Belki bilmiyorsundur ben vereyim ekol hoca sitesine gir. Videolu anlatımlardan faydalan işine yarıyacaktır.
Meslek lisesinde sayısal sınıf mı var?
yok ama mesela bilgisayarveya programcılık bölümünde adam ygs lys ye girecek demek ki
Benimde kimyada aynı problem vardı. Çalıştığın hocayı değiştirmen gerekiyor öncelikle. 2. olarak dersi biraz sevmen gerek. Birlikte çalışabileceğin arkadaşın varsa dersi de sevebilirsin. Sonuçta hayatını etkileyen bir sınav olacak. Bu tür problemlerin kendi kendine yada böyle forumlarda çözülebileceğini bekleyemezsin. Bu tür forumlara girmen büyük bir hata. Son senede bilgisayarı tamamen kapamanı öneririm. En kolayı bu olacaktır.
Kimseyle dalga geçmemek lazım böyle bir konuda, veya laf sokmak saçma nazi falan filan. Ben sana kendi derdimden ve sorunumu çözme yolumdan bahsedeyim; 2008 ÖSS'de mat-2 başıma dert olmuştu sebebi de lise sonda hem benim çalışmamam, hem dershane hocalarımın gerçekten düzensiz bir program izlemeleri hem de okuldaki hocamın zorlamasına ve öğütlerine uymamak. Ben en azından problemin kaynağını bildiğim için ona göre hareket ettim;mesela:
-Dershanemden memnun değildim, kimseye de tavsiye etmiyorum hala, direk değiştirdim. 2008 yazında yerleşmediğim açıklanınca çok aradılar, hadi gel başladık falan filan diye ama ben beni arayan hocaların hepsine 20 dk'lık konuşma çekince aramayı kestiler. Yeni hocalarımla birebir diyalog içinde oldum, ve en önemlisi de düzenli oldum. Ne işlendiyse haftaiçi dershanede tekrar yaptım o gün, eve gidince test çözdüm-gerekirse video izledim. Bazı konularda türev-integral gibi hoca işlemeden video izleyerek ön hazırlık yaptım, hoca anlatınca gerçekten cuk oturdu o konular, çok faydalıdır ön çalışma bunu gördüm. -Kesinlikle kaynak iyi seçilmeli, durduk yere zorlayıcı veya basit olup gaza getirici kitaplar işe yaramaz. Ben 1 adet konu anlatımlı mat 2, bir adet de soru bankası bitirdim sene içinde, önce konu anlatımlıdan çalışıyordum dershane çıkışında , eve gelince de soru bankasından soru çözüyordum. Paralal gitmek çok önemliydi yalnız, haftaiçi olup geride kalırsan ayvayı yersin, konular öyle birikir ve stres yaratır ki kazanacağın varsa da kazanamazsın o stresle daha şunu çözmedim diye.Okul varsa aynı zamanda okul hocanda da yardım al, ben bugün tekrarımı yapıcam size sonra soru sorabilir miyim de. Çalıştığını görmesi notlarına da yansır emin ol, ayrıca okul hocaları sever böyle şeyleri, en azından bizimkiler öyleydi. Kaynağa dönelim; eski dershanemin yayınları birebir kopyaydı, kendini kandırmış olursun. Değişik kaynaklar seçmekte yarar vardır. Bu bakımdan yeni dershanemde dershaneye bağlı kalmadım, güvender de aldım, final de. -Hoca çok önemli demiştim dimi? İşte şunu da söylemem lazım, eğer hocadan memnun değilsen şikayet et. Ve tehdit et gerekirse, bırakıcam dershaneyi falan de. Ben önceki dershanemde yaptım bunu , hoca değişti ancak o da farklı kumaş değildi, bir türev anlatıyordu bir olasılık. Kim nerden eksikse kafasına göre artık. Değiştirdim dershaneyi, şımarıklık yapmadan, sebeplerimi belirterek. Eğer hocadan memnunsan ve çalışıyorsan, olay biter. Abaküs getir diyen hocayı şikayet etmediysen daha o dersin çıkışında, ben sana bişey diyemem gerçi. Yanlış, hakkını aramalısın. -Video demişken, çeşitli konu anlatım siteleri var ancak sana önerim cd seti falan satın alman, hani tüm konular elinin altında oldukça rahat hissedersin. Eksik olduğun konuyu tak izle abi, anlamadın mı "replay" tuşu devrede. Abaküs falan filan zırvalara yer yok videoda. not: video izlemek için pcyi açıp facebookta arkadaş videolarını izlersen, kafam basmıyor demeye devam edersin, ne kadar çaba o kadar karşılık bu konuda. -YGS ve LYS'ye doğru, artık denemeler arttığı zaman , hızlanmak adına eski sistemdeki 30x30'lara denk kitaplar al mat-1 ve mat-2 için, gerçekten işe yarıyor, o zamana kadar zamanını boşa harcama konu eksiğin kalmaması için çabala.
