması olmayan nasrettin dayı öyle fıkralar anlatır ki köylüyü kırar geçirir ünü bize kadar yayılır.
    Yada temel dayı.

Matematik zekalar nerede . Ha yaptığı işleri CPU ya döker matematiğini çıkarırsan o senin mesleğin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İrade Terbiyesi okuyan var mı
    3 yıl önce açıldı
    TYT zeka işi midir?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yada hüseyin dayı. allahın ayısı.İzmir kadife kalede. Adamda okuma yazmada yok Ama kapasite nerede ise holding yönetecek düzeyde.
    Herif inşaat malzemeleri pazarlıyor. 3 kamyon 5 triporteri var 1000m2 alana yığılan tuğla kireç çimentonun haddi hesabı yok.
    Ticareti şakır şakır döndürüyor. Gazete okumasını bilmez .
    Ama hesap akıldan kaç basamak toplardı bilemem. Ölmüştür muhakkak bu zamana .

Bu adamın zekasıda harbiden matematik ve ticari deha.
  • solma kullanıcısına yanıt
    müziği notaya dökmek = matematik bilgisi
    müzik yapmak = matematik zekası

ilk mesajımda belirttim, zeka ve bilgi farklı şeyler.

matematik zekası herkeste vardır ama seviyesi değişebilir. yaratıcılık belki bu seviyenin göstergesi olabilir.
  • Adam zır cahil köy çobanı. çoban allahın çobanı. ne matematik bilgisi be matematik zekası
    Dağda almış kavalı eline Rackın Roll bile yapıyor. ne matematik bilgisinden vede zekasından bahsediyorsun.
    Adamın duyguları ve parmakları çalışıyor.

Hüseyin aga zır cahil matematik dehası. Duygusuz adamın teki. Kafası milleti halletmeye calışır.

İnsan beyni ile hesap makinasını karıştırma.
    Birisi materyalistir.

Öteki metafizik düşünür her türlü matematik hak getire .Kara deliğe girip 10 saniyede evrenin sonuna gidilebileceğini zanneder.Hemde cerrah tıp adamıdır. Ne matematik zekası ezberlemiş tüm tıp kitaplarını.Olmuş Tıp adamı. Konuşuyor allah konuşuyor.

Adam hakim mülkiyeyi bitirmek her babayiğidin harcı değil. Matematikten torpille geçmiştir.Lisede.
    Ne matematik bilgisi, ne matematik zekası.Mezun olur. Din uğruna suçsuz insanları iktidarın baskısı ile yaşını büyüttürüp idama mahkum ediverir.

Doğada matematiğin uygulanamayacağı alan yoktur. İnsan beyni farklı.

• O arada lisede matematik fizik kimya biyoloji 9-10 edediyat tarih 2-3

Ticaretten 0 iflas bile etmesini beceremedik. 25 işçi ile tepe taklak olduk. nolecek şimdi bi analiz yapıvecen mi
  • Bunlar irrasyonel sayılar dahil, matematik biliminin hataları değil.
    Matematik ile problem çözerken bizim yaptığımız hatalar diye düşünüyorum.
    Fizik kimya jeoloji vs. bu bilimlerdeki veya teorilerdeki hatalar.
  • rasyonel irrasyonel. kelime anlamı ile akla yatan veya akla yatmayan tanımlamasına takılıyorsun.

pi sayısı örneğin irrasyonaldir . çözümü sonzuza kadar uzar .
    veya 7/3= sonucu sonsuza kadar uzar .
    Bu sayıların matematik bilimindeki anlamı irrasyonal oluşu gerçekçi olmadığı değil çözümünün sonsuzluğa kadar uzadığı anlamındadır.
    İrrasyonel sayıları. Sonuç sonsuzluğa kadar uzasa da biz pratikte örneğin muhasebede 2 basamakta keseriz.
    Veya kimyada sonucu 3 basamakta kestiğimiz olur atıyorum 103 basamaktada kesilebilir.
    Sonuçta irrasyonel sayılarla yapılan hesaplamalar kesinlikle doğrudur.
    İrrasyonel Anlamına takılma.
    Matematik metafizik değilir. Materyalisttir. ;-) Yine kızma bana
  • Rasyonalite ile irrasyonalite arasında fark şu olmalı.

