arkadaşlar merhaba küçük bir sorunum var kodum çalışıyor ama grafik boş çıkıyor bunu nasıl hallede bilirim?kodum aşağıdaki gibiclearn=6 ;%roll angle(rad)r(1)= -0.01 -0.002*n;%pitxh angle(rad)p(1) = 0.01 + 0.002*n;%yaw angle(rad)y(1)= 0.005 +0.002*n;%the satellite’s angular velocities (rad/s)wx(1) = 0.0002 + 0.0001*n; wy(1) = 0.0003 + 0.0001*n;wz(1) = 0.0004 + 0.0001*n; %initial moments of inertia of the satellite (m^4) jx = 983; jy = 985; jz = 84; %The angular momentum of the momentum wheel(N.m)H = 0.85;%angular orbit velocity of satellite (rad/s) worbit = 0.0011; %The vectors of constant disturbances acting to the satellite (N.m)mx = 0.000001;my = 0.000001;mz = 0.005;%numberN = 54000; %sample time (sec) delt = 0.1; %time matrix for graph t = [0:delt:delt*N];for i=1:N %euler angle r(i+1)= r(i)+delt*(wx(i)*cos(y(i))-wy(i)*sin(y(i))); p(i+1) = p(i) + delt*((wx(i)*sin(y(i))*sec(r(i))) + (wy(i)* cos(y(i))* sec(r(i))) + wz(i)); y(i+1) = y(i) + delt*(tan(r(i))*(wx(i)*sin(y(i))+ wy(i)* cos(y(i)))+ wz(i)); %angular velocity wx(i+1) = wx(i) + (delt/jx)*(wz(i)*wy(i)*(jy-jz) + mx + H * wz(i)); wy(i+1) = wy(i) + (delt/jy)*(wz(i)*wx(i)*(jz-jx) + my); wz(i+1) = wz(i) + (delt/jz)*(wx(i)*wy(i)*(jx-jy) + mz -H * wx(i)); end figure(1); plot(t,r(i)) title('roll angle r') ylabel('r') xlabel('time (s)') figure(2); plot(t,p(i)) title('pitch angle p') ylabel('p') xlabel('time (s)') figure(3); plot(t,y(i)) title('yaw angle y')ylabel('y ')xlabel('time (s)') figure(4); plot(t,wx(i)) title('angular velocity (rad/s)') ylabel('\omegax(t)') xlabel('time (s)') figure(5); plot(t,wy(i)) title('angular velocity (rad/s)') ylabel('\omegay(t)') xlabel('time (s)') figure(6); plot(t,wz(i)) title('angular velocity (rad/s)') ylabel('\omegaz(t)') xlabel('time (s)')
bilgisayarı kilitliyor. ancak bende x ekseni boyunca düz çizgi çıkıyor (sabit y değeri). tüm grafiklerde aynı fakat y değerleri farklı.(matlab 2010a) diğer grafikleri çizdirmeyip bir grafik üzerine yoğunlaşın, ve nokta sayısını azaltarak çizdirin. bilgisayar kilitlenince kontrol etmek zor.