Sana önereceğim kitaplar: Matematik 2 Konu Anlatımlı - Güvender %100 ÖSS Matematik 2 Soru Bankası - Güvender Konu Özetli Soru Bankası Matematik 1 - Fem Yayınları Geometri Soru Bankası - Final Yayınları
Ağırlıklı olarak cemaat yayınları oldu farkındayım Ancak mesela kimyada final kullandım , fizikte birey + fem. Matematik için bana en çok fayda sağlayan kitaplar yukarda yazdıklarım yoksa cemaat yayınlarının pohpohçucu değilim, işin sadece yararlanma kısmındayım ben
Matematik zor değil, gerçekten değil en azından öss düzeyindeki olanı. Ancak insan kendini tanımalı öncelikle, yapamayacağını bile bile sırf meslek çok diye sayısal seçtiysen belki de sözelde derece yapacak bir kapasiteyi yanlış yöne kullanıyorsundur bir de o açıdan bak. Umarım böyle birşey yoktur ortada da gerçekten yapabileceğini düşündüğün için sayısal seçmişsindir.
ayıp değil arkadaşım ne ayıbı gerçeği görüp üzerine gidiyorsun bu çok güzel
öncelikle kendini aşağılama matematiğe yeni başlayan herkes senin gibidir etrafına bakıp takır takır soru çözenlerin ilk zamandan beri öyle olduklarını mı sanıyorsun
ya bak sana güzel bi örnek veriyim 3 yaşındaki çocuklar konuşmayı öğreniyo türk çocukları türkçeyi öğreniyo ingiliz çocukları ingilizceyi öğreniyon o yaşta dil öğreniyorlar neden çünkü etrafındaki herkes o dili konuştuğu için. Çocuk dediğin saftır salaktır o yaşlarda ama öğreniyorlar işte. Ama 20 yaşında sabırsız birini yolla başka bi ülkeye 2 ay kalır yok arkadaş dil falan öğrenemem ben hiç bişey anlamıyorum der.
yani bu iş süreklilik işi. Süreklilik(sabır) olursa başarı illaki olur. sen şimdi gelmiş buraya diyosun bu sene sınava giricem denklem çözemiyorum.
En basit denklemi çözemeyen adamın temeli yoktur. Yani sen 1 sene de yapamazsın bu işi dostunum acı söylerim. Ha bu çalışmayacağın anlamına gelmez. ÇAlış bu sene gir bu sene olmaz seneye olur. Ama peşini bırakmazsan sıkılıp kitabı köşeye atmazsan illaki olur.
Ben lise 1 de atıyorum (8 + 2) / 2 denkleminde paydaki 2 ile paydadaki 2 yi sadeleştirip cevaba 8 diyen biriydim.
atıyorum 10 +20 = 2 x (5 + 10 ) işlemnde (ortak paranteze alma) ne yapıyo lan bu hoca hiç bişey anlamıyorum 2 nerden geldi 5 ne 4 ne yok yapamıyorum ben bu matematiği diyen biriydim.