Ben mükemmel bi varlığım. Hatta tanri yım. Ben bi hata yapmış olabilme durumum yok. O halde benim başıma gelen bi hadisat muhakkak ya başkasına tezgahlandı yani vardı! (irasyon) ya da onun da başına gelmeli tasarı(rasyon).

Akılcılık tekil bi tabandan yayılım gösteren sonuçları ya da akılcılığın gerekçesi bakımından ir(r) asyonal fark vardır.

Ya A dır ya B dir. Her ikisi kabul edilirse irrasyonel ya ya bağlacı ile kabul edilirse irasyonel(tek r ile) bağlantı kurulur..
    .................

Buna göre birbirini itkileyen hal yani çift rr bakımından pi irrasyonel bi çözümdür. Akılcılığın sonucu değil akılcılktan önce gelen şeyin onu itkilemesi sonucu oluşan sonuca neden olan hall çift rr li haldir.

Buna göre Rasyonalite irrasyonalite in nedenine oturduğu gibi sonucuna da oturarak akılcılığı ortaya alır.

İki irrasyonel arasındaki rasyonal den bahsedilir.

............

İngilizlerle almanlar arasında bi ilişki olsun bu ilişkiye almanların sebeb olmasının aynı zamanda sonucunda da almanlar olsa idi bu irrasyonalite olarak felsefi açılım bulurdu.

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Matematik bilimi ile Hukuk bilimi açısından veya kelime anlamı ile Rasyonel ve İrrasyonel farklı anlamlar ifade eder.
    Yukarıda Hukukçu birisinin anlayabileceği kadar basit anlatmaya çalıştım.
    Matematikçi zaten bilir.
  • Tecelliyattan bahsedelim biri bi şekilde 3 ayrı zaman ve mekanı tanri zannetsin Allahu desin ama yehuva olsun.

Teorik fizik bana göre önceldir. Yani matematikten önce fizik bilgisi gerekir. Bi adam düşünün ancak o da bunun farkında olmadan şunu yapsın. Birisi bana vahyediyor derken aslında eşi ile birlikte olduğu ya da kızı ile kurduğu veya kendisi ile düşlediğim bi hayatı ayet zannetsin.

Bu dini bi anlam taşımıyor esasen. Hatta daha da kötüsü o yazılan yazıdaki ilah da kendisini ilah zannetsin.

Şimdi bu durumun matematiğin fizikten önce yazarsan din kitabı sahte dersin ancak yaratıcının mahiyetini anlamadan.

Yani yazılan her eser zaten yaratıcının sözü iken kişi bi yaratıcı olabilir deyip es geçer hale gelir.

.............

İlaha karşı onun beyan etmediği sözü söylemek veya söylediği sözünaslında cinselliği neticesi olduğunu bilmek bi meseleyi ilahi bi vaade taşımaz ancak bunu yapan kişi yaratıcının eserleri konusunda perde gölge oluşturur.

Ben rasul olarak seçilse idim sadece çetnik ve çocuk kelimelerini vahiy olarak yazardım. Zira insanımsı sının zeka seviyesinden tutun da yaratıcının mahiyetine kadar bu iki kelime bütün dünyayı ve kainatı açıklayabilirdi.

Yani teorik fizik teorisinde önce matematiği tanımlar. Ç ve o harfi Arapça'da yok diyelim. Demek ki son kitap araplar aracılığı ile gelmişse benim kainatın özünden anlamam gereken şey öncelikle ben okuma bilmem demek olmalı ise ç ve o harfi zaten Arabi mantıkta okuma bilmem demek.

