< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TYT zeka işi midir? (2. sayfa)
-
-
Siz de yanlışsınız 120-130 arası bir insan bu dediğinizi yapamaz hatta 130-140 arasında bile şüpheliyim. Üstelik dil öğrenmek pratik işi beyin kullanmadıkça bilgiyi önemsiz gördüğü için unutacaktır. Çok zeki birisi az pratikle dil öğrenebilir mi bunu cevaplamak için zekanın hafızayla ne kadar paralel olduğunu bilmem lazım kısa süreli "working memory" dedikleri şeyle paralel olduğunu biliyoruz ama uzun süreli hafıza başka bir şey bir insan zeki olup hafızası normal de olabilir bu durumda bir insan zeki diye müthiş bir dil öğrenme kapasitesine sahip olmaz normal bir insan gibi akılda tutması için pratik yapması gerekir. Zeka, dilin gramerini ve kelimelerin birbiriyle ilişkisini analiz etmek için kullanılabilir ama dili öğrenmek bunları akılda tutmayı da gerektiriyor.
Oppenheimer zaten ingilizce konuşuyor felemenkçeden uzak bir dil değil(Cermen dilleri) üstelik önceden almanca biliyor da olabilir(muhtemelen biliyordur) dolayısıyla 6 haftada felemenkçe öğrenmesi senin 6 haftada azerice öğrenmene denk olabilir. Üstelik ESG fransızcasına kötü demişti belki de dandik bir şekilde öğrenmiştir çok idealize etmemek lazım(Yine de inanılmaz büyük bir başarı oppenheimer da zaten milyonda birlik bir dahi küçümüyormuş gibi gözükmeyeyim)
-
2021 deki gibi tyt matematik gelmediği sürece bence zeka daha geri planda. Daha çok pratiğe sınavdan önceki antrenmanına bağlı. Bir sürü deneme çözmüş birisi 2022-2023 deki tyt matematiklerde zorlanmaz çıtır çerez gelir. Ama 2021 tyt matematikte ilk defa görünce aklına gelmeyecek orijinal ve zor sorular vardı. O sınavda yüksek net yapan adam zekidir bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tyt türkçeyi nerden çalışabilirim üzüyor bu ders beni nasıl ilerlenir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Apotemi paragraf
-
yazdım kağıda hafta ici gitcem almaya bi de rüştü hoca demistin konunda onun 80 günlük serisine bakiyim dicem çok uzun yav 49 gün olan da var kafam karisti
6 haftada dil öğrenebilen biri için geleneksel eğitim tamamen zaman kaybıdır. Geleneksel eğitim sistemi, böyle birini; kendi başına çalışarak 1 senede ulaşacağı noktaya 5 senede falan getirir ancak, hatta hiçbir zaman da getiremeyebilir. Eğitim kurumları ortalama insanların başarabileceği şekilde dizayn edilmiştir, hatta düşük seviyeli bir üniversiteye giderseniz hafif moronlara göre ayarlandığını da görebilirsiniz.
Çok yüksek zekanız varsa bunu Türk eğitim sisteminde harcamak büyük kayıptır, küçük yaştan farklı yolda giderseniz yks ile falan işiniz olmaz çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz.
-
Belki tam soruya karşılık gelmeyecek sıralama düzeyinde ama cevaplamak istedim. Soldaki 3 sene sonra öylesine girdiğim deneme çözmeyi bırak 1 tane soru çözmeyerek girdiğim sınav, sağdaki ise kaç tane soru çözüp kaç kez video izleyip kaç kez hem evde hem de dershanede sayısını bilmediğim deneme çözerek girdiğim Tyt 2020 sonucu. Abartmıyorum Tyt feni unutmasam belki 40-50 bin gelecek. Tyt de hayatımda denemelerde dahi yapamadığım Türkçe netini, Mat netini öylesine sırf para yatırdım boşa gitmesin diye girdiğim sınavdan yapmak insanı üzmüyor da değil 3 sene geçti aradan ama. Bunun temel sebebi ise bence sınav anı performansı aşırı önemli ve stressiz kaygı olmadan çözebilmek çok aşırı fark ettirdiğini düşünüyorum.
-
Oppenheimer ile yksnin alakasını çözemedim. Oppenheimer kadar zeki olduğumu iddia ettiğimi mi düşündünüz?
>Çok yüksek zekanız varsa bunu Türk eğitim sisteminde harcamak büyük kayıptır, küçük yaştan farklı yolda giderseniz yks ile falan işiniz olmaz çok daha iyi yerlere gelebilirsiniz.
Batıda yaşayan aileler daha bilinçli oluyor bu konuda ve çocukları yurtdışına gidiyor genelde. Doğuda bu seviyede olup ilgi görmeyen çok fazla insan var yine.
-
Hocam dil bilgisi bilginiz varsa rüştü aşırı gerekli olmayabilir. Ben sadece konu videolarını izlemiştim, soru çözümü gibi şeyler de vardı 80 günlük kampta onları atladım. realistik olarak atıyorum 100 video varsa 50'si konu sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppel -- 13 Ağustos 2023; 2:29:46 > -
teşekkür ederim hocam dil bilgim ortalama denilebilir bazı yerleri unutmuşum bakarım sıfırdan 80lik playlistten
Hayır, genel olarak konuştum. Bu tarz yks ve zeka konuları ara ara açılıyor, yüksek zekası olan biraz kalıpların dışına çıkıp kendine başka çözümler üretebilir veya üretmelidir demek istedim. Yoksa yks'da mutlaka bir zeka faktörü olsa da sonucu doğru kaynaklar, doğru çalışma tekniği, disiplin, zaman yönetim, istikrar ve hatta psikolojik durum ile belirlenen bir sınavda sadece zeka ile iyi sonuç almayı beklemek hata olacaktır.
Neyse söylenecek çok şey var ama şimdi bunu çoğu kişinin anlayacağını sanmıyorum, yakında yapay zekanın eğitime girmesiyle birlikte kişiselleştirilmiş eğitim modellerini görür bugünkü eğitimin nasıl bir işkence olduğu hepimiz anlarız umarım.
-
Sadece zeka ile kazanılır gibi saçma bir şey demedim zaten. Zeki insan bir konuda 10/10 seviyesine 5 saatte geliyorsa daha az zeki olan 15-20'de geliyor belki onu dedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eh. Okuduğunu anlama sınav büyük orantıda(Türkçe, matematik ve sosyal bilgilerin hepsi yorum neredeyse)ı ki okuduğunu anlama becerisi zekayla gelen bir yetenek değil daha çok okuma gibi şeylerle kazanılan bir beceri. Zeka sınavı görmek istiyorsan YÖS'e bak bildiğin IQ ölçen sorular sorulmuş. Konuda ne seviyede olduğun tytde pek önemli olmadığından öğrenme hızını tam olarak ölçtüğü yok. AYT daha zeka bazlı bir sınav bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-927DC4D74 -- 13 Ağustos 2023; 7:15:47 >
Okuduğunu anlama IQ'dan bayağı etkilenen bir şey.
-
Bunu bilmiyordum. Eyvallah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X