Bu sene öss de 27 mat1 22 mat2 neti yaptım bir tm ci olarak benim için gayet iyi bir sonuçtu. Yani sıkıla sıkıla ister istemez öğreniyosun.
Arkadaşlar dershanede sayısal seçtim.Seçmemin sebebi ise matematiği kesinlikle başaracağımdan eminim diye yazıldım ama işte şüphe ediyorum bazen yapamayacağım konusunda..Bu arada küçük bir ajanda alıp konuların tanımlarını formüllerni ve çözümlü sorularını yazıyorum biraz biraz yapmaya başlıyorum...
quote:
Orijinalden alıntı: |Nazi|Reinhard
Arkadaşlar dershanede sayısal seçtim.Seçmemin sebebi ise matematiği kesinlikle başaracağımdan eminim diye yazıldım ama işte şüphe ediyorum bazen yapamayacağım konusunda..Bu arada küçük bir ajanda alıp konuların tanımlarını formüllerni ve çözümlü sorularını yazıyorum biraz biraz yapmaya başlıyorum...
O iş yalan usta , biraz biraz yaparsın sonra bırakırsın .
En güzeli çözümlü soru bankasıdır , benim gibi bir matematik özürlü bile çok iyi yaptı matematikten (kendime göre çok iyi tabi )
Bu arada yukarda fotoğrafını koyduğum yayın hakkında hiçbir fikrim yok ama güzel bir yayın bulursun kitapçılardan hemen al ve çözmeye başla . Yapamadığının çözümüne bak , işaretle ve sonra tekrar bak , böylece unutmazsın .
Herkes işin teorik kısmını anlatmış ben de psikolojik kısmını anlatayım.İlk olarak insan biyolojisi ve fizyolojisi doğuştan normal anatominin işleyişine sahip olmayanlar hariç herkes de aynı yapıya sahiptir.Herkeste aynı beyin herkeste aynı vücut vardır.Dış anatomiyi fiziksel olarak değiştiren fiziksel etmenlerdir.Beyin işleyiş bakımından hem fiziksel hem biyolojik-psikolojik olarak iki ana etmenden oluşur.Fiziksel kısmı malumunuz.Diğer kısım ise sizin ne istediğinize bağlı olarak gelişir değişir.Siz bir konu hakkında ben bunu yapamıyorum dediğiniz beyniniz bunun nedenleri araştırmaz ve çözüm yollarını merak etmez.Ancak siz ben bunu nasıl yapabilirim dediğiniz de aklınızda ister istemez çözüm arama isteği doğacaktır ve bu da sizi sonuca götürecektir.Belki ilk deneme de belki de 1000. deneme de sonuca ulaşacaksınız,sonuca bir şekilde ulaşmış olacaksınız.ÖSS birincisi ile sonuncusunun beynin fiziki yapısında (fiziksel etki olmadığı sürece) herhangi bir farklılık yoktur.Ancak birisi çözüme nasıl ulaşacağını araştırır ve sonuca ulaşmak için yılmazken diğer araştırmaz ve sonuca ulaşma yolunu arama zahmetine girmez.
buradan çıkaracağınız sonuç sizin matematiği her matematik yapan biri gibi yapabileceğinizdir ancak bunun yılmadan doğru metotlarla çalışmadan geçtiğini anlayacak şekilde kavramış olmanızdan geçer.
hocanın yanına git bi test aç.hoca o soruları çözsün.çözerken onu çok iyi dinle.hamlelerini takip et.eve gelince ona benzer bi test çözmeye çalış.çözerken hocanın anlattığı şeyler aklına gelecek ztn.onu dinleyerek çöz.kesinlikle etkili olacağını düşünüyorum yıllardır ebob-ekok konuusnu anlamamıştım derste,kendim de soru çözmeyince konu hakkında hiç bşy bilmiyordum.geçen hafta dershanede gördk yine anlamadm bşy.hoca da hızlı geçince. bi hcadan etüt alıp sorularımı çözdürdüm.ve şimdi bütün soru tiplerini yapabiliyorum aynı şey fizikte de gelmişti başıma bu sefer arkadaşım anlatmıştı nasıl çözdüğünü.eve gelince tekrar ettim aynı tip soruları.şimdi o konumda tam
quote:
Orijinalden alıntı: |Nazi|Reinhard
Dershane hocama aynı konuyu anlattım beni çok rencide etti diğer arkadaşlarım arasında yok fasulye al yok çubuk al abaküs getir felan diye güldü arkadaşlarda güldü tabikide rencide etti herkesin içinde..