P ü ö j vs harfler de aynı şeyi söylerdi.

Yani teorik fizik matematik adına sen kainatı okuyamazdın zira fiziğin temeline oturttuğun insan duygusal zeka ile felsefe türetmeseydi gibi düşünün.

......

Bulunduğunuz dünya Faraza son Rasulun cenneti ve bize hediyesi olsun. Aslında Musa ya da İsa aleyhisselam da diyebilir ve İsa aleyhisselamın yüceltildiği makam olarak da görebilirdik.

Şimdi fiziği anlamadan 0 denen başlangıç neye göre belirlenir.

İrrasyonel akıl Rasyonalite den başlangıç noktası oluşturma konusunda sorun yaşayarak başlıyor.
    .....

Ben ilmen diyorum ki insanlar anneleri ile evli hatta kız kardeşleri ile ve hatta erkek birey onun annesi iken dişil birey esasında onun oğul bireyi ve anne denen şey eril evlada yaptığı bu şeyden ötürü rahmetten ümidini kesmiş şekilde ebedi cehennem deyip zırvalayıp duruyor.

Aslında bu iki birey bi nedenden ötürü tanınan iki birey de.

Sorun kainatın fiziğine yansıyan mantık hatası. 0 devre kapalı demek devre yok demek değilse kurulu devre Yaratıcıyı ispatlar iken 0 haline hiçlik ya da yokluk denemez ise varlık 1 anından başlar zira hayvanat ve nebatat da bi yaşamadı biz yokken o halde 2 devre açık 1 devre kapalı iken 3 bu devrenin giydiği ampul TV telefon pc vs ve 4 bunun rahatlığını hisseden şey yani Rab veya tanri olan yani insanımsıyı atıfla adil olan bi şey ve 5 bunların yokluğunu yeğleyen sıkılan tek olan ilk insana ulaşan adem olmalıdır dersek matematiğin fizikten sonraki haline örnek verebiliriz.

.............

Ben insanların Yaratıcıyı oynamasına değil olmasına uğraş veririm. Ben tanri yım demelerini istiyorum. Hatta bazısı ben Allahı da diyebiliyor. (gerçekten Allah isminde insanlar var- Abdullah Feyzullah falan değil ismi Allah olanlar var) bu şekilde artık benimle iletişime geçip Faraza boşanma Faraza isim Faraza mülke ait davalarda ben artık üretimi öde dediğimde o ilahın nerede demesi gerekiyor.

Derdin anlaşıldı sahtekar ilah diyebilmeli ve benim hakkım olan parayı burada eğlenceye karıya kıza gömüp bana dünya hayatı süs eğlence lafını satanlar konusunda bilgilendirmeli.

Zaten biliyoruz zira matematik zeka kutsal yazanın türleşme olduğunu bizatihi insanın bunu cinsellik le inzal olarak yaptığını biliyoruz...

• bence irrasyonal yada asal sayılar matematiğin kusurlu olduğunu göstermiyor. çünkü aynı durum fizikte de var. mesela içinde 10 tane atom olan bir nesneyi 3 kişiye paylaştırmak istersek 3 - 3 ve 4 parça olarak bölüştürmek zorunda kalırız, mesele 4 parçalık payı kimin alacağı, bunun için de yazı tura atabiliriz

asal sayılar
    sadece kendisine ve 1 sayısına bölünebilen 1'den büyük pozitif tam sayılardır.

asal sayılar da bölünebilen sayılar ama sadece iki böleni var. yarı asal sayılar iki asal sayının çarpımından oluşur, 1 ve kendisi dahil dört böleni var.

matematik zekası herkeste var ama seviyesi değişken. yürümek için bile bu zekaya ihtiyacımız var. zır cahil olsakta farketmiyor eğer yaşıyorsak matematik zekamız vardır. yaşlanma sebebimiz zekamızın gerilemesinden yada aşırı bilgiden(görmek, duymak da bilgi girişidir) kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.