Merak ettigim konu.Belirli % verebilir misiniz ? Tanidiginiz derece ogrencileri gercekten zeki mi yoksa ortalama zeka + sıkı çalışma mı bunu getirdi ? Her insanin bir sınırı var mı yoksa bu illuzyondan mı ibaret ? |
TYT zeka işi midir?
-
-
evet
-
Hayır ama şartlı olarak. Hem tyt hem ayt şartlı olarak zeka işi değil ama pratikte öyle. çok zeki birisinin x seviyesine gelmesi 3-6 ay sürüyorsa ortalama zekadaki birisinin gelmesi 1-2 yıl sürüyor, o bakımdan zeka işi ama değil aynı zamanda.
-
kısmen
-
Ortalama zekanın biraz üstüne kadar zekanın evet makul seviyede bir getirisi var ama 120 iq ile 200 iq’nun tyt netlerini farklılaştıran şeyler iqları değil bilgileri ve zaman/sınav yönetimidir
-
bence ayt hayvan gibi kasma işiyken tyt zeka, odak becerisi, okuduğunu anlama, sınav anı, şans karışımı bir şey.
-
Yanlışsınız, Oppenheimer 6 haftada kuantum fiziği hakkında konferans verebilecek seviyede felemenkçe öğrenmiş. 120 iq gibi ortalamanın biraz üstü zekadaki bir insan 6 haftada en fazla b1 seviyesine çıkabilir sanırsam.
-
Tyt demiş hocam dil öğrenme dememiş
-
Dil öğrenmek de tyt konularını anlamak da zeka isteyen şeyler. 145-160 iq birisinin x sürede y seviyesinde anladığı şeyi, 115 iq birisi 3-5x sürede y seviyesinde anlayabilir.
-
Ben 110 yaptıysam değildir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam mean 89 olabilir standart sapmanin 20 olmadığını nereden biliyoruz ki :) belki Tr'nin curvesi daha yayiktir ki bence mantiksiz değil bu :D
eğer sd 20 ise nadirlik açısından 130 IQ'lar hem uk hem burda ayni olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lasse-Matberg -- 12 Ağustos 2023; 22:5:17 > -
Gilles Deleuzetwitter“Ufak bir hatırlatma: TYT muhtemelen zekayı büyük oranda ölçen bir sınav.”https://twitter.com/GillesDeleuze17/status/1670014685163208704
-
tyt 1450.si olarak bu konu hakkında yorum yapma hakkım vardır diye düşünüyorum.tyt salt bir zeka işi değildir ama zeka, tytde aytye nazaran daha etkilidir.tyt hem zekayı, hem analitik düşünmeyi hem de 135 dk olduğu dönemde zaman ve kriz yönetimini sınayan bir sınavdı ama son 2 senedir bu özelliklerden uzaklaştı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kürt nüfusla yks başarısının da -.84 oranında korelasyonu varmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppel -- 12 Ağustos 2023; 23:5:23 > -
-
evet zeka işi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Mat öyle, diğerleri tam değil etkisi var ama.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ortalama zekanın biraz üstüne kadar zekanın evet makul seviyede bir getirisi var ama 120 iq ile 200 iq’nun tyt netlerini farklılaştıran şeyler iqları değil bilgileri ve zaman/sınav yönetimidir |
Benzer içerikler
- benim hocam ayt kimya video ders notları pdf
- hangi bölümlerden tıpa geçiş var
- özcan aykın tyt fizik pdf
- 1 paragraf sorusu kaç dakikada çözülmeli
- hazırlıkta devamsızlıktan kalmak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X