Kafasında abaküs taneleri kadar hücre olmayan o hocana söyle nerde çalıştığına,ne iş yaptığına bir daha baksın.vakit yakınken sene daha tam başlamamışken dersane yönetimine bildirin.yoksa çoook yanarsınız.bunu yapmazsan senin durumunda olan birçok kişiye de zararı olur.
ben sosyal bölümdeydim.haliyle matematik iyi değildi ama sağolsun lise 2 den itibaren,sosyale geçtikten itibaren matematik hocam bize öyle bir psikolojik destek sağladı ki matematikle barıştığım,resmen problemlerle savaşa başladığım an oldu.okulun ilk günü bize dedi ki:"kesinlikle sizi bu dersten bırakmayacağım ama sizde uğraşmaya,bir şeyler kapmaya bakın."biz nasıl olsa kalmayacakmışız bir uğraşalım bakalım dedik ve mat1 de yapamadığım çok az konu kalmıştı.dersanede problem çözme yarışına giriyorduk.dersleri ezberlemiş,mat1 i ezberlemiş 3 yıllık arkadaşları geçer hale gelmiştim.
bu kadar hikaye yeter.benim sana tavsiyem en kolaylarından başla.gerekirse 4 işlem.ne yap,yap problemleri çözerek(en basitlerini)kendini bu işi yapabileceğine inandır.bir konunun her türlü sorusunu çöz.yani a'dan b'ye şeklini,c'den d'ye şeklini...ama hepsini.görmediğin soru tipi kalmamasına dikkat et.çünkü bir kere çözebilirsen arkası geliyor.hoca problemleri çözerken her adımı harfi harfine not al.notların, anlayacağın şekilde açıklayıcı olsun.yani evde ders çalışırken "bu buraya nerden gelmiş?" diyeceğin bir prüz olmasın notlarında.
Kardeş, matematiğe çalışıyor ama her şeye rağmen yapamıyorsan bil ki bu dersi geliştirmen çok zor. Örneğin 30 soruluk bir matematik dersinden şu anda 5 tane yapabiliyorsan çalışarak anca 10'a çıkarabilirsin. O yüzden eğer yapamıyorsan çok fazla dert edinmemen gerekir çünkü matematik zekasal bir yetenektir.
Orta okuldan sonra dışardan lise bitiren biri olarak, yani matematik görmemiş ve 4 işlem dışında hiçbişey bilmeyen biri olarak işletme genel matematiği tek başıma çalışarak verdim. Konular, kümeler, sayılar, denklemler, eşitsizlikler, parabol şekiller falan, fonksiyonlar, log. fonksiyonlar, türev, türev uygulamaları, integral, matris, determinant, çok değişkenli fonksiyonlar ve aklıma gelmeyen 2-3 konu daha. Yani kasacaksın bol bol, bi konuyu iyice anlamadan diğerinede geçmeyeceksin.
Ben de anadolu teknik liseli elektrik elektronik bölümünde biriyim. Sayısal oluyor yani.. Benim de kafam basmıyor.. Bundan dolayı gerçeği kabullenip dersanede sosyal bölüm seçtim.. Sosyalimi geliştirerek sözelden bir yerler kazanmaya çalışacağım. Katsayı da kalktı.. Okulu da bir şekilde geçeceğiz.. Bence sen de öyle yap çünkü işin zor.. Sayısalın yoksa yoktur çünkü yapamıyorsan yapamazsın demektir